diumenge, 13 d’octubre del 2013

XV GALA DE PENYES DEL RCD ESPANYOL














(Hotel Hesperia Tower, L’Hospitalet del Llobregat: Josep Maria)

Ahir dissabte, va tenir lloc la celebració de la XV Gala de Penyes del RCD Espanyol de Barcelona. Fou un cop més a l’Hotel Hesperia Tower de Bellvitge, escenari on es dur a terme des de 2008.  Aquest any la Gala retornava després del parèntesi de 2012 que per motius electorals en un moment tant convuls com aquell – circumstància que tots vostès coneixen – no es va pogué celebrar. 

Després del típic aperitiu i copa en el hall de l’Hotel, passades i de llarg les 21:00 hores, tot l’espanyolisme reunit en aquesta tradicional congregació penyística organitzada per la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol, passà a la gran sala on es desenvolupà l’acte pròpiament dit, així com el sopar.

A l’esdeveniment hi van estar presents el President del RCDE Joan Collet, acompanyat de 11 dels 14 consellers, els anteriors presidents Daniel Sánchez Llibre, Ramon Condal i Julio Pardo. S’inicià sota les notes de l’himne del RCDE,  amb l’arribada a la sala del President acompanyat dels jugadors Javi López, Víctor Sánchez, Lanza, Germán Parreño i Carles Clerc. Sara Mérida i Jennifer Pareja, eren altres de les grans protagonistes. Lògicament l’acte amb els jugadors fou el primer en dur-se a terme per que aquests poguessin marxar d’hora. Carles Cler va rebre el guardó al futbol base, Germán Parreño va rebre el guardó a la projecció esportiva, i Víctor Sánchez, com a millor jugador, rebé el premi “Dani Jarque”.

Després fou el torn pels lliuraments preceptius a totes les penyes presents amb un present, record d’aquest esdeveniment. També es lliurà un present a tots els patrocinadors d’aquesta gala, així com a la persona responsable, del lloc on es duia a terme aquesta Gala, l’Hotel Hesperia, i a Lorena Ferrara per part de la Fundació Privada del RCDE i dos membres d’ “Aficiones Unidas”.  Després, torn per gaudir del sopar i entre mig, els habituals sorteigs de diferent merchandaising perico, en el que el regal de més importància –lliurat no a persones físiques, sinó a una de les penyes presents – el  sorteig donà capriciosament que la penya agraciada fos la Penya Espanyolista d’Argentona.  

Sara Mérida, jugadora del femení que viu un autèntic calvari com a espanyolista per les greus lesions patides, fou la guardonada per les penyes en la parcel·la del futbol femení. Sergio González, segon entrenador de la Selecció Catalana de Futbol, i segon entrenador amb Manolo Márquez al filial, va rebre el premi concedit com a veterà.  La campiona de Waterpolo Jennifer Pareja, va rebre el guardó a la difusió del sentiment espanyolista, mentre que el periòdic “La Grada” era premiat rebent el guardó de mitjà de comunicació.

Torn per les distincions que concedeix la Federació Catalana de Penyes del RCDE. El pin d’or, màxima distinció, li fou concedida enguany a “Coco” Bertomeu per la seva trajectòria en el RCDE des de la seva època de porter fins la de conseller. Llargues i entretallades paraules d’un Bertomeu emocionat al que li costà i molt acabar d’expressar el seu agraïment...

Al marge del pin d’or, la FCPE va fer lliurament de varis pins de plata: Al programa “Tiempo de Espanyol” de COPE pels seus vint anys a les ones, a Llobregat Blanc i Blau de Radio Despi per ser el programa fet per espanyolistes de manera totalment altruista degà,  amb els seus deu anys en antena, a Pedro Patón com ex jugador, membre dels veterans i membre sempre present en actes socials i a Agustí Saltó de la Penya Blanc Blava de Cardedeu.  

Després de la foto simbòlica dels pastís amb Alberto Ariza i els presidents espanyolistes, finalitzà l’acte amb els parlaments del President de la FCPE, i del President del RCD Espanyol Joan Collet i Diví i el lliurament de plaques commeratives. A quarts d’una, tingué lloc una actuació humorística del showman Jordi LP, del que encara estic cercant quines afinitats amb els colors espanyolistes té aquest senyor, actuació que es prolongà  fins gairebé la una de la matinada.    





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M