diumenge, 24 de novembre del 2013

L'EQUIP RESPIRA, ACONSEGUINT
UN TRIOMF BALSÀMIC A VALLECAS (1-4)

Rayo Vallecano: 1 – RCD Espanyol: 4

Triomf balsàmic del conjunt de Javier Aguirre davant el Rayo Vallecano per un rotund 1-4 en un partit condicionat per la jugada del primer penal i expulsió del meta rayista Rubén. Els espanyolistes han sumat tres importants punts, sense fer un gran partit en quant a bellesa i plasticitat del joc – cosa difícil amb l’equip actual - , davant un rival que si hagués guanyat hagués igualat a punts als espanyolistes i hagués sumit veritablement en una situació força crítica als espanyolistes. El que interessava son els punts; el bon joc pels que puguin pagar un equip amb la qualitat suficient...

Sortosament, l’1-4 farà segurament oblidar les crítiques al tècnic mexicà; algunes més justes doncs tothom ens equivoquem i segur Aguirre tindrà millors i pitjors dies, però altres totalment injustes dins d’una campanya interessada d’assetjament per obtenir el seu cap. Al menys viurà uns dies de força més tranquil·litat junt a la plantilla perica,  després d’aquest resultat. L’entitat blanc-i-blava necessita estabilitat en tots els ordres per aconseguir quant abans millor la permanència. Després ja en parlarem d’on és pot o no arribar amb un planter ben limitat tècnicament, però qui ningú pot negar que lluita i ho dona tot i que veritablement té altres virtuts també necessàries en el futbol i que a bon segur la experiència a les banquetes del mexicà sap i sabrà explotar.

Avui, davant hi havia un Rayo Vallecano, que amb Paco Jémez a la banqueta té molta possessió de pilota als partits, juga molt bé, i el que vostès vulguin... Però els gols els encaixa en quantitats industrials i si a nosaltres ens fessin aquestes golejades, el camí de segona seria un fet més que insalvable, i el tècnic seria no sol qüestionat, sinó triturat per alguns mitjans de comunicació. Paciència per tant, - dins la preocupació donada la igualtat tremenda que hi ha entre els clubs de la “classe mitjana” - per què l’equip té que explotar els seus millor recursos i aquests son els que son.

Altre qüestió ben diferent serà a l’Estadi, on l’equip té que oferir arguments ofensius molt més sòlids, i malauradament falten peces importants per que aquest equip arribi a un nivell mínim de joc per superar a rivals que es tanquin darrera i facin una forta pressió a la medul·lar. Davant el Rayo, no hi havia problema... I menys marcant primer i jugant contra deu davant un equip que tampoc amb aquesta circumstància, s’ha tancat darrera.

Aguirre ha estat força criticat darrerament per les alineacions un tant estranyes en certs partits. Avui que també ha sortit amb forces novetats, a bon segur l’1-4 taparà forces crítiques que d’haver perdut l’equip, aflorarien sense miraments i sense embuts. Reaparició de Víctor Álvarez (no jugava des del passat maig pels problemes cardíacs), altre cop al doble pivot la presència del molt censurat Raul Rodríguez, i el romanès Torje a una de les bandes d’atac. Darrera, altre cop Colotto donant seguretat darrera, un cop oblidada la seva darrera actuació d’Elx que el va portar a seure a la banqueta.

Després d’uns primers minuts de domini total dels locals, l’Espanyol arribava fins a tres cops amb perill. Una falta llençada per Torje era rematada de cap per  Héctor Moreno imposant-se en el salt, però sortint el seu remat per sobre el traveser. Dues aproximacions en les que l'equip espanyolista no acabà d'estar encertat en els darrers moments com una bona acció de Torje a la que s’anticipa Rubén al remat d’un Sergio García que arriba tard. En altre acció de contracop, l’equip espanyolista erra la darrera passada quan Córdoba s’havia escapat i volia fer-li arribar la pilota al del Bon Pastor, tallant un defensor.

Minut 24: Sergio García s’endú l’esfèrica, se l’avança davant la sortida de Rubén i molt intel·ligent provoca el clar penal del meta rayista. El col·legiat del partit, González González, li mostrà la cartolina vermella en ser acció clara de gol. El porter suplent Cobeño ha d’ocupar la porteria després de ser substituït Bueno. La pena màxima l’executa el propi Sergio García enganyant al meta local i llençant molt bé per alt junt a l’escaire esquerra. Era el 0-1 que posava força coll avall el matx, amb superioritat numèrica i avantatge en el marcador.

La primera ocasió dels locals fou a càrrec de Lass rematant i després de tocar  l'esfèrica en un defensor surt a còrner. La més clara, en el 34’ quan Treshorras remata obligant a intervenir amb molt d’encert a Kiko Casilla; l’esfèrica rebutjada li cau a Lass que remata al pal, però la segona acció ja havia sigut invalidada per situació antireglamentària.  Al 38’ topada entre David López i , que li crea problemes durant uns minuts al migcampista català fins que es torna a reincorporar totalment recuperat de l’ensurt.  Abans del descans, falta penjada per Treshorras, pel centre de Tito que es passeja sortosament sense rematador fins que Colotto que no es complica i envia a còrner. Amb la mínima victòria s’arribà al descans.

Al descans Aguirre deixaria al romanès Torje a la banqueta donant entrada a Stuani. Als sis minuts de la represa, molt bé Córdoba (un dels millors del quadre perico), controla en la frontal entra dins l'àrea retallant a  Arbilla, qui el fa caure clarament. Segona pena màxima que torna a llençar Sergio García, enganyant altre cop a Cobeño que  aquest cop es llença a la seva esquerra, enviant Sergio seu llançament ras pel centre de la porteria rayista.

Després d’una acció local de Falqué que remata el resen ingressat Larrivey en mig dels centrals enviant la bola per sobre, arribaria l’ensurt de consideració al minut 64’ en interpretar erròniament el col·legiat que un pèssim rebuig de Javi López que acaba a les mans de Kiko, havia sigut una cessió al meta.  Lliure indirecte dins l'àrea a l'alçada de la frontal de la petita. La tanca tota sota pals.  Cordoba s’avança impedint el llançament de Jonathan, i és amonestat amb cartolina groga. Finalment s’executa tocant en curt pel llançament de Jonathan, però el tret s'estavella en el cos de Simao que havia sortit feia instants per Víctor Álvarez, qui ha tingut la mala sort de tenir que abandonar el terreny de joc amb problemes físics, producte a bon segur de la llarga inactivitat i a sobre ha vist la cartolina per interpretar el col·legiat, pèrdua deliberada de temps.

Tindria una bona opció l’equip perico de tancar definitivament el partit en un contracop ràpid de Stuani que decideix finalitzar-lo ell mateix sense passar al centre, però el seu potent remat a les mans del meta Cobeño, és rebutjat.  L’Espanyol cedeix massa terreny i tot i jugar amb deu homes, el Rayo domina tancant als espanyolistes que es recreen en la seva sort, convençuts que deixant que s’exhaureixin els minuts n’hi ha prou. Avisa el Rayo en una acció de varis remats i refusos, fins que un servei de cantonada executat per Trashorras acaba amb la bola dins la porteria espanyolista. Saúl, - anticipant-se altre partit més en el salt a Héctor Moreno – remata de cap al fons de la porteria blanc-i-blava.

Era l’1-2 i a patir.... Però en prou feines dura un minut i escaig aquest principi de patiment, ja que Sergio García a la següent jugada sentència el partit. Era un servei de cantonada executat per la dreta per Javi López, pentina bé Stuani i dins l’àrea  gran control de Sergio García que en mig de dos defensors fica lo just la punta de la bota per batre a Cobeño. Era el gol 51 del davanter del Bon Pastor a la màxima categoria i el seu primer hat-trick.

Dos minuts després l’Espanyol fa el quart en una llarga jugada en la que després d’una bona combinació amb David López, s'escapa Stuani rebent a la dreta, i entrant ja  l'àrea en diagonal bat a Cobeño per sota les cames d'un tret creuat. Somiarà amb l'Espanyol el meta Cobeño, qui per cert tant malament es va portar rebutjant l'oferta espanyolista, fent-se enrera després de comprometre’s amb l'equip perico estant tot ja fet. “Arrieros somos” que diu la dita castellana...

Rayo Vallecano: Ruben; Tito, Galeano, Arbilla, Nacho; Treshorras, Saul;  Lass, Jonathan Viera, Falqué; i Bueno
Substitucions: Cobeño per Bueno, m. 25; Larrivey per Galeano, m. 53; Embarba per Falqué, m. 76.

RCD Espanyol:  Kiko Casilla; Javi López, Colotto, H. Moreno, Fuentes; Raul Rodríguez, D. López, Torje, Víctor Álvarez; Sergio García i J. Córdoba.
Substitucions: Stuani per Torje, m.46; Simao per Víctor Álvarez, m. 63;  Alex Fernández per J.Córdoba, m. 70.

Àrbitre: José Luis González González, del comitè castellà – lleonès, assistit en bandes per José M. Sánchez Santos i Manuel Aboy Rivas. Ha mostrat cartolines grogues a Jonathan, m. 17, Torje, m. 20,  Nacho, m.45,  Arbilla, m.49, Víctor Álvarez, m. 63, i  Córdoba, m.64. Ha expulsat amb vermella directa al meta Rubén, m. 24.

Gols: 0-1: Sergio García (pen.), m. 26; 0-2: Sergio García (pen), m. 52; 1-2: Saúl, m. 81; 1-3: Sergio García, m. 83; 1-4: Stuani, m. 85.

Incidències: Encontre corresponent a la 14èna. jornada del campionat de lliga a la Primera Divisió, disputat a l’Estadi de Vallecas davant 8.924 espectadors, un grapat dels quals eren espanyolistes, amb la Penya Juvenil gaudint del triomf espanyolista.