dissabte, 9 de novembre del 2013

TERCER TRIOMF CONSECUTIU D'UN FILIAL,
QUE S'ALLUNYA DE LA PART BAIXA DE LA CLASSIFICACIÓ

 






RCD Espanyol “B”: 1 – UE Sant Andreu: 0

Tercera victòria consecutiva d’un filial espanyolista que sembla per fi agafar-li la mida a la categoria. Avui davant la UE Sant Andreu han tornat a demostrar que l’equip va a més i tot i que encara dona clars símptomes d’inoperància cara a porta, les ocasions no han faltat i l’equip ha mostrat un bon nivell amb algunes llacunes en certes fases del partit en quant a joc, davant un equip, el quadribarrat, al que els de Manolo Márquez sobrepassen ja a la classificació.

Les primeres aproximacions espanyolistes acabaren amb xuts de Mamadou i de Caballé –més ben dirigit-, fora. Un llançament directe de falta a càrrec de Borja es tret de punys pel meta Morales a córner. La rèplica quadribarrada, un servei de cantonada llençat per Ibon que no troba rematador, però si molt de perill. L’Espanyol B arribava bé per bandes, però li faltava concretar més en els metres finals. Estava dominant el partit i jugava millor que el seu oponent. Als vint minuts, a punt de donar l’ensurt el Sant Andreu en una jugada de Francis que no sabé finalitzar Guzmán.

Mica a mica el Sant Andreu contraresta el bon inici dels locals i comença a fer-se amb el control de la parcel·la ampla del camp. El següents minuts serien de clar domini visitant amb un Espanyol B ben parapetat enrere, en els que la UE Sant Andreu disposaria d’una bona oportunitat a càrrec de Francis a la que respongué amb encert el meta Pau. Recuperarien els locals el domin en els darrers deu minuts del primer temps, en els que Mamadou seria el protagonista amb dues accions de gol dels locals. La primera amb una centrada que no trobà rematador, i la segona al 37’ amb un remat a la xarxa exterior de la porteria quan estava tot sol esperant la passada Aday. 

Aconseguí el gol del triomf el quadre entrenat per Manolo Márquez als quatre minuts de la represa quan una falta lateral servida per Borja des de l’esquerra, és rematada perfectament per Raillo al fons de la porteria santandreuenca. Amb l’avantatge en el marcador, el filial espanyolista endarrerí files tapant forats al seu rival i sortint amb molta velocitat al contraatac. Els blanc-i-blaus tingueren suficients i clares oportunitats per deixar sentenciat el partit, no ho han fet i s’ha hagut de patir fins el final.

Borja per banda dreta, se’n surt junt a la línia de banda després de perdre en primera instància, i s’escapa cap a l’àrea internant-se i guanyant línia de fons centra massa forta i en la zona del segon pal, Carles Clerc forçat no arriba a connectar amb l’esfèrica amb suficient solvència per fer el segon. Més clara encara, al 57’ de joc; pilota centrada, toca Joan i la pilota dins l’àrea petita és rematada per Albarrán junt Aday, estavellant-se en la pròpia porta al pal esquerre.

Tres minuts després seria el conjunt de Patxi Salinas qui estaria en condicions d’igualar el xoc en una penetració de Rubén Canelada per l’esquerra, amb un centre  molt tancat que davant Pau remata fora Xavi Jiménez junt el pal dret. El partit era entretingut i emocionant doncs ambdós equips intercanviaven cops sense que cap dels dos contendents aconseguís alterar el marcador establer per Raillo al 49’. Un llunyà xut del visitant Xavi Jiménez és enviat a còrner per Pau en una gran intervenció.

Márquez realitza la primera substitució situant a la gespa a Canario en lloc d’un Clerc bastant dubitatiu en el seu joc. Aday tindrà una gran ocasió però perd unes dècimes d’or i el seu xut es taponat sortint a córner. A la sortida d’un servei de cantonada, ho prova Canario amb un remat que rebutja Morales. Molt bona l’acció del capità Marc Caballé fent-se una autopassada junt a la línia de fons, però la seva passada de la mort es passeja per l’àrea petita sense rematador.

El segon relleu seria el de Xavi Puerto per Aday. L’Espanyol agafa al Sant Andreu en un bon  contraatac però Mamadou envia la passada massa llarga a Canario quan estava tot sol a la seva esquerra, i tot i sortir de refresc no ha corregut en l’acció donant-la per perduda... Márquez ha pensat que amb tot el fallat a porta,  valia més la pena assegurar el mínim triomf i ha retirat un extrem (Borja), situant a un defensor (Rubén).

Els minuts passaven i l’Espanyol no feia el segon que li donés la tranquil·litat davant un Sant Andreu que assetjava la porta espanyolista cada cop més, però es trobava davant amb la cobertura espanyolista expeditiva al màxim i liderada per un Eric Bertrand en un estat de forma colossal (tercer partit consecutiu sense encaixar cap gol).

Canario en acció individual marxant-se de fins a tres adversaris ha assistit per que Mamadou rematés fort, a l’exterior del pal esquerre (87’). En altre contracop a càrrec de Xavi Puerto, Aitor dins l’àrea petita no pot controlar la direcció del seu remat al fer un dolent control, i erra una ocasió claríssima tot sol en el mà a mà amb Morales.  En altre acció de contracop amb un Sant Andreu bolcat a l’atac deixant forats per tot arreu, Xavi Puerto arriba fins línia de fons però li barren el pas tant Morales com un defensor i eviten la passada de la mort a un company. 

En el 91’ a la sortida d’un servei de cantonada, Xavi Puerto remata a la xarxa exterior de la porteria quadribarrada.    Gairebé al 93’ Mamadou en bona posició remata fort, però per sobre el travesser en altre clara ocasió malbaratada. Coincidí  amb el xiulet final del col·legiat, i l’equip espanyolista sumà els seu quart encontre consecutiu sense perdre i tercera victòria consecutiva.



Fitxa tècnica:
RCD Espanyol B: Pau, Pere, Aitor, Raillo, Marc Bertrand, Marc Caballé, Borja, Joan, Aday, Mamadou i Clerc.
Substitucions: Canario per Clerc, m. 62; Xaví Puerto per Aday, m. 69; Ruben Duarte per Borja, m. 82. Altres suplents: Koke (p.s.) i Jairo.

UE Sant Andreu: Morales, Albarrán, Dídac Navarro, Melo, Rubén, Ibon, Quim Araujo, Xavi Jiménez, Guzmán, Francis i Ander.
Substitucions: Mourio per Quim Araujo, m. 51; Aitor per Guzmán, m. 60; Ton Alcover per Albarrán, m. 79. Altres suplents: Eric (p.s), i Azparren.

Àrbitre: Saul Ais Reig, del comitè territorial valencià, assistit en bandes per Xavier Palop de la Vega i Roberto González Álvarez. Ha mostrat cartolines grogues a Pere, m. 83, i Xavier Puerto, m. 87, per part local i a Dídac Navarro, m. 13 i  Ibón, m.51.

Gol: 1-0: Raillo, m. 49.

Incidències: Encontre corresponent a la 13èna. jornada del campionat de lliga de Segona Divisió B, disputat aquesta tarda de dissabte al camp primer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque.  En les files del conjunt quadribarrat, els que foren jugadors del filial espanyolista Rubén Canelada i Dídac Navarro, així com el lateral dret cedit aquest estiu per l’entitat espanyolista, Carlos Albarrán.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M