divendres, 20 de desembre del 2013

L'ESPANYOL, COMPLEIX, I ES CLASSIFICA PELS VUITENS,
DERROTANT 2-0 AL REAL JAÉN





RCD Espanyol: 2 – Real Jaén: 0

El RCD Espanyol s’ha classificat pels vuitens de final de la Copa del Rei amb tot mereixement, en vèncer per un curt 2-0 al seu oponent, el Real Jaén. L’Alcorcón serà els rivals dels espanyolistes a la propera eliminatòria en eliminar al Granada.  Els blanc-i-blaus que portaven un empat a dos del partit d’anada han dominat de principi a final i han complert el pronòstic superant l’eliminatòria amb força comoditat.

Qui no ha complert, ha sigut un cop més l’afició del RCD Espanyol, que ha deixat majoritàriament gairebé sol a l’equip en un Cornellà – El Prat que ha registrat la seva pitjor entrada. A bon segur que l’horari haurà impedit anar a l’estadi a molts espanyolistes en obligacions laborals, de manera molt més que justificada. Però a bon segur també, que molts no hi han anat per que no els hi ha donat la gana. Així de clar; així ho penso, i així ho dic.  Ni ho censuro, ni ho justifico, tan sols ho significo. Ni em pertoca a mi, ni tinc cap intenció, de jutjar les conductes lliures de ningú. Però em dol també que es vulgui justificar per molts la baixa assistència, pels horaris, quan aquest club ha jugat enguany en tots els horaris haguts i per haver-hi,  i el problema ha sigut i  és, sempre el mateix. Algú em pot dir quin era avui (o ahir) l’horari bo i adient per jugar aquest partit i que el camp registrés al menys un terç de l’aforament?.    

Tornant a la part esportiva del partit, Aguirre ha sorprès a tothom quan ha alineat a Kiko Casilla en detriment de Germán, qui a priori semblava l’indicat per ocupar la porteria espanyolista en aquest encontre. Res a comentar. Només donar-li ànims a Germán, i al menys felicitar-nos que el tècnic mexicà no llenci la Copa a les escombraries abans d’hora, i hagi alineat a un onze amb suficients garanties en les que ha donat oportunitats a homes com Capdevila, Sidnei, Pizzi, Abraham i Thievy, però mantenint la resta de titulars de l’equip.

Encarrilà ràpidament l’Espanyol el partit quan Héctor Moreno envia una esfèrica a Simao junt el vèrtex esquerre de l’àrea segons l’atac espanyolista, i el portuguès no s’ho pensa i envia un fort tret que en tocar lleugerament en un defensor acaba dins la porteria andalusa ajustat al pal dret. Era l’1-0 que ja posava l’eliminatòria en franca avantatge doncs els andalusos tenien que marcar ja no només un gol, si no dos.  

L’Espanyol fou molt superior al seu rival i tingué moltes oportunitats. Héctor Moreno rebent de Capdevila ho intentà amb un remat acrobàtic de xilena que sortí fora. Thievy, molt participatiu i lluitador en la punta d’atac junt a Córdoba, estigué en canvi força desencertat a l’hora de concretar les jugades. Al 25’ s’escapa en acció individual marxant-se cap l’àrea, però el seu remat final fou senzillament horrible alt i desviat quan podia haver passat l’esfèrica a algun company.  Un minut després, Pizzi li roba la cartera a un dels centrals del Jaén, i es marxa per velocitat cap a barraca, però el seu remat ras i creuat quan ho tenia tot al seu favor, se’n va fora a menys de mig metre del pal esquerre.

La primera oportunitat visitant (i única en tot el primer temps), fou un remat de Víctor Curto en rebre de Jona, que el meta espanyolista atura llançant-se a la seva esquerra.   L’Espanyol continuà posant setge a la porteria visitant intentant resoldre quant abans millor l’eliminatòria. Simao llençà un servei de cantonada molt tancat, rebutjant de punys el meta del Jaén. Thievy rebent molt bé de Javi López, s’escapa per banda dreta, deixa dins l’àrea assegut a Servando, però davant Hugo Álvarez el seu xut s’estavella a la xarxa lateral de la porta andalusa. Altre cop se la jugava el francès ell sol quan podia haver passat a algun company al bell mig de l’àrea. A quatre del final, Córdoba penetra dins l’àrea però la seva passada de la mort no troba rematador.

Amb una sola variació en les alineacions (en el Real Jaén), s’inicià el segon període en el que els locals tingueren abans ja dels tres minuts de joc, una doble i clara ocasió per sentenciar, en la que Thievy després d’una bona acció personal, busca forat i el troba rematant un tir ras que treu el meta visitant, recollint l’esfèrica Capdevila que seguia la jugada i rematant a boca de canó. El meta del Jaén, aquest cop amb el peu, salvà al seu equip d’encaixar el segon gol. Només dos minuts després, Abraham d’un fort tret, estavellà l’esfèrica a mitja alçada al pal esquerre de la porteria andalusa.

Al 53’ Aguirre donava entrada a Alex Fernández per Córdoba. Es tornava al 4-2-3-1 amb el resen ingressat a la mitja punta, amb Simao i Pizzi per bandes, quedant únicament en punta d’atac el francès Thievy. Al 55’ alguns xiulets per Pizzi quan ha enviat una pilota en profunditat... per ningú!. El portuguès ha reaccionat en les següents jugades intervenint positivament. En una bona jugada de Pizzi  obrint per Javi López, el lateral andalús ha centrat i de primera dins l’àrea petita ha rematat ficant el peu Thievy, però l’esfèrica increïblement tampoc en aquesta ocasió ha acabat dins, doncs altre cop ha estat sensacional el meta del Jaén enviant a còrner.

A meitat del segon temps ha hagut una fase de joc en la que els espanyolistes han baixat el pistó, han deixat que la possessió fora dels andalusos intentant sortir a la contra. Han estat cinc, sis minuts en que la relaxació ha permès que els visitants ho intentessin, però sense cap tipus de perill. Al 70’ altre cop ha hagut d’intervenir Toni García rebutjant de punys un centre –xut de Pizzi que es colava dins.

Al 80, bon llançament de Jona després de rebre de Machado, fent vistes Kiko Casilla qui ha intuït que l’esfèrica se n’anava fora, i tot que haurà posat dels nervis a més d’un que no ho tindria tan clar, l’esfèrica ha sortit a l’esquerra de la porta perica. En el 82’ centre d’Alex que no pot rematar bé Víctor Álvarez forçat en l’acció.

A cinc dels noranta, ha arribat la sentència del partit. Falta llençada per Pizzi penjada a l’àrea, passada, Alex Fernández pentina junt a Héctor Moreno incorporats al remat, i la bola rebotada li cau a peus del central Sidnei dins l’àrea qui afusella sense pietat a Toni García a boca de canó.

Però encara hi hagut temps per patir relativament... Al 87’ Juanma passa a Jezabed qui xuta fora a l’esquerra de Kiko. Però la més clara dels andalusos de tot l’encontre ha tingut lloc a falta de minut i mig pels noranta reglamentaris. El davanter centre Jona s’ha marxat pel centre escorat a l’esquerra i encarant Kiko l’ha superat amb un remat creuat que sortosament s’ha estavellat al pal esquerre. La fortuna ha somrigut  en aquesta ocasió als espanyolistes – que per altre part mereixien més gols – i ha evitat tenir que patir en l’afegit per evitar un hipotètic segon gol que donés la possibilitat de jugar una pròrroga als visitant,  a la que en cap moment no s’han fet creditors.



Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Sidnei, Héctor Moreno, Capdevila; David López, Abraham, Pizzi, Simao; Jhon Córdoba i Thievy.
Substitucions: Alex Fernández per Jhon Córdoba, m. 53; Víctor Álvarez per Simao, m. 81; Raul Rodríguez per Héctor Moreno, m. 87.

Real Jaén: Toni García; Kitoko, Hugo Álvarez, Servando, Nando; Juanma, Jozabed, Fran Machado, Israel; Víctor Curto i Jona.
Substitucions: Damián per Israel, m. 46; Gaitán per Kitoko, m. 61; Alberto Cobo per Víctor Curto, m. 75.

Àrbitre: Carlos Clos Gómez, del comitè territorial aragonès, assistit en bandes per Pau Cebrián Devis i Luis Fernando Marco Martínez. Una única cartolina groga en un partit ben esportiu, pel jugador del Jaén, Juanma, m. 59.

Gols: 1-0: Simao, m.12; 2-0: Sidnei, m. 85.

Incidències: Encontre corresponent a la tornada dels setzens de final del campionat d’Espanya – Copa S.M . el Rei, disputat aquest vespre a l’Estadi del RCDE a Cornellà- El Prat davant  5.174 espectadors.






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M