diumenge, 27 d’octubre del 2013

DURA I EXCESSIVA DERROTA DE L'ESPANYOL (3-0).
MUÑÍZ, TRIST PROTAGONISTA INVENTANT-SE UN PENAL.

UD Levante: 3 - RCD Espanyol: 0


Desprès d’una gran alegria, desfeta en el següent partit.  Un Espanyol de dues cares...

Derrota contundent i al mateix temps totalment desproporcionada i enganyosa la que el Llevant li ha infringit al quadre de Javier Aguirre. El conjunt granota no havia guanyat encara en lliga en el seu feu ni en el que portàvem de l’actual lliga i dels darrers encontres del passat exercici. En un sol partit –el d’avui- el Levante ha aconseguit tants gols com en els quatre precedents com a local, i amb els tres punts, supera als blanc-i-blaus en la taula, que segueixen mostrant-se molt irregulars combinant moments molt bons, il·lusionats, amb altres d’una fragilitat extrema i preocupant.  

El partit ha vingut condicionat per un greu error arbitral. Muñíz Fernández junt al seu jutge auxiliar, - al que altre cop l’haurien de ficar a la nevera i potser per força més temps – ha assenyalat una pena màxima quan la falta de Víctor Sánchez era clarament fora de l’àrea. El Llevant en el següent minut ha sentenciat el partit en una errada a l’hora de defensar una pilota centrada.

Els primers vint minuts l’equip espanyolista ha pres la iniciativa en el joc i ha arribat clarament a porta davant un Levante que en prou feines ha arribat a les immediacions de Kiko Casilla.  La primera ocasió, una falta lateral per banda esquerra penjada per Simao que Stuani ha rematat fora a l’esquerra de la porta llevantina (8’). Sis minuts després cedeix Sergio García per Stuani qui remata tant malament com sap desaprofitant l’ocasió; l’uruguaià ja fa masses partits que el seu joc no està a l’alçada del que ens tenia acostumat el passat exercici o inclòs en els primers encontres d’aquest campionat.  

Quan ja s’havia sobrepassat l’equador del primer temps, pèrdua en defensa dels espanyolistes que provoca una ràpida jugada; Muñíz assenyalà penal en l’acció que tot i que el jugador local cau dins l’àrea, la falta és clarament fora i no de poc precisament.  El Zhar, l’executa pel centre mentre que Kiko es llença a la seva dreta. Tan sols un minut després el propi El Zhar fa jugada per banda esquerra de l’atac local,  col·locant una pilota centrada que remata de cap Babá avançant-se als centrals, i enviant l’esfèrica dins.

La reacció espanyolista ve de la mà de Víctor Sánchez que en la frontal envia una canonada que envià a còrner el porter local (31’). La rèplica llevantina en un potent tret de Babá, buscant l’escaire dreta, que surt fora (33’). En un ràpid contracop granota, Pedro López fica una pilota en profunditat per Xumetra, però sortosament s’avança l’esfèrica en excés en un deficient control i dona temps a que Kiko es faci amb la bola.

Altre cop 39 Stuani dins l’àrea no encerta amb el gol quant molt lent, li guanya l’acció Juanfran en la pugna per la pilota i fica forçat el peu sense èxit.  En el darrer instant, falta penjada per Simao en idèntic lloc a la dels primers minuts, i David López s’imposa en el salt rematant de cap davant l’erràtica sortida de Keylor; l’esfèrica surt fora a porteria buida. El col·legiat tampoc ha vist en l’acció un possible penal de David Navarro en el salt sobre el migcampista català.

En el segon temps, Aguirre ha deixat a la banqueta a Simao donant entrada al colombià Córdoba que debutava amb l’equip espanyolista.  Domini visitant amb un Llevant totalment replegat darrera, taponant forats, deixant la possessió a un Espanyol inoperant, i intentant infringir el cop definitiu al contracop.    

Seria després d’una errada defensiva en la que Héctor Moreno i Sidnei no estan fins, i ho aprofita El Zhar per enviar una canonada que es converteix en el tercer gol granota. Veure-ho per creure-ho: 3-0 !!!

Una paret  entre Córdoba i Sergio García ha estat a punt de donar fruït,  però surt ben ràpid el meta taponant i rebutjant l’esfèrica. Sergio García penetra per la dreta i cedeix a Stuani que remata estavellant la bola al cos d’Héctor Rodas, sortint a còrner. El gol es resistia.    

En el 62’ l’Espanyol ha tingut la darrera ocasió de ficar-se en el partit. Remat des de la frontal de Pizzi que tocant en un defensor, s’ha estavellat a la base del pal, i Córdoba rematant  de cap el refús de la fusta massa centrat, afavoreix que el porter rebutgi i la jugada increïblement no acabi en gol. Ha sigut una de les poques accions de perill d’un Pizzi que fins les hores, molt poc està aportant a l’equip.

El partit ha quedat ja totalment decidit després de no aprofitar aquesta clara acció. Anímicament l’Espanyol ja s’ha vingut definitivament avall i ha llençat la tovallola.  Curiosa la substitució de Colotto per Héctor Moreno. Evitaré comentar-la doncs no tinc totes les dades dels motius que han induït al tècnic mexicà en retirar al seu compatriota, però ja fa també masses dies que no està oferint el rendiment que d’ell s’espera –amb l’excepció del partit davant l’Atlético en la que la cobertura ratllà a gran alçada –.  Tan sols una jugada de Lanzarote que arribant a la línia de fons ha acabat a la gespa empentat sense que el Muñíz observés punibilitat, i una darrera aproximació en el 89’, quan  Sergio García ficava una pilota per Córdoba però altre cop arribava primer el meta del Llevant.


Fitxa tècnica:
UD Levante: Keylor; Pedro Lopez, David Navarro, Héctor Rodas, Juanfran;  Simao M., Pape Diop; Xumetra, Rubén, El Zhar i Babá Diawara.
Substitucions: Ivanschitz per Rubén, m.46; El Adoua per Pape Diop, m. 61; Vyntra per Pedro López, m.83.

RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Sidnei, Héctor Moreno, Fuentes; David López, Víctor Sánchez; Stuani, Pizzi, Simao; i Sergio García.
Substitucions: Jhon Córdoba per Simao, m. 46; Colotto per Héctor Moreno, m. 58; Lanzarote per Stuani, m. 66.  

Àrbitre: César Muñíz Fernández, del col·legi asturià, assistit en bandes per José Manuel Fernández Miranda i Víctor Hugo Fernández Suárez.  Cartolina groga Víctor Sánchez, m. 24; Keylor, m. 28, Héctor Moreno, m. 57; Sergio García, m. 72;  Juanfran, m.72; Lanzarote, m.74; Pizzi, m. 86.

Gols: 1-0: El Zhar (pen.), m. 25; 2-0: Babá Diawara, m.26; 3-0: El Zhar, m. 50.

Incidències: Encontre corresponent a la desena jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió, disputat aquesta nit de dissabte (22:00h.) a l’Estadi Ciutat de Valencia. En les files del quadre granota, Xumetra, jugador que fou del filial espanyolista.  


2 comentaris:

Anònim ha dit...

És curiós, la majoria de mitjans de comunicació coincideixen a dir que ahir els nostres jugadors no van jugar malament i que van merèixer un millor resultat. Això als socis no ens omple, preferim un puntet encara que sigui amb un joc mediocre.
Héctor Moreno està molt lluny de la seva millor forma i mereix un descans. Potser ha arribat lk'hora de provar un duet Sidnei-Colotto o Raúl Rodríguez. John Córdoba va apuntar bones maneres en el seu debut i mereix tenir continuïtat en l'equip. Sobre Muñiz Fernández, és una vergonya que aquest home després d'haver falsejat el resultat dels darrers partits que ha mal arbitrat, ahir, tornés a trepitjar un terreny de joc. El penal, fora de l'àrea, que ens va xiular, va ser determinant en la marxa del partit i eldel resultat final. Aquest home no pot seguir embrutant els terrenys de joc. És una mostra fefaent del corrupte i manipulat futbol espanyol actual.
PRÍNCEP

Josep Maria ha dit...

Jo també prefereixo jugar malament i guanyar... Son els punts el que valen... Però en aquest cas, més que jugar bé, el que he resaltat és que l'equip va gaudir d'ocasions clares de gol en quantitat molt superior a altres partits. Es clar, si no les fiquen... A mi em és igual que juguin al toc, al contracop, bé, malament, com sigui... El que vull es que arribin amb perill i lògicament les fiquin dins per que si no hi ha gols, és innútil tot el que es pugui dir. I davant es pot arribar tenint la possessió o jugant a la contra esperant darrera i sortint ràpid, o amb pilotades llargues buscant l'esquena del rival. Em és indiferent doncs se de les limitacions pressupostàries de l'entitat i les mancances de l'equip. Però sigui com sigui, s'ha d'arribar amb claredat a l'àrea rival i tenir efectivitat. Va fallar lo segon, dissabte.

El tema d'Héctor Moreno més enllà del que es pugui criticar al tècnic per ser compatriota seu, jo crec que va per altre cantó el tema. El Club pensa que podria ser el proper en ser traspassat doncs té bon cartell - malgrat que no estigui en el seu moment i no hagi sigut el que tots esperavem d'ell - i per tant es confia amb ell, i per això s'està tenint més paciència amb ell que en altres...

Del col·legiat queda ja tot dit i estic totalment d'acord amic Princep. Salutacions!!!.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M