dilluns, 14 d’octubre del 2013

EL JUVENIL TORNA A PERDRE (2-0 A CORNELLÀ),
I S'ALLUNYA DELS PRIMERS LLOCS DE LA CLASSIFICACIÓ


Tocant fons...

Segona derrota i consecutiva del Juvenil A de David Gallego. L’equip espanyolista tornà de Cornellà batut i sense marcar cap gol per segon encontre consecutiu, i es troba ja a 8 punts del primer classificat. Es podrien trobar moltes excuses al poc nivell mostrat per l'equip,i a bon segur hi hauria arguments per justificar-ho des d'una visió un tant simplista de la realitat; incloses les lesions... però aquests arguments cauen sobre el seu propi pes doncs en una ampla plantilla com és la espanyolista, això son imponderables del joc en els que sempre i en totes les temporades n’hi ha.  Si la contundent victòria en Mallorca feia presagiar que l’equip espanyolista alçava el vol, aquests dos resultats venen a confirmar el que ja ens temíem...

Que el Juvenil “A”, joia sempre de la corona espanyolista en el futbol base, no es lliura tampoc del greu desgavell, del gran desastre que des de la marxa de Manel Casanova s’ha convertit allò que es deia la “millor pedrera d’Espanya” que si ve probablement no ho era –la millor -, poc li faltava...

Des d’aquella època –i ja es moment de parlar clar encara que sigui a l’únic mitjà perico en aquest moment - tots els coordinadors que han vingut han fet lamentablement bons als anteriors. L’actual direcció del futbol base va entrar al club amb l’arribada de la candidatura de Joan Collet a la presidència, o sigui al novembre - desembre passat. Des de les hores, - tret del parèntesi del filial en el que substituint a Longhi experimentà una millora clara-  la pràctica majoria d’equips han anat clarament enrera. Es un fet estadístic. S’està a marxes forçades superant en demèrit la tasca de José Luis García, Cristòbal Casado i Germán de la Cruz, que no seré jo qui alabi. Tal com sona. I al primer equip encara van apareixent jugadors (Germán, Víctor Álvarez, Clerc, Thievy)... Menys el darrer que va sortir en un draft, tots son de l’època Casanova...  Si serveix ara d’eximent les limitacions pressupostàries al futbol base, també aquest argument havia de servir quan des de certs sectors ben definits de l’entitat es disparava (i amb bala de canó), als tres senyors abans citats, inclòs amb pancartes a l’estadi de Cornellà-El Prat.  I no circumscric de desgavell només al Filial ni Juvenil A...

El Juvenil espanyolista de 18 punts disputats (i aquesta reflexió es podrà seguir fent amb molts dels actuals equips al futbol base), ha perdut ja 10 punts. La temporada passada, que fou un  desgavell, i en el que no ho oblideu, es va destituir al tècnic  (un experimentat García Escribano al que ningú pot desmerèixer el seu currículum en aquestes categories del futbol català), a la tercera jornada després d’empatar a 4 al Feliu i Codina amb la Damm, guanyar 2-1 al Cornellà i perdre 5-1 a Badalona, va necessitar 9 jornades (amb derbi inclòs a la Gamper) per perdre aquesta quantitat de punts que enguany ha perdut l’equip de David Gallego. I aquell equip després de 15 anys ininterrompudament i de ser a les hores el vigent campió, va acabar no jugant la Copa del Rei i el seu tècnic no va continuar a l’entitat.

Però si llencem la vista enrera, la 2011/12 l’equip espanyolista fou campió de lliga sumant 77 punts i perdent tan sols 13, o sigui l’equip enguany es troba a una sola derrota d’igualar tota una temporada, a la jornada 6 !!!. O sigui i dit d’una manera que s’entengui encara més... S’han perdut en sis jornades els mateixos que en 29 en la temporada de Poyatos en que va caure a la Gamper. I la 2010/11 amb Martín Posse, s’arribà a la circumstància de que  perdessin els deu primers punts, a la jornada 13ena. i davant l’etern rival. Amb el “Cholo” a la banqueta s’arribà a 71 punts (19 perduts en tota la lliga) igualant al campió, en un títol que es va decidir per gol-average.

Si tirem la vista més enrera encara, a la temporada 2009/10, l’equip va necessitar jugar 18 jornades per que s’escapessin al menys 10 punts (concretament 12, en perdre per segon cop amb el Mallorca, bèstia negra aquella temporada i altres). L’equip perico acabà segon amb Ramon Guerrero a la banqueta, a dos punts del FC Barcelona, sumant els espanyolistes 70 punts (20 perduts). Aquesta la 2009/10 fou la que esclatà la guerra entre Casanova i Antonio Morales que acabà precipitant la sortida del primer, acabant tot el poder de la Dani Jarque en mans de l’expresident colomenc.

Si analitzem una de les més fluixes temporades de l’era Casanova, la 2008/09 (una de les que Ramon Guerrero estigué al front de l’equip), l’equip va perdre 11 punts a la jornada 12ena. després de caure 3-0 a Cornellà en la segona jornada i sumà fins a quatre empats (Barcelona inclòs). Aquell any l’equip va ser finalment tercer, però amb 63 punts (27 perduts) va aconseguir jugar la Copa del Rei com un dels dos millors tercers.

Ja no paga la pena anar més enrera, per que ens trobaríem a la 2007/08 amb l’equip de Perarnau i Clotet que fou campió de lliga i d’Espanya sumant 79 punts (només 1 punt més perdut en tota la temporada que l’actual equip)...
    
      

UD Cornellà: 2 – RCD Espanyol Juvenil “A”: 0

La UD Cornellà que tan sols havia guanyat un partit en el que portàvem de campionat (jornada 2na. davant Girona 2-1) va vèncer als espanyolistes en el segon temps. El quadre perico poc inspirat en la creació i ja no diguem a la línia d’atac, tornà de buit del Nou Mpal.de Cornellà, encaixant la seva segona derrota consecutiva. El proper encontre serà davant la Damm a la Ciutat Esportiva. Informarem adequadament de l’horari, doncs darrerament també en el tema d’horaris hi hauria molt que dir...


Fitxa tècnica:
UD Cornellà: Javi, Lara, Kilian, Romano, Pau, Pelegrín, Sergio, Xemi, Bartu, Aitor i Vico.
Substitucions: Álex per Lara, m. 50; Joel per Vico, m 67; Ruibar per Sergio, m. 77; Edgar per Xemi, m.81.

RCD Espanyol: Moha, Pol Lirola, Roger, Lluis, Aaron, Marc Roca, Torito, Alfredo, Jafar, Gual i Julio Rey.
Substitucions: Juanan per Gual, m. 58; Iago per Alfredo, m. 65; Alan Ávila per Julio Rey, m. 74; Traoré per Marc Roca, m. 75.

Àrbitre: Rafael Díaz Melero, de la delegació de Lleida.

Gols: 1-0: Xemi, m. 53; 2-0: Aitor (pen.), m. 79.

Incidències: Encontre corresponent a la sisena jornada del campionat de lliga del grup tercer de la Divisió d’Honor Juvenil disputat la tarda de dissabte al Nou Mpal. de Cornellà. En l’equip del Baix Llobregat, el jugador Ivan Romano i el meta Javi Martínez, que militaren la passada temporada al conjunt espanyolista al juvenil A i B respectivament, així com Aitor Cantalapiedra que també va pertànyer al futbol base espanyolista en les seves divisions inferiors.           



CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL, GRUP 3r.

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1
F.C. BARCELONA
16 6 5 1 0 23 5
2
C.F. BADALONA
15 5 5 0 0 12 4
3
R.C.D. MALLORCA
10 6 3 1 2 13 10
4
DAMM C.F.
10 6 3 1 2 9 8
5 C.D. RODA 10 6 3 1 2 6 8
6 C.E. EUROPA 10 6 3 1 2 12 16
7
REAL ZARAGOZA
8 6 2 2 2 10 7
8
R.C.D. ESPANYOL
8 6 2 2 2 9 7
9
U.E. SANT ANDREU
8 6 2 2 2 8 9
10
U.E. CORNELLÀ
7 6 2 1 3 9 9
11
CLUB GIMNÀSTIC TARRAGONA
7 6 1 4 1 7 9
12 C.D. ATLÉTICO BALEARES 7 6 2 1 3 8 11
13 UFB. JÀBAC i TERRASSA 6 6 1 3 2 7 11
14
C.D. SAN FRANCISCO
4 6 1 1 4 3 9
15
C.D. MENORCA
2 5 0 2 3 5 11
16
GIRONA F.C.
1 6 0 1 5 4 11


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Después de los resultados que se vienen produciendo en nuestro futbol base desde el inicio de la temporada y del lamentable nivel que ofrecen nuestros equipos es obvio que Jordi Lardin debe dimitir y llevarse con él a todos los amiguitos que ha colocado como entrenadores.
Han conseguido vaciar la Ciudad Deportiva de muchos de los seguidores que amamos el futbol base.
Comparado con temporadas anteriores es penoso ver el nivel de asistencia tanto los sábados como los domingos en la Dani Jarque.
Nos han hecho perder la ilusión y añorar a los Casanovas, Planagumá, Dani Fernández etc., entonces si éramos una de las mejores canteras de España admirada y respetada y plagada de internacionales.
Hoy tenemos una cantera muy vulgar y esto tiene responsables.

Anònim ha dit...

alguien me puede decir que le pasa a Miravent, me han comentado que esta lesionado

Josep Maria ha dit...

Miravent jugó 86 minutos en el partido de Copa RFEF a Llagostera (2 de octubre). En liga no lo he visto en las convocatorias de las últimas jornadas posteriores y anteriores a este encuentro. Más no puedo decir. Saludos.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M