dijous, 28 de novembre del 2013

EL FILIAL ACABA COMPLICANT-SE L'ELIMINATÒRIA (3-2)

RCD Espanyol “B”: 3 – SRC Peña Deportiva: 2

Dues xilenes dels eivissencs, deixen l’eliminatòria a l’aire...

Marcador final força estret el que ha deixat en el darrer instant el conjunt balear i que farà que tot es decideixi a la tornada a Santa Eulària des Riu. L’Espanyol no ha sabut obtenir una renda suficient –tot i tenir-ho gairebé a la mà- per afrontar amb garanties la tornada davant l’equip eivissenc, segon classificat del grup 11è de Tercera Divisió (a 10 punts del Mallorca B), motiu per lo qual haurà d’esforçar-se al màxim en Ses Illes si vol obtenir el bitllet pels vuitens de final. Els balears participaven a la competició en haver caigut eliminats en primera ronda de la Copa del Rei davant la UE Sant Andreu.

Amb la pràctica totalitat dels jugadors menys habituals (tret de Pere, Raillo Aitor, o Canario tot i que aquest ha sigut suplent en diversos darrers encontres), l’equip espanyolista ha afrontat el partit davant els balears. Els primers compassos han sigut de tempteig sent el conjunt eivissenc el primer en dur perill, en un llançament de cantonada als cinc minuts que Ayrton ha rematat de cap perillosament marxant-se la pilota per sobre el travesser. La rèplica ha sigut al quart d’hora una falta lateral penjada per Aitor ha sigut rematada de cap per Raillo també per sobre.  A una passada en profunditat de Pere ha arribat primer Seral que Jairo.

L’Espanyol B s’ha avançat en el 17’ quan per banda esquerra Jairo ha col·locat un precís centre que molt bé ha rematat de cap al fons de la porteria. Un centre xut molt tancat de Canario l’ha tret amb el pit un defensor junt al pal esquerre de la porteria amb el meta ja batut rebutjant a córner.

Els eivissencs han llençat varis serveis de cantonada amb bastant perill doncs la defensa espanyolista en cap moment s’ha mostrat lo suficientment expeditiva com per donar una seguretat total. En un d’ells, la pilota s’ha passejat perillosament fins que Tomillero ha rematat de “rosca” recollint la bola en la frontal, per sobre el travesser. Tres minuts després l’equip balear ha empatat l’encontre. A la sortida d’un servei de cantonada, Salinas ha marcat un gol de manera acrobàtica quan d’esquenes a porta ha rematat de xilena superant al meta Koke junt al pal dret.

Tomillero ho ha intentat des de fora de l’àrea amb un tret que ha aturat el meta Koke llançant-se a la seva dreta. Però l’alegria poc li ha durat al quadre  balear doncs en una acció de Pere, l’Espanyol ha anotat el segon. Abans, Kilian junt a la línia de fons dins l’àrea ha demanat penal en la seva caiguda, però el col·legiat no ha apreciat punibilitat en l’acció. Un minut després ha arribat la jugada esmentada en la que el lateral Pere infiltrant-se des de la banda cap el centre, ha trobat el passadís lliure per acabar encarant a Seral i batre’l amb un tret ras.  Amb una sortida de Koke fora de l’àrea arribant primer a una pilota dividida, s’ha arribat al final del primer temps.

Molt bé se li posaven les coses al filial espanyolista quan als quatre minuts de la represa, l’àrbitre ha xiulat un penal favorable als locals que s’ha encarregat de transformar Jairo. El davanter andalús ha llençat malament, ha tocat el meta balear, però com la bola duia força no ha pogut impedir que se li anés enrere i acabés entrant dins. Era el 3-1 que posava l’eliminatòria bastant favorable als blanc-i-blaus.

Però els balears quan s’han apropat a l’àrea espanyolista han donat senyals sempre de perill. Una centrada molt tancada des de l’esquerra del seu atac, ha necessitat que Koke s’emprés a fons ficant la mà i enviant a córner per sobre de la seva porteria.  Passat el quart d’hora per fi s’ha decidit Márquez en substituir a Arthur Irawan donant entrada a Xavi Puerto.

Jairo ha tingut el quart en una penetració en la que no ha pogut resoldre davant el meta balear, en un remat que ha sigut interceptat per un defensor. El partit s’ha obert i l’Espanyol ha tingut al seu rival a mercè, però no l’ha sabut rematar. Kilian en una penetració en la que ha errat el darrer passi, Iván Sales en una jugada en la que ha arribat fins línia de fons, però altre cop la pilota centrada ha sigut tallada per un defensor quan estava tot sol Kilian esperant el ramat.  Un llançament des de fora de l’àrea d’Aitor ha acabat rebutjant el porter a córner. Jugades que no ha sabut finalitzar el quadre català i que ha pagat bastant car en el darrer moment.

Márquez ha fet la segona substitució entrant el mexicà Alán Ávila (que al juvenil A fins ara ha demostrat ben poc). Ha tingut el filial una gran oportunitat quan una bola en profunditat d’Albert Miravent a l’espai s’han acabat destorbant en l’acció Jairo i Canario i un per l’altre la casa sense escombrar... Mentre, el Peña Deportiva avisava amb un llançament de José Luis que es marxava per sobre la porteria de Koke.

Se li anul·lava una acció als balears al minut 84, que finalment acabaria amb la bola dins la porteria de Koke. Quedava la sensació que amb tants contraatacs no aprofitats, els visitants donarien l’ensurt en el darrer instant que és el que succeeix quan es perdona. Una penetració per la dreta acaba amb la passada de la mort per Canario qui amb tot a favor envia la seva rematada per sobre la porteria balear (86’).  Xavi Puerto s’escapa guanyant línia de fons però altre cop quan semblava que l’Espanyol podia sentenciar l’eliminatòria, errà la passada de la mort que no arribà al seu destí desitjat (89’).

Finalment, en temps d’afegit, el Peña Deportiva envia un potent remat al travesser; la jugada ja mereixia ser gol, però la jugada continuà amb un altre intent de remat, un refús i finalment d’esquenes altre cop, de nou una xilena ara del dorsal 7 Tomillero, acaba ajustada al pal esquerre de la porta de Koke significant el segon gol dels visitants.

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Koke, Pere, Aitor, Raillo, Lluís, Arthur, Kilian, Miravent, Jairo, Canario i Ivan Sales.
Substitucions: Xavi Puerto per Arthur, m.62; Alán Ávila per Iván Sales, m. 74; Héctor per Miravent, m.79. Altres suplents: Ferran i Pau (p.s)

SRC Peña Deportiva: Javi Seral, Fofi, Javi Escandel, Borja, Adrián, Pando, Tomillero, José Luis, Salinas, Ayrton i Ramiro
Substitucions: Cristian Cruz per Fofi, m. 47; Samuel per Ramiro, m. +90.

Àrbitre: Cristian López Carvallo, de la delegació d'El Maresme, Barcelona. Cartolines grogues a Cristian Cruz, m. 48,  Borja, m. 53, Lluis, m.58, Aitor, m. 84, José Luis, m. 85.

Gols: 1-0: Kilian, m.17 ; 1-1: Salinas, m.39; 2-1: Pere, m.43; 3-1: Jairo (p), m.49; 3-2: Tomillero, m. +90.

Incidències: Encontre corresponent a l’anada dels Setzens de Final de la Copa RFEF de futbol en la seva fase estatal. Disputat al camp primer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque, amb cel cobert ambient ventós, i temperatura força freda.