dijous, 7 de novembre del 2013

L'ALEVÍ "A" EN RATXA,
SUPERA A LA DAMM I PASSA A SER SEGON









RCD Espanyol Aleví “A”: 3 – Damm CF: 0

Duel entre el segon i tercer classificats del grup segon de Preferent Aleví. L’equip cerveser arribava a la Dani Jarque disposat a puntuar per seguir mantenint el segon lloc a la classificació però després d’un bons primers quarts, va acabar sucumbint davant un Espanyol que va ratllar a un bon nivell, confirmant el moment bo de forma que travessa l’equip de Xavi Corominas després d’un titubejant inici de competició.

Molt mogut i amb molta intensitat els primers quinze minuts de joc. Ambdós conjunts es van oblidar d’especular amb el joc, i va ser un atac continuo ara d’uns, ara dels altres, amb moltes oportunitats que curiosament cap d’elles es materialitzar en gol.
La primera d’elles per Calvo però el remat del ara jugador de la Damm se’n va fora a la dreta. La rèplica espanyolista per Jordi, qui des de l’esquerra remata creuat tocant lo just el meta Artur Coma i l’esfèrica surt a un pam del pal. Gran ocasió per la Damm mitjançant Iker Vaquera, però es topa amb la gran intervenció del altre Iker, el meta espanyolista Iker Piedra. Jordi tornaria a provar-ho però altre cop el que fora porter espanyolista Artur faria una gran aturada.

Les ocasions es succeïen, fins que als nou minuts de joc l’Espanyol estigué més a prop del gol que en cap altre oportunitat quan Aitor envià un remat que s’estavellà al travesser. En una recuperació de Jordi, el davanter espanyolista xutà fort tocant lleugerament en algun defensor, i la pilota acabà a la xarxa exterior lateral amb l’efecte òptic de què havia entrat.

En el segon quart, el domini del joc correspongué a la Damm, i el frenètic ritme del primers quinze minuts va minvar molt. Una mitja volta del cerveser Alsina que se’n va anar alt quan ho tenia tot a favor i una altre ocasió pel mateix jugador que salvà al conjunt espanyolista Iker amb una gran aturada, foren les úniques ocasions clares de gol, davant un Espanyol bastant fluix en aquest període.

En el tercer període, la Damm fou la primera en crear perill amb una ocasió d’Aye Diop (el que fora davanter centre espanyolista  les darreres temporades en la fornada del 2002), ben resolta per Darwin. Després d’una fase de domini visitant, l’equip espanyolista començà mica a mica a imposar-se al seu rival.  En bona acció de Jordi, aquest habilita per Gerard qui triga massa en xutar, i el seu remat en tocar en Merchán acaba sortint a còrner i molt a prop d’introduir-se l’esfèrica a la seva pròpia porta. El gegantí Aye Diop en lluita amb el central espanyolista Joel Bona, aconsegueix rematar fort, però amb el punt de mira desviat.

Quan mancaven quatre minuts per la fi del tercer quart, arribà el primer gol del partit. Treu  l’Espanyol un servei de cantonada Dereck passat, i allà al segon pal, salta el menut capità espanyolista Gerard Yepes i remata al fons de la porteria espanyolista desembussant  l’encontre.

Als tres minuts del darrer quart de partit, l’Espanyol sentenciaria el matx aconseguint Agus el segon gol perico. El davanter espanyolista d’esquenes es gira molt bé i remata un tret dur, sec, que colpejant a la base del pal dret s’acaba introduint dins la porteria cervesera.  Se li anul·laria un tercer gol al quadre de Xavier Corominas en un llançament que s’estavella al travesser i Agus recollint el refús de la fusta l’envia dins, però en posició antireglamentària. Gol anul·lat pel col·legiat Ferrero Mansilla, qui sense que servís de precedent, en aquest encontre no va xiular cap penal en contra dels pericos (no hi tingué ocasió, com si va fer en l’encontre del Cadet B per partida doble, i al Femení A, a l’endemà).

El darrer gol que tancà la golejada portà també la signatura d’Agustín Anello. Una molt bona jugada de Jordi per banda, s’escapa i se la juga davant el meta visitant i a boca de canó Agus rematxa l’esfèrica dins la porteria rival.  La Damm pogué aconseguir el mal anomenat gol de l’honor amb un xut creuat d’Eric Iglesias que acabà a la base del pal dret de la porteria defensada per Darwin. També l'equip perico disposà en els darrers minuts d'un parell d'ocasions per incrementar la seva renda, com un remat de Nicolás i més clara, després d'un servei de cantonada, un remat d'Oscar al pal, salvant el meta de la Damm el posterior remat de Nico.


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol:
1er quart: Iker; Rubén, Joel Bona, Dereck; Gerard, Aitor; i Jordi
2n quart: Iker; Lucas, Oscar, Eric; Gerard, Nico; i Agus
3r quart: Darwin; Rubén, Joel Bona, Dereck; Aitor, Gerard; i Jordi
Darrer quart: Darwin; Lucas, Joel Bona, Eric; Oscar; Jordi i Agus. Substitució: Nico per Darwin, m.53.  

Damm CF: Artur Coma, Joan A. Calvo, Daniel Merchán, Hugo Ramírez, Mario Lozano, Iker Vaquera i Aye Diop
També: Xavi Ribas, Oriol Alsina, Marc López, Eric Iglesias i Antonio Martínez.

Àrbitre: Carlos Ferrero Mansilla, de la delegació de Barcelona. Va mostrar una única cartolina groga al local Lucas, m. 47.

Gols: 1-0: Gerard, m 41; 2-0: Agus, m.48;  3-0: Agus, m. 52

Incidències: Encontre corresponent a la 7èna. jornada del campionat de lliga de Preferent Aleví, (grup segon), disputat al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque, el passat dissabte al migdia. En les files del conjunt cerveser varis jugadors que han militat al futbol base espanyolista. El porter Artur Coma Ribes, i els jugadors Joan Antoni Calvo de la Torre i Aye Diop.   






CLASSIFICACIÓ PREFERENT ALEVÍ, GRUP 2n.

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1
F.C. BARCELONA "B"
18 6600373
2
R.C.D. ESPANYOL
18 7601349
3
DAMM C.F.
16 7511248
4
U.E. SANT ANDREU
16 751124 14
5
E.C. GRANOLLERS
13 74122313
6
C.D. SANT GABRIEL
12 740317 14
7
C.E. ESCOLA FUTBOL MATARÓ
10 631 2 15 12
8
C.F. BADALONA
9 73041721
9
U.D. CORNELLÀ "B"
9 73041722
10
FUNDACIÓ ESPORTIVA GRAMA
9 73 041625
11
VIC RIUPRIMER REFO F.C.
6 7 20 516 28
12
CENTRO EUROPEO TECNOFUTBOL
6 72 051527
13
C.E. MERCANTIL
6 72 051226
14
U.E. MOLLET C.F.
6 72 051131
15
F.C. CERDANYOLA VALLÈS F.C.
5 71241516
16
C.E. L'HOSPITALET "B"
2 70 251034





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M