diumenge, 3 de novembre del 2013

EL JUVENIL "A" S'IMPOSA EN EL SEGON TEMPS AL
CE EUROPA, EN UN BON PARTIT DELS PERICOS (4-1)

RCD Espanyol Juvenil “A”: 4 – C.E. Europa: 1

Segon triomf consecutiu del quadre espanyolista. Els de David Gallego han sumat els tres punts davant la visita del CE Europa, després de la gran victòria davant el FC Barcelona a l’anterior jornada. Avui, al camp tercer de la Dani Jarque, l’equip perico ha continuat amb el bon joc iniciat en el derbi del passat diumenge i s’ha imposat al conjunt gracienc en el segon temps, després que en el primer – tot i la superioritat manifesta dels locals – finalitzés amb l’empat a zero inicial.

Amb la inclusió de Torito i Iván Écija en l’onze inicial com a novetats respecte al que va sortir a la Gamper (en lloc d’Alex i Campu que han tornat al Juvenil B), l’equip espanyolista rebia la visita del fins les hores tercer classificat.

El conjunt perico  ha arribat amb perill amb un xut de Torito, en doble rematada d’Écija, salvant a l’Europa d’encaixar el primer gol del partit, entre el meta Enric i Germán. Juanan Entrena, l’heroi del passat encontre davant els culers, ho ha provat amb un xut que ha aturat ben situat el meta gracienc.  Aarón, ho ha intentat en el llançament d’un lliure directe que s’ha marxat a mig metre del pal dret. Una volea d’Écija des de la frontal ha comptat amb la gran intervenció del meta visitant.  Una pilota centrada des de la dreta a càrrec de Pol Lirola ha estat rematada acrobàticament per Jafar.  No seria fins el segon temps quan acabaria destapant-se Jafar després de fer un primer temps acceptable però sense encert cara a porta tal com li ha succeït en anteriors encontres.

Seria en una penetració de Traoré (que ha tornat a completar un gran partit a la medul·lar), en la que ha superat fins a tres contraris, quan li ha passat ficant dins l’àrea  per Jafar, però el davanter ha estavellat la seva rematada al cos del defensor Aleix amb Enric ja batut.  Un remat de Iván Ècija ha tornat a topar-se amb la bona intervenció del porter europeista. En aquesta fase de partit, l’Espanyol s’estavellava una i altre vegada en el mur que l’equip de Gràcia ha construït en torn a la seva àrea. Remats, refusos, i més remats... el quadre de David Gallego era incapaç de perforar la porteria del rival tot i merèixer-ho.

En el darrer quart d’hora, altre llançament d’Aarón en un lliure directe, però aquest cop massa centrat, ha acabat l’esfèrica a les mans del porter. L’equip perico ha perdut pistonada en els darrers deu minuts i les ocasions han deixat de sovintejar a l’àrea europeista. Els visitants en tot el primer temps tan sols arribarien amb perill en una rematada de cap de l’ex espanyolista Marc García en un servei de cantonada executat per Cano que aturaria Moha.

En el segon temps, l’Europa ha disposat al primer minut d’una oportunitat per donar l’ensurt mitjançant Lluis. Després d’una bona ocasió d’Ècija amb un xut bombejat que sortiria fora, l’Espanyol s’ha avançat en el marcador amb una jugada estranya i amb certa fortuna. La rematada a boca de canó de Iago en el seu camí a gol, la treu d’esperó Vernet quan ja s’havia vist superat ficant com ha pogut el peu,  el porter no està tampoc fi en l’acció, i Jafar a mig metre de la línia de gol, aconsegueix endinsar l’esfèrica a la porteria.

Després d’una cessió de Josa al porter europeista, el col·legiat assenyala el lliure indirecte dins l’àrea, força protestat pels visitants discutint que fos una cessió en comptes d’un rebuig. Toca en curt Aarón per Jafar, qui envia una canonada que encara l‘ha està buscant el porter del quadre europeista. La bola ha entrat com una exhalació a l’esquerra de la porteria d’Enric. Era el minut 60 i tot ja semblava decidit.

Un minut després, sortia al terreny de joc Domi (que ja va jugar els minuts darrers del derbi, després de la seva greu lesió) en lloc de Torito, en el que era el segon canvi (abans Julio Rey havia sortit per Ècija). Una molt bona acció espanyolista, amb una paret entre Juanan Entrena i Julio Rey, finalitza amb un xut a trencar del primer, que s’estavella al travesser junt a la creueta de la porteria visitant.  Un remat de Traoré ha sigut ben blocat pel porter.

Anècdota la que s’ha produït passat l’equador del segon temps, amb l’aparició d’un “espontani” que ha saltat al terreny de joc interrompent l’encontre fins que immediatament ha sigut retirat. Domi, ha estat a punt de fer el tercer quan un remat seu buscant l’escaire s’ha marxat fora. La tercera substitució perica, Défez per Juanan i tot després, el mexicà Alán Ávila per Jafar, bigolejador del partit.

El tercer gol ha arribat després d’una molt bona acció de Marc Roca penetrant a l’àrea i retallant dos cops al defensor, en la que tan sols li ha faltat més encert a l’hora de definir, doncs ha estavellat el seu remat al cos del porter; Iago, a boca de canó, s’ha fet amb el refús i ha acabat marcant a plaer.

L’equip entrenat per Jesús Mariano Angoy ha anotat el seu únic gol quan Ferran després de rebre de Germán, ha batut a Moha amb una vaselina. Mancaven quatre minuts pel final, però encara ha tingut temps el conjunt espanyolista de completar el seu millor encontre com a local en el present exercici, amb un quart gol. Un centre de Défez ha estat rematat de cap per Julio Rei tot sol, salvant amb la punta dels dits el meta rival, enviant a còrner. Aquest s’ha llençat i dins l’àrea ha tingut lloc un embolic en el que la defensa visitant no ha estat gens expeditiva i ha deixat que el central Lluis, afusellés Enric marcant a boca de canó d’un fort remat. Era el 4-1 definitiu; no hi havia ja temps per més, i l’equip perico per fi, jugava un bon partit davant del seu públic.

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Moha, Pol, Aaron, Lluis, Iago, Traoré, Torito, Marc Roca, Jafar, Écija, i Juanan.
Substitucions: Julio Rey per Écija, m. 53; Domi per Torito, m. 60; Défez per Juanan, m.72; Alan Ávila per Jafar, m. 77.

CE Europa: Enric, Germán, Aleix, Josa, Andújar, Marc García, Xavi, Rodón, Lluis, Paul i Cano.
Substitucions: Vernet per Andújar, m. 44; Jiei per Cano, m. 46; Ferran per Rodón, m. 60; Ros per Lluis, m. 60.

Àrbitre: Oscar Sauleda Torrent, de la delegació d’El Maresme. Cartolina groga pel visitant Ros.

Gols: 1-0: Jafar, m. 53; 2-0: Jafar, m. 60; 3-0: Iago, m. 82; 3-1: Ferrran, m. 86; 4-1: Lluis, m. 88.

Incidències: Encontre corresponent a la 9èna. jornada del campionat de lliga del grup tercer de la Divisió d’Honor Juvenil, disputat en el camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Presenciant l’encontre, l’adjunta a la Presidencia, Anna Maria Fusté. En les files del conjunt europeista, Marc García, jugador que ha militat forces temporades al futbol base espanyolista. El segon temps s’ha jugat amb il·luminació artificial.

CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL, GRUP 3r.