diumenge, 27 d’octubre del 2013

L'ESPANYOL DERROTA A LA GAMPER AL FC BARCELONA,
EN EL DERBI DE LA DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL (1-2)

L'ESPANYOL DONA LA CAMPANADA EN EL DERBI JUVENIL DISPUTAT A LA C.E. GAMPER. L'EQUIP DE DAVID GALLEGO GUANYA 1-2 AL F.C. BARCELONA.

F.C. Barcelona: 1 – RCD Espanyol Juvenil “A”: 2

Cau el Barça a la Gamper, davant un Espanyol molt sòlid.

L’Espanyol ha fet saltar la banca en el derbi disputat a  la Gamper en un dels duels més desigualats del futbol base en els darrers anys pel que fa referència a la Divisió d’Honor Juvenil. El conjunt blaugrana arribava a l’encontre invicte amb només haver cedit un empat i després de golejar a l’AC Milan en competició juvenil europea. Per contra, l’equip espanyolista en hores baixes després de tres encontres sense conèixer el triomf afrontava el matx a 10 punts de diferència dels culers, però amb les ganes de ser el primer conjunt que derrotés al FC Barcelona i tornés altre cop l’emoció a la competició amb uns registres molt més ajustats.

David Gallega feia sortir d’entrada en l’onze inicial perico fins a cinc jugadors juvenils de primer any: Pol Lirola, Lluis, Aarón, Alex (ja va debutar amb la victòria de l’equip aconseguida a Mallorca), i Campu (el darrer en debutar i també amb gol, davant la Damm). Situava a Iago a la banda dreta de la cobertura com a novetat respecte a les darreres alineacions, i Juanan Entrena ocupava el lloc d’un desdibuixat Julio Rei en les precedents aparicions. Pol Lirola avançava la seva posició a l’extrem dret, tal com feia habitualment amb Dani Fernández al Cadet A la passada temporada i que tant bons resultats li donà. En quant al Barcelona, doncs ja ho sabeu:  A l’equip titular, quatre camerunesos, un nigerià, un marroquí, un paraguaià... tots ells d’indiscutible qualitat...

El matx s’inicià amb un lògic domini local amb un Espanyol esperant darrera. Els blanc-i-blaus pressionant força la circulació de la pilota durant tot el partit, han creat moltes complicacions a un Barcelona avui força espès. Als 9’ de joc, abans de travessar el mig camp, Traoré envia una llarga passada que toca lleugerament en un jugador blaugrana sense que impedeixi que arribi al seu destinatari, Pol Mikel Lirola. Aquest ràpid com una fletxa deixa enrera a Sergi Paléncia, i encarant Ondoa, el bat amb un xut que es cola per l’esquerra del meta camerunès.                      

Intentà el conjunt culer reaccionar, i Munir El Haddadi ho prova en el llançament d’una falta directa, fort, però desviat. Però en el 18’ arribà la primera acció conflictiva del partit. Centre de Munir, i remat d’Ebwelle al pal dret de la porteria espanyolista; en el refús de la fusta, el col·legiat veu (?) mans de Lluis i assenyala davant la sorpresa de tothom el màxim càstig. Aquest el llença el paraguaià Tony Sanabria convertint-lo en el gol de l’empat.

No s’ha vingut avall l’Espanyol en absolut, i amb un gran treball al mig del camp en el que ha sobresortit la tasca de Traoré, ha evitat que el Barcelona jugués prop de l’àrea espanyolista. Els blanc-i-blaus han dut a terme un partit molt pràctic, en el que han taponat totes les vies possibles dels culers, que durant molta estona no ha trepitjat àrea. Inclòs en alguna acció aïllada, l’equip perico ha arribat amb perill com una contra en el 24’ en la que el col·legiat ha assenyalat a instàncies del seu jutge auxiliar, fora de joc molt dubtós quan Pol Lirola es marxava altre cop directe i en solitari cap a barraca.

Els espanyolistes han tingut una bona opció en un llançament de cantonada a la mitja hora de joc, amb un remat de cap que podia haver dur força perill. Traoré en acció individual pujant a l’atac ha finalitzat la jugada amb un xut llunyà que Ondoa ha aturat no amb pocs problemes.

El segon temps s’ha iniciat amb un ritme frenètic. Als dos minuts, pèrdua compromesa d’Aarón, i Kaptoum s’escapa entrant per la lateral de l’àrea de càstig. Alex el fa caure carregant-lo amb el braç, però sortosament Álvarez Izquierdo no assenyala res. L’acció continuarà amb un contracop espanyolista, caient-li la bola a Juanan Entrena qui junta a la lateral esquerra de l’àrea de càstig, dribla una i dues vegades a Godswill, i davant Palencia, remata creuat superant Ondoa, ficant-li l’esfèrica en el lloc just lluny del seu abast. Un gran gol. L’exbarcelonista ho ha celebrat amb tota la rauxa traient-se la samarreta però ha vist una de les més agradables cartolines grogues de la seva carrera esportiva.

L’Espanyol guanyava 1-2 però quedava un munt de partit i a ser sincers, s’esperava la reacció culer en qualsevol moment. No ha estat així, per què l’Espanyol lluny de tancar-se enrera, ha seguit mantenint una asfixiant pressió força amunt, no deixant que els barcelonistes poguessin fer el seu joc. A més, el marcador li ha donat ales a un equip força necessitat de moral després del desastrós (ho sento, és la paraula adequada), començament de campionat.     

En el Barcelona sortia al terreny de joc un Adama que al poc hauria de retirar-se després de ressentir-se de la lesió de la que ja era dubte per aquest partit. Per part espanyolista sortiria Torito. L’Espanyol controlava el joc perfectament i Traoré es marcava un slalon que acabaria amb la bola a còrner junt la línia de fons. A l’altre àrea, un error en una passada horitzontal d’Aarón par Alex, és a punt d’aprofitar-la Enguene, però molt bé al tall Lluis, aconsegueix avortar el perill.

Entrant al darrer quart d’hora, ocasió per l’Espanyol en una recuperació de Traoré en zona de mitjos, i jugada de Campu, que finalitzaria el propi davanter del Juvenil B amb un xut que surt ras, mig metre del pal esquerre.  Una volea de Torito, es marxa fora al 77’. Entrena intenta repetir l’acció de gol deixant altre cop en evidència a Goldwill, però a l’hora de driblar al segon defensor cau dins l’àrea. L’àrbitre no pica i no xiula res.  Gallego introdueix progressivament les tres darreres substitucions en els vuit darrers minuts entrant Moi, Julio Rei, i en el tercer minut d’afegit, Domi Berlanga, que reapareix després de la greu lesió patida a l’amistós disputat a Flix a la pretemporada.  

En els darrers minuts tan sols un xut de Sanabria (el primer i el darrer del davanter centre local) des de la frontal que surt alt, i una acció en la que una pilota perduda per Riera, dona lloc a que Jafar s’escapi, i en lluita amb el darrer defensor xuta però fluix pel centre, fàcil per Ondoa.

El col·legiat ens obsequia cinc minuts d’afegit. Però tret dels primer, l’Espanyol controla perfectament els quatre restants, no passa cap angunia, i només passant ja dels cinc, el Barcelona tindria una darrera oportunitat amb un centre d’Ebwelle, del que Maxi envia fora el seu remat.

L’equip espanyolista ha vençut a domicili al FC Barcelona i al RCD Mallorca. Tot un detalla anecdòtic... En canvi s’ha deixat 12 punts en tres empats i dues derrotes, algunes d’aquestes ensopegades, totalment inesperades com davant Menorca (1-1) o davant Roda (0-1) per citar els casos més evidents i que fan més mal.  El proper encontre, a la Ciutat Esportiva Dani Jarque davant l’Europa, tercer classificat.                


Fitxa tècnica:
FC Barcelona: Ondoa, Godswill, Roger Riera, Juanma, Sergi Palencia, Jordi Ortega, Ebwelle, Kaptoum, Sanabria, Enguene, i Munir.
Substitucions: Adama per Kaptoum, m. 46; Huertas per Jordi Ortega, m. 67; Maxi Rodón per Adama, m. 77

RCD Espanyol: Moha, Iago, Aarón, Lluis, Alex, Traoré, Pol Lirola, Marc Roca, Jafar, Campu i Juanan.
Substitucions: Torito per Iago, m. 60; Moi per Traoré, m. 82; Julio Rey per Juanan, m. 84; Domi per Jafar, m. 93.

Àrbitre: Alfons  Álvarez Izquierdo, del col·legi català, delegació d’El Baix Llobregat,  àrbitre de 1a. Divisió. Ha mostrat cartolines grogues a Edwelle, m. 23, Godswill, m. 27, Roger Riera, m. 35, per part local i a Lluis, m. 18, Juanan m. 48, Marc Roca, m. 50, Torito, m. 86 per part espanyolista.

Gols: 0-1: Pol Lirola, m. 9; 1-1: Sanabria (pen.), m. 19; 1-2: Juanan, m. 48.

Incidències: Encontre corresponent a la 8èna. jornada del campionat de lliga del grup tercer de la Divisió d’Honor Juvenil, disputat aquest migdia de diumenge a la Ciutat Esportiva Gamper a Sant Joan Despí en una matinal amb ambient assolellat i força ventós.      


CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL, GRUP 3r.

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1
F.C. BARCELONA
19 8 6 1 1 26 7
2
C.F. BADALONA
15 7 5 0 2 12 8
3 C.E. EUROPA 14 8 4 2 2 15 17
4
U.E. CORNELLÀ
13 8 4 1 3 14 9
5
R.C.D. MALLORCA
13 8 4 1 3 18 14
6 C.D. RODA 13 8 4 1 3 11 13
7
R.C.D. ESPANYOL
12 8 3 3 2 12 9
8
DAMM C.F.
12 8 3 3 2 11 10
9
REAL ZARAGOZA
11 8 3 2 3 14 11
10 UFB. JÀBAC i TERRASSA 10 8 2 4 2 11 13
11 C.D. ATLÉTICO BALEARES 10 8 3 1 4 11 15
12
U.E. SANT ANDREU
9 8 2 3 3 9 11
13
CLUB GIMNÀSTIC TARRAGONA
8 8 1 5 2 9 13
14
C.D. SAN FRANCISCO
5 8 1 2 5 5 12
15
C.D. MENORCA
5 7 1 2 4 8 17
16
GIRONA F.C.
3 8 0 3 5 5 12





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M