diumenge, 3 de novembre del 2013

TRIOMF DEL FEMENÍ "A" DAVANT EL SEVILLA.
L'EQUIP AGAFA AIRE, I SURT DE LA ZONA COMPROMESA.












RCD Espanyol Femení “A”: 2 – Sevilla FC: 0

Segon triomf del quadre espanyolista davant un Sevilla que si ve en durant el primers vint minuts de joc ha disposat d’un parell d’ocasions, ha acabat sucumbint davant les jugadores de Santiago García, molt superiors en joc i ocasions al seu rival. En el segon temps i amb 2-0 favorable a les espanyolistes, les visitants han malbaratat el llançament d’una pena màxima, i les locals han estavellat un llançament des de la frontal al travesser. Amb aquests 7 punts dels 9 darrers disputats, l’equip blanc-i-blau surt de les zones tenebroses de la classificació i es situa en dotzena posició a dos punts de la zona Copa de la Reina, i a quatre amunt de la zona de descens.

Un cop més, complicada la pissarra del tècnic espanyolista per fer front a un Sevilla, que arribava a la Dani Jarque instal·lat en una còmoda i il·lusionat per les andaluses, vuitena posició. Amb una duet a l’eix de la cobertura format per Núria Mendoza i Sónia Matías i una mitja formada per Yaiza i Claudia Neto. Ha sorprès que Mapi León veiés l’encontre en el seu començament des de la banqueta. Naturalment, més sorprenent encara que les darreres internacionals en categories inferiors amb Espanya que té el quadre perico com son Andrea Pereira i Alba Pomares, ja no entrin en els plans del senyor “Susi” en els darrers encontres...

Molt espessos els primers vint minuts de joc de les espanyolistes: Tan sols un remat de Claudia Neto, fora, i poc més. El quadre sevillista ha arribat amb perill amb un llançament de falta que s’ha marxat fora, i sobre tot en dues grans ocasions per batre a Jamila. La primera d’elles ha finalitzat amb un remat de Jenny Morillas sortosament als núvols, quan ho tenia tot al seu favor. La segona d’elles, amb una incursió sevillista que  ha finalitzat amb un remat creuat al que ha respost Jamila amb una gran intervenció, evitant el gol andalús.

Després d’aquests ensurts, l’Espanyol ha anat mica a mica recuperant el pols al partit. Débora escapant-se, ha intentat driblar a la històrica Lucia, però en primera instància no se n’ha sortit i quan l’esfèrica rebotada i sense control li queda morta a l’extrem espanyolista, no fa un  bon control deixant-se l’esfèrica enrera quan la porteria estava totalment buida i des de la gespa, la meta andalusa es fa finalment amb la pilota.

Molt clara també i d’aquelles que es diuen no es poden perdonar, quan Paloma s’ha marxat per la dreta centrant, i dins l’àrea petita a boca de canó, Bárbara Latorre remata a les cames de Lucía, qui torna a evitar el gol. El servei de cantonada l’executa l’Espanyol mitjançant Núria, i Paloma remata de cap, fora.

“Susi” fa sorprenentment el primer canvi als 33 minuts de joc situant a Emma Marqués en el lloc de Yaiza. Mentre està a punt de fer el segon canvi (!), - que es farà realitat al 41’ entrant Mapi que ja estava escalfant, per Zarza -, l’equip espanyolista inaugura el marcador amb un tret ras i ajustat de Paloma Fernández que entra dins la porteria andalusa. Altre circumstància curiosa (veure foto), el senyor Santiago García s’ha marxat de la banqueta al minut 43, romanent a l’entrada de vestidors fins el 46 moment en que ha assenyalat el final del primer temps el col·legiat Ferrero Mansilla (que ahir ja va xiular dos encontres del futbol base a la Dani Jarque) i que no era precisament en un principi el designat per aquest partit segons resa la informació federativa.          

L’Espanyol ha buscat el segon gol en la represa. Bárbara en el 51’ ha cercat l’escaire amb el seu remat, però amb poca potència l’esfèrica no ha estat problema per la que fora portera internacional del Sevilla.  La pròpia Bárbara ho ha intentat altre cop amb un xut creuat (52’). En una bola centrada per Débora, ni Mapy ni Neto encerten amb la porteria.

Gran ocasió en el 55’ de Bárbara. S’ha quedat tota sola, ha trigat un pèl en rematar i ha donat temps a que la meta andalusa li cobrís taponant la seva rematada.  En altre mà a mà de Bárbara amb Lucia (aquest cop amb avantatge clara per la guardameta que podia jugar la bola amb la mà) és a punt de robar-li la cartera la davantera perica, però es refà la portera i amb la mà en alt, evita la rematada i es fa amb a bol.

Sentència el matx Mapi León quan en un u contra u, altre cop  Lucia evita en primera instància el gol llençant-se davant ella, però la jugadora espanyolista s’aixeca de la gespa, i amb la pilota sense amo, i a boca de canó, només té que empentar-la dins anotant el segon del seu equip.  

Però el Sevilla ha pogut ficar-se altre cop dins el partit després de la quantitat de clares ocasions que ha disposat i no ha materialitzat el conjunt català. Unes dubtoses mans en una jugada embolicada, acaben amb el col·legiat assenyalant el punt fatídic. Jamila, llençant-se a la seva dreta atura el llançament d’Ana González, en una gran intervenció evitant el patiment fent que en el marcador continués reflectint l’avantatge de dos gols favorable a les locals.

Bárbara ha pogut fer el tercer, en el minut 79’ però el seu llançament s’ha estavellat al travesser junt a la creueta. Posteriorment en una falta lateral llençada des de la dreta, li ha caigut de nou a la davantera l’esfèrica davant una de les poques errades de la meta visitant, però tampoc ha estat massa fina i ha estavellat el seu remat que potser no esperava, al cos de la porter. Consumits els noranta minuts reglamentaris i els tres i mig d’afegit que ha concedit l’àrbitre del matx, ha finalitzat l’encontre amb el triomf espanyolista i la lògica alegria després dels moments tant durs passats per l'equip.        
     


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Jamila; Cristina, Núria, Sonia Matías, Cotado; Yaiza, Neto; Débora, Bárbara, Zarza; i Paloma.
Substitucions: Emma per Yaiza, m. 33; Mapi per Zarza, m. 41; Maria per Débora, m. 68; Sarita per Paloma, m. 81.

Sevilla FC: Lucía; Chica, Marta, Nana, Paulita; Ana, Laura, Beita, Mireia; Cori i Jenni.
Substitucions: Sole per Chica, m. 57; Oliva per Laura, m. 67; Gloria per Beita, m. 67; Amparito per Marta, m. 68.

Àrbitre: Carlos Ferrero Mansilla, de la delegació de Barcelona, qui finalment ha sigut l’encarregat de dirigit l’encontre.  

Gols: 1-0: Paloma, m. 39; 2-0: Mapy, m.58.

Incidències: Encontre corresponent a la 8èna jornada del campionat de lliga de Primera Divisió Femenina, disputat al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Tamps assolellat, alguns núvols, temperatura càlida. Com en tots els encontres que ahir i avui s’han disputat a la Ciutat Esportiva, s’ha guardat un minut de silenci en memòria de Nil Marín.   

  





 CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ FEMENINA

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 F.C. BARCELONA 22 8 7 1 0 30 1
2 ATHLETIC CLUB 21 8 7 0 1 29 5
3 LEVANTE U.D. 19 8 6 1 1 13 8
4 ATLETICO DE MADRID F. 16 8 5 1 2 20 6
5 VALENCIA C.F. 16 8 5 1 2 15 9
6 C.D. SANT GABRIEL 14 8 4 2 2 13 6
7 RAYO VALLECANO 12 8 3 3 2 13 6
8 REAL SOCIEDAD DE FUTBOL 10 8 3 1 4 6 10
9 SEVILLA F.C. 10 8 3 1 4 7 16
10 U.D. COLLERENSE 9 8 3 0 5 11 21
11 SPORTING CLUB DE HUELVA 8 8 2 2 4 8 11
12 R.C.D. ESPANYOL 8 8 2 2 4 8 13
13 GRANADA C.F. 6 8 2 0 6 12 31
14 C.D. TRANSPORTES ALCAINE 4 8 1 1 6 4 18
15 F.C. LEVANTE LAS PLANAS 4 8 1 1 6 8 27
16 OVIEDO MODERNO C.F. 3 8 0 3 5 3 12





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M