dimarts, 26 de novembre del 2013

HA MORT CAYETANO RE, INTEGRANT
DE LA MÍTICA DAVANTERA DELS "CINCO DELFINES"


L’espanyolisme està de dol. Ha mort Cayetano Re, integrant de la mítica davantera dels “Cinco Delfínes” i un dels tres jugadors “pichichis” de la lliga espanyola que han acabat vestint la samarreta blanc-i-blava posteriorment.

Cayetano Re Ramírez, va nèixer a Asunción (Paraguai) el 7 de febrer de 1938. Tenia doncs 75 anys d’edat quan avui ens ha deixat. Va iniciar la seva carrera futbolística professional al seu pais amb el Cerro Porteño en 1958, per passar posteriorment a la lliga espanyola, on va jugar a l’Elche CF tres temporades, i posteriorment l’any 1962 va fitxar pel FC Barcelona on va romandre quatre temporades, sent la temporada 1964/65 el màxim golejador de la lliga espanyola. Al club culer conquerí una Copa de Ciutats en Fires i una Copa d'Espanya, llavors anomenada del "Generalísimo"...

Va signar per l’Espanyol en 1966, sota la presidència de Josep Fusté jugant 4 encontres de Copa i aconseguint un gol. La temporada 1966/67 sent el davanter centre d’aquella famosa davantera dels “cinco delfínes” (amb Amas, Marcial, Rodilla i José Maria), l’equip perico va assolir el tercer lloc a la lliga, aconseguint marcar 6 gols en 28 partits de lliga. A la temporada 1967/68 Cayetano Re aconseguir marcar 9 gols en lliga i 1 en Copa en 34 encontres oficials disputats a ambdues competicions.     

La temporada 1968/69 l’equip descendí a la Segona Divisió havent aconseguit marcar 5 gols en vint-i-vuit encontres de lliga. Recuperà el quadre perico la màxima categoria del futbol espanyol després de purgar els seus mals a l’infern una temporada, anotant Cayetano Re la xifra de 17 gols en 32 partits disputats a la categoria de plata. La 1970/71, amb tres gols aconseguits a la temporada en que el poder realitzador dels espanyolistes fou el menor de tota la història (cap jugador marcà més de tres gols en aquell equip sota la direcció de Daucik a la banqueta). En total va marcar 23 gols com a espanyolista a la màxima categoria, 56 en el Barcelona (8,17, 26, 5 respectivament) i 25 a l’Elx CF (12, 5 i 8 respectivament). 

Posant fi a la seva trajectòria com a perico en 1971, signà pel Terrassa FC.  Va ser internacional amb Paraguai, disputant vint-i-cinc encontres amb el combinat del seu país. Després de la seva retirada com a jugador, fou entrenador al seu país, dirigint a clubs com el  Cerro Porteño, o el Guaraní de Asunción (amb el que va ser campió de lliga)  i a Xile al Club de Deportes Tamuco. També fou seleccionador nacional de Paraguai al mundial de 1986 que tingué lloc a Mèxic, on per cert, convocà de porter a altre experico, Roberto Fernández “Gato”.

Descansi en pau Cayetano Re. Glòria als herois de l’Espanyol!. 


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Descansi en Pau un home petit d'alçada però gran home, gran jugador i bon golejador. Provenia del Bar$a però es va implicar perfectament amb l'Espanyol. Jo vaig arribar a veure'l jugar.

PRÍNCEP

Josep Maria ha dit...

Jo no vaig pogué gaudir de la seva qualitat per motius d'edat, però tothom amb qui acostumo a parlar que per edat el van veure jugar, l'han alabat sense reserves, i ningú (amics pericos) mai m'ha fet menció de cap connotació negativa per la seva procedència, sinó tot el contrari. Descansi en pau.
Salutacions!




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M