divendres, 1 de novembre del 2013

CAUEN DIGNAMENT, I PER LA MÍNIMA

FC Barcelona: 1 – RCD Espanyol: 0

Per la mínima.

Seixanta i set minuts ha aguantat l’equip espanyolista a un FC Barcelona ple d’estrelles mediàtiques pagades amb els diners dels mal repartits ingressos televisius, en una vergonyosa lliga planejada per què acabi amb el domini hegemònic de les dues entitats que tots sabem. Davant això poc es pot fer. Resistir tot el que es pugui, plantejar com molt bé ha fet Aguirre el partit amb dues línies ben juntes i qui sigui religiós, doncs a resar .... No hi ha altre. A bon segur alguns (no solament els mitjans culers i això és lo veritablement penós) criticaran o bé la poca ambició del tècnic mexicà, o l’excés de defensar a ultrança el resultat inicial. Qui tingui la vareta màgica que ho digui!. Parlar es molt fàcil,  sobre tot quan ets l’equip (junt a Elx sinó vaig errat) que menys diners s’han invertit en fitxatges en una plantilla cada any acaba més devaluada per la pròpia situació econòmica de l’entitat i pel desfasament dels ingressos televisius en qüestió, abans esmentats.

Amb un onze amb Raul a l’equip inicial, junt a Torje i Thievy com a novetats, l’equip ha donat la cara fins el darrer instant en que el FC Barcelona no ha pogut badar ni un instant. La llàstima és el poc puntx que té l’equip espanyolista davant, independentment que es jugui més a l’atac o al contraatac. Més enrera o més ofensivament; més al toc, o a la puntada a seguir... Pot ser alguns voldrien un encontre amb un Espanyol que hagués sortit a jugar i deixar jugar, i que hagués sortit golejat descaradament o senzillament que hagués anat –com la temporada passada – a admirar la grandesa del indret i la qualitat de l’equip local. Un derbi és un derbi, i s’ha de jugar a cara de gos, defensant-se quan no tens altres armes. Ha sortit malament, per què s’ha perdut es clar... (bé, ara molts així ho consideraran, però a servidor moltíssims espanyolistes en aquests darrers dies i darreres hores, m’havien parlat de golejades escandaloses i inclòs polvoritzant el record del 1951 i ja s’haguessin donat per satisfets a bon segur, amb una mínima derrota).

Després d’un inici amb un Espanyol gens acovardit, trigaria sis minuts el quadre local en tenir la seva primera ocasió, rebutjant Kiko (gran encontre) la rematada del davanter Alexis. Però és que la següent ocasió del quadre local cal anar a buscar-la al minut 28!!!. Quan una centrada d’Iniesta ha sigut  pentinada per Alves i Alexis ha rematat,  sent menys clara que l’anterior.  L’Espanyol ha tingut un remat del romanès Torje, però poc després una bona acció de Thievy en profunditat (35’) ha estat a punt de ser aprofitada per Víctor Sánchez, qui primer pensa que no arribarà, però es confia Alves, i acaba ficant el 4 espanyolista el peu, salvant Valdés al seu equip.

Si es veritat, que en el darrer tram del primer temps, el conjunt local ha tancat als espanyolistes a la seva àrea com en tot els trenta-sis minuts anteriors no havia fet. Però no seria fins el 43’ quan des de la frontal Iniesta remata rebutjant Kiko Casilla en una gran intervenció, i la jugada continua, amb una paret en la mateixa frontal i sent Alves qui llença un tret botant a la gespa i estavellant-se la pilota al pal dret. La més perillosa de tot el que portàvem de partit.  En el 44, cartolina per Fuentes, i la falta lateral es rebutjada per la cobertura espanyolista molt expeditiva.

Com era lògic la segona part des d’un bon inici s’anava a fer llarguíssima per pogué aguantar les escomeses locals. En un mal refús a punt ha estat en el 48’ Iniesta d’aprofitar-se’n però un cop més l’equip espanyolista molt sòlid i recolzant-se tots els seus jugadors a l’hora de cobrir al company i tapar com fora, han evitat el remat.  En el 53’ molt de perill en una acció per la dreta que remata de cap  Messi salvant Kiko amb una gran intervenció.  Neymar en el 62’ ha tingut molt a prop el gol quan ha llençat un tret amb rosca buscant l’escaire esquerra sortint la bola fora per ben poc.

I al 67 i escaig, s‘ha acabat el que es donava. Jugada de Neymar amb un túnel que supera a Raul i a Sidney i a l’àrea petita a boca de gol remata Alexis.  L’Espanyol ha intentat reaccionar avançant línies, no renunciant ni perdre-hi la cara al partit, però on poc hi ha, poc es pot fer... Ho ha intentat, en algunes accions ha posat la por al cos a un equip poc acostumat a que se li pugin a les barbes al seu estadi, però poca munició té l’equip perico davant per intentar sorprendre. Els “tamudazos” son ja record d’una història per masses oblidada...  Al poc,  Aguirre ha substituït Thievy que havia rebut un pal de Montoya en una acció anterior, per Córdoba.

Amb molts més espais, el Barcelona ha pogut aprofitar algun contraatac per fer el segon. Era el més lògic que passés, i fins i tot ni això ha passat. Inclòs no ha marcat en una sortida erràtica de Kiko quan es marxava Neymar, i aquest caient ha reclamat el contacte amb el guardameta espanyolista que ha estat ben a prop de jugar-se la vermella. En un llançament de Kiko llarg, Sergio García ha superat  Montoya i entrant a l’àrea per la lateral ha intentat el remat però l’ha cobert Mascherano evitant que pogués batre a Valdés.

El segon canvi s’ha produït bastant al final (Lanza al 83’ per Abraham).  Fuentes pujant per la seva banda ha aportat la quota de qualitat però no ha sigut aprofitada, doncs una molt bona centrada ha sigut rematada de cap per Lanza, per sobre el travesser (84’). En el 88’ Kiko ha salvat al seu equip de rebre el segon, quan en un contracop Pedro ha intentat afusellar al d’Alcover.  A més, l’argentí Messi, l’expert en evadir-se en temes fiscals i de defraudar presumptament a tot el poble espanyol,  s’ha quedat afortunadament sense marcar.  En els tres minuts d’afegit, no s’ha produït el miracle que a fe de no mentir, servidor i segurament tot l’espanyolisme somniava encara que fos com una autèntica utopia, una quimera...       
         

Fitxa tècnica:
FC Barcelona: Valdés; Alves, Piqué, Mascherano, Montoya; Xavi,  Busquets, Iniesta;  Messi, Neymar i Alexis.
Substitucions: Pedro per Alexis, m.82; Cesc per Iniesta, m. 85; M. Bartra per Mascherano, m. 88.

RCD Espanyol: Kiko Casilla; Raul Rodríguez, Sidnei, Héctor Moreno, Fuentes; David López, Víctor Sánchez, Torje, Abraham, Thievy; i Sergio García.
Substitucions: Córdoba per Thievy, m. 62; Lanza per Abraham, m. 83.

Àrbitre: Carlos Velasco Carballo, del comitè territorial madrileny, assistit en bandes per Roberto Alonso Fernández i Juan Carlos Yuste Jiménez. Ha amonestat amb cartolina groga a Fuentes, m. 44, Víctor Sánchez, m. 66 i Lanza, m. 89 per part espanyolista i a Mascherano, m. 77 per part culer.

Gol: 1-0: Alexis, m. 67.

Incidències: Encontre corresponent a la 12èna. jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió, disputat aquesta nit a l’Estadi Camp Nou de Barcelona.   Abans de l’inici del partit s’ha guardat un minut de silenci en memòria del porter Nil Marín.  





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M