dimecres, 30 d’octubre del 2013

L'ESPANYOL SUMA UN PUNT MÉS,
EN UN SOPORÍFER ENCONTRE DAVANT EL MÁLAGA (0-0)

RCD Espanyol: 0  - CF Málaga: 0

Espanyol i Málaga han empatat a zero en un partit força dolent en quant a joc que a bon segur haurà agradat ben poc a quants l’hagin vist, però que com a mal menor permet sumar un puntet més a l’equip de Javier Aguirre davant un rival que també venia d’encaixar un fort correctiu en la jornada anterior. Ambdós equips han gaudit d’algunes ocasions clares per perforar la porteria contraria; al final, l’empat es pot dir que fa justícia als mèrits i demèrits d’uns i altres.

Les principals novetats en l’equip espanyolista han sigut Mattioni a la banda dreta de la cobertura, i Jhon Cordoba en la punta de l’atac. En l’equip andalús, cal destacar la presència en l’onze inicial del mallorquí Sergi Darder després del seu pas pel futbol base espanyolista i la seva marxa al futbol base del club malagueny amb Casanova al capdavant, i la baixa important d’aquell jugador que tant va lluitar l’Espanyol per la seva frustrada adquisició, El Hamdaoui.

Després d’un bon inici perico, amb una jugada d’estratègia en el llançament en curt d’una falta (2’) que talla un defensor de cap dins l’àrea, i una dura entrada sobre Córdoba de la que veuria Tissone la primera targeta del partit, el joc mica a mica va perdent intensitat. La primera combinació amb perill prop de l’àrea espanyolista seria amb passada de Darder per Portillo, obertura per la pujada del lateral Gámez, i la seva passada de la mort es passeja sense trobar rematador. El primer xut visitant al 17’ aturant Kiko el tret d’Eliseo, tot i que l’esfèrica clarament anava fora.

El joc entra en una de les moltes fases de despropòsits, imprecisions continues, sense dominador clar, i amb continuades pèrdues de pilota que confereixen al partit una qualificació molt pobre.  Només en el 26’ desperta la grada de l’ensopiment general del partit amb una gran ocasió per David López –dins l’àrea- quan rebent de Pizzi, ha tingut el gol en les seves botes, però el seu remat s’ha marxat massa creuat a l’esquerra de Caballero. En un contracop espanyolista un minut més tard, Sergio García habilita per Pizzi, però el tret d’aquest se’n va força per sobre la porteria andalusa. Tampoc un centre xut molt tancat dels malaguenys aconsegueix èxit, doncs Kiko molt atent atura junt al pal esquerre.

El Málaga és a punt de donar l’ensurt al quadre català en el 37’. Jugada per banda a càrrec d’Antunez (recuperat, doncs minuts abans havia requerit de les assistències), i Fabrice, ficant la bola per Roque Santa Cruz qui afusella Kiko amb la mala fortuna pel paraguaià, doncs la pilota s’estavella al travesser.  L’Espanyol surt en ràpid contracop conduït per Córboba, passant per  Sergio García, però el del Bon Pastor un pèl lent, estavella el seu remat a les cames d’un defensor sortint la bola a còrner.

En els millors minuts del matx, l’equip espanyolista s’escapa en ràpid contracop conduït per Mattioni, rematant de cap Jhon Cordoba, salvant sota pals Weligton i el posterior remat de Simao després de varis refusos, l’atura Willy Caballero. En el 41’ una bona recuperació de David López recolzant-se per Sergio García qui no encerta amb la paret que deixava tot sol al migcampista. La rèplica malaguenya vindria a càrrec d’Eliseu qui després d’haver rebut de Tissone, encarant a Kiko remata altre cop a la fusta (la segona). L’Espanyol respirava... I en el minut d’afegit que concedí el col·legiat, l’Espanyol tindria una de les millors ocasions quan en un servei de cantonada, l’esfèrica li cau a Héctor Moreno qui dins l’àrea en mig d’un embolic amb un munt de jugadors, remata fora, un pèl creuat sortint la bola a l’esquerra de la porta defensada per Willy Caballero.

En el segon temps, Aguirre d’entrada ha deixat a la banqueta a Jhon Córdoba i a Pizzi (que no ho havien fet malament), donant entrada a Stuani i Lanza. Poc ha millorat la cosa, si més no, al contrari... Després d’una bona internada de Fuentes amb un centre massa tancat al primer minut de joc de la represa, ha sigut el quadre visitant qui s’ha anat fent amb el control del joc, tancant cada cop més als espanyolistes.

Sergi Darder ha deixat anar un bon tret des de la frontal (50’) que Kiko ha aturat junt al pal dret. Quatre minuts després, embolic en un llançament de cantonada malagueny amb remats i refusos. Per sort, el quadre andalús tampoc estava fi cara a porta...  La rèplica, un centre de Sergio García massa tancat, fàcil per Caballero.  De nou en el 64’ Sergi Darder envia un autèntic obús que en tocar en un defensor desconcerta en l’estirada a Kiko Casilla qui de manera acrobàtica rebutja amb el peu com pot, evitant el gol del Málaga.  Stuani tampoc està massa fi rematant fluix, forçat, a una passada de Sergio García en profunditat (67’)

Aguirre efectua la tercera substitució, entrant Thievy per Simao, després d’uns minuts de total desencert per ambdós conjunts amb un futbol molt erràtic, gairebé de pati de col·legi. El punta francès aplaudit per la parròquia espanyolista en sortir al terreny de joc, serà protagonista d’una acció de perill en el 86’ quan s’escapa amb suma velocitat i veu molt bé desmarcat a la seva esquerra a Héctor Moreno que acompanyava el contraatac, i aquest centra passat per la rematada de primera de Sergio García que remata l’esfèrica junt al pal esquerre salvant al Málaga Willy Caballero. Era la millor ocasió dels locals en tot el partit.  La darrera ocasió pels visitants amb una acció per l’esquerra a càrrec d’Eliseo que remata en la frontal Anderson, salvant Kiko Casilla del gol andalús.

El col·legiat ha afegit només dos minuts al temps reglamentari, i cap dels dos equips ha acabat aconseguint el fruït del gol en un dolent encontre en quant a joc, que malgrat aquesta circumstància, en el mateix ha hagut oportunitats en moments molt puntuals per a qualsevol dels dos contendents, que no han sabut aprofitar.

RCD Espanyol: Kiko Casilla, Mattioni, Sidnei, Héctor Moreno, Fuentes; David López, Víctor Sánchez; Pizzi, Simao; Sergio García i Jhon Córdoba.
Substitucions: Stuani i Lanza per Córdoba i Pizzi, m. 46; Thievy per Simao, m. 73.

CF Málaga: Caballero; Jesús Gámez, Sergio Sánchez, Weligton, Antunes; Tissone, Portillo, Sergi Darder; Fabrice, Eliseo;  i Roque Santa Cruz.
Substitucions: Anderson per Portillo, m 76; Juanmi per Fabrice, m. 82; Camacho per Sergi Darder, m. 89.

Àrbitre: Carlos Delgado Ferreiro, del comitè territorial basc,  assistit en bandes per Aitor Ríos Pérez i Andoni Huerga Cermeño. Cartolines grogues a David López, m.53 i als visitants, Tissone, m. 7; Fabrice, m.68 i Weligton, m. 84.

Incidències: Encontre corresponent a la 11èna. jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió, disputat en l’Estadi RCDE a Cornellà-El Prat amb la presència de 16.143 espectadors.  Abans de l’inici del partit s’ha guardat un minut de silenci en memòria del que fora directiu del RCD Espanyol, Luis Lara Maestro i del porter del Girona B i exjugador del futbol base espanyolista, Nil Marín.