divendres, 29 de novembre del 2013

PRESENTACIÓ DEL LLIBRE
"JOAN COLLET: MIG SEGLE DE PASSIÓ"










(Antiga Fàbrica Damm, Carrer Rosselló de Barcelona: Josep Maria)

Aquest migdia ha tingut lloc a l’antiga fàbrica de Cervesa Damm al carrer Rosselló de la capital de Catalunya, la presentació oficial del darrer llibre en clau perica, editat i publicat per “La Grada”, del que és autor el periodista Manel Rodríguez en torn a Joan Collet, President del RCD Espanyol. El llibre és una biografia autoritzada de qui tal com ha dit el propi autor, “ha arribat des de la base, des de baix del tot del nostre club, fins a dalt de tot, al màxim, a ser el que molts sempre haguem volgut ser: President del RCD Espanyol”.

L’acte s’ha iniciat passades les tretze hores sent el periodista Oriol Vidal qui ha dut la presentació de l’esdeveniment. Ha pres la paraula Josep Sánchez com a director del periòdic “La Grada” i l’autor del llibre, Manel Rodríguez qui amb una brillant oratòria  ha fet un resum dels motius pels quals ha cregut convenient escriure un llibre entorn a la figura del President Collet, així com també per donar a conèixer una faceta molt menys coneguda per la massa social espanyolista, com és la seva vida personal, familiar, de qui en aquests moments encarna en la seva persona la màxima representació de l’entitat espanyolista.

El propi President Collet també ha pujat al faristol i ha explicat diversos passatges de la seva vida, de la seva infantesa, dels primers moments com a perico, de les vicissituds viscudes, del seu transcórrer fins arribar a càrrecs de responsabilitat a l’entitat espanyolista, passant primer per la seva etapa com a penyista, dins la GPE Manigua i posteriorment com un dels fundadors i president, de la Penya Espanyolista d’Argentona. Visiblement emocionat en alguns dels moments en que s’ha referit a la seva família – autèntics patidors de la seva afició espanyolista -,  ha tingut paraules d’agraïment per a tothom.

Després que hagi finalitzat l’acte, i que Joan Collet hagi hagut de contestar en una improvisada roda de premsa davant els mitjans,  tant l’autor Manel Rodríguez, com el propi Joan Collet, han signat i dedicat els exemplars adquirits pels presents. Posteriorment, un petit aperitiu i refrigeri, com no!, amb cervesa Damm!

A l’acte Joan Collet ha estat envoltat dels seus més propers familiars, recolzat pels  membres del seu consell d’Administració, i no han faltat els expresidents Ramon Condal i Julio Pardo. Membres de la Fundació, de l’Agrupació de Veterans amb Rafa Marañón, de la FCPE amb Araceli Pérez i Salvador Fosas, de l’entorn espanyolista, ex consellers del club, membres de l’Alternativa “Genètica Perica” encapçalats per Sergio Oliveró, mitjans de comunicació, membres del club com Jaume Martínez, Xavi Salvatella, Xavi Giménez, l’anterior director de comunicació Xavi Andreu, activistes i penyistes pericos, socis... El que es pot dir, el més actiu socialment del que és la família espanyolista.  

Abans i durant el transcurs de l’acte s’ha pogut veure a la pantalla gegant, imatges de les dues Copes del Rei conquerides en 2000 i 2006, així com imatges i fotografies de la vida personal i a nivell espanyolista de Joan Collet. D’elles, n’he escollit dues: La de Daniel Sánchez Llibre amb Collet i la dels expresidents, fotografies ben representatives, i que figuren en la relació fotogràfica que il·lustren aquest relat.          





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M