L'ESPANYOL "B" CAMPIÓ DE LA FASE CATALANA
JUGARÀ LA FASE ESTATAL DE LA COPA RFEF

RCD Espanyol “B”: 2 – UE Llagostera: 1

Campions!

El RCD Espanyol “B” s’ha proclamat vencedor de la fase catalana de la Copa Federació de futbol en tornar a derrotar a una UE Llagostera que s’ha avançat en el marcador en el primer temps, però ha acabat sent un altre cop vençuda en un bon segon temps dels de Manolo Márquez, que ja van obtenir un favorable resultat de 2-3 a l’anada fa dues setmanes.

Márquez per aquest compromís ha alineat un onze amb els jugadors que menys minuts tenen a la lliga. Defensant el marc, el meta juvenil Koke,  com a novetat sorprenent, la inclusió de Marc Caballé formant part de l’eix central de la cobertura junt al juvenil de primer any Lluis López. A la punta d’atac gaudia d’una nova oportunitat el davanter procedent de la Balompédica Conquense, Aday Benítez. A l’equip gironí el seu tècnic Carrillo ha presentat a tres jugadors del filial (Martí Vera, Oriol, i Guille)

Quan encara cap d’ambdós conjunts s’imposava per domini ni per joc, l’equip espanyolista patia la primera adversitat en el joc; Pau Quaye – avui titular al mig del camp junt a Albert Miravent- queia lesionat i uns minuts després havia d’abandonar el terreny de joc sent substituït per Xavi Puerto.

Simón del Pino a instàncies del seu auxiliar, anul·là per situació antireglamentària una perillosa acció en la que Mamadou arrencant en posició correcta s’escapava tot sol cap a porta.  Per a major inri, als vint-i-quatre minuts de joc, la Llagostera s’avançava en el marcador i es col·locava a un sol gol del triomf en la final. Ha sigut en una falta llençada per Fullana i molt mal defensada, doncs Aumatell ha aprofitat el regal del refús defectuós de Caballé per controlar dins l’àrea i afusellar al meta Koke.

Tan sols un minut després la Llagostera ha estat a punt de donar l’ensurt quan un llançament de Barón  des de la frontal ha rebutjat Koke com ha pogut,  i molt bé anticipant-se al letal remat, ha rebutjat Lluis la pilota morta dins la petita.  Eren el pitjors minuts d‘un Espanyol tocat, però no enfonsat, doncs encava manava al global de l'eliminatòria. En el vint-i-set, de nou gran ocasió per la Llagostera desaprofitada per Fullana que remata tant malament com ha sabut quan ja el 0-2 s’intuïa.

Passats els millors minuts visitants, l’Espanyol B ha tornat a controlar la situació i inclòs ha finalitzat el primer temps sense passar angunies i acostant-se a l’àrea rival. Una centrada de Sales ha sigut remata de cap fluix per Xavi Puerto. L’ex del Cornellà ha estat ben a prop del gol de l’empat quan avançant-se molt bé a la sortida d’un servei de cantonada executat des de l’esquerra, ha enviat el seu cop de cap a mig metre del pal dret de la porteria defensada per Nico Ratti. La millor ocasió arribà als 36’ de joc, quan Aday desaprofità una molt clara ocasió tot sol, amb una rematada que tocant lo just el meta de la Llagostera en la seva sortida,  l’esfèrica mansament camí endins es treta per Oriol sota pals, evitant l’empat. Amb el mínim triomf visitant s’arribà al descans.

En el segon temps, reestructuració tàctica de Márquez. Deixava a la banqueta Aitor, i donava entrada a Eric Bertrand qui ocuparia junt a Lluis l’eix central. Caballé passaria a ser l’improvisat lateral esquerre, jugant per darrera d’un Arthur Irawan que ha hagut de romandre al terreny de joc els noranta minuts... Per part visitant, doble canvi entrant l’exespanyolista Tito, i Marc Sellarés, en un intent del tècnic visitant de posar tota la carn a la graella.

La primera innocent aproximació ha sigut per Aday rodejat de contraris en la frontal ha cedit per Mamadou qui ha xutat molt malament per sobra la porta gironina. Als tretze minuts de la represa, iguala el xoc l’Espanyol B quan rebent de Miravent en profunditat, Aday finalitza molt bé l’acció amb un remat ras i creuat, ajustant l’esfèrica a l’esquerra de la porta de Ratti.  Una molt bona acció per banda esquerra d’Aday finalitza amb un cop de cap de Mamadou que se’n va fora per ben poc. L’Espanyol començava a jugar bé, millorant bastant respecte a la pobre imatge del primer temps.

Però la Llagostera no es rendeix i en acció individual Aumatell ha dut perill amb un xut a la frontal, que surt fora a l’esquerra. Minuts després acció de perill amb una penetració d’Alex Cruz amb centre-xut que es passeja arribant tot sol en el segon pal Nuha, qui envia el seu remat als núvols desaprofitant la millor opció de tot el segon temps dels gironins.

Capgiraria el marcador l’Espanyol quan en un llançament directe de falta, Mamadou Sylla envia una canonada que res pot fer Ratti per impedir que es converteixi en el 2-1 que acabaria sent definitiu. En el tram final l’Espanyol ha jugat amb molta tranquil·litat culminant un bon segon temps en el que tan sols cal destacar com a part negativa un parell de pilotes que se li han escapat a l’hora de blocar al meta Koke –la més clara en el 87’ salvant Eric a un metre i mig de la línia de gol-.

El conjunt espanyolista ha tingut dues opcions per incrementar el resultat: Iván Sales ho ha intentat en el llançament d’un lliure directe buscant l’escaire, - la bola ha sortit un parell de pams per sobre el travesser- i la més clara de totes una rematada de vaselina d’Aday que superant la sortida del meta visitant, ha enviat la pilota per sobre de la porta buida de la Llagostera.

No hi havia ja temps per més. L’Espanyol B es proclamava campió de la fase catalana per un marcador global de 5-3.

RCD Espanyol B: Koke,  Rober, Aitor, Lluis, Marc Caballé, Paul Quaye, Iván Sales, Miravent, Aday, Mamadou i Irawan.
Substitucions: Xavi Puerto per Paul Quaye, m. 17; Marc Bertrand per Aitor, m. 46; Héctor per Marc Caballé, m. 82. Altres suplents: Pau (p.s.) i Borja.

UE Llagostera: Nico Ratti, Marti Vera, David Cano, Oriol, Barón, Barnils, Fullana, Guille, Nuha, Aumatell i Eloy Gila.
Substitucions: Tito per David Cano, m. 46; Marc Sellarés per Fullana, m. 46; Alex Cruz per Eloi Gila, m. 63. Altres suplents: Moragón (p.s). i José Flores.

Àrbitre: Israel Simón del Pino. Ha mostrat cartolines grogues als locals Rober, m. 31, Miravent, m. 47, i Lluis, m. 75, i als visitants Fullana, m. 32 i Barnils, m. 82

Gols: 0-1: Aumatell, m. 24; 1-1: Aday, m. 58; 2-1: Mamadou, m. 78.

Incidències: Encontre corresponent a la tornada de la final de la fase catalana de la Copa RFEF, disputat al camp primer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Vespre agradable amb temperatura més de setembre que de la segona quinzena d’octubre. Entrada gratuïta per a tothom.