diumenge, 15 de desembre del 2013

L'ESPANYOL TREU UN PUNT DAVANT L'ALMERIA
EN UN PARTIT QUE S'HA POGUT GUANYAR (0-0)

UD Almería: 0 – RCD Espanyol: 0


L’Espanyol ha perdut una molt bona oportunitat de fer-se amb els tres punts davant un Almería que s’ha vist superat en algunes fases de partit en les que el quadre de Javier Aguirre ho ha tingut al seu abast, però tant el desencert dels atacants pericos com l’encert del meta Esteban ho han impedit; per contra, els locals han desaprofitat un penal fet repetit pel col·legiat que hagués pogut fer canviar la dinàmica del partit i que a bon segur hagués complicat i molt que l’Espanyol marxés amb un punt al sarró.

Fulgurant l’arrancada de l’Espanyol aquest migdia a l’Estadi del Mediterràneo. Als quatre minuts gran ocasió del quadre perico. Jhon Córdoba s’escapa deixant enrera Perellano, amb força i velocitat, i  es planta davant Esteban i el seu remat el toca el meta del quadre local lo just per que la bola acabés estavellant-se al travesser. Al minut 8’ s’escapa Sergio García posant la directa cap a porta i en el vèrtex dret remata dur, salvant altre cop Esteban qui rebutja com pot l’esfèrica. En una centrada de David López, el remat de cap de Stuani sortiria per sobre la porteria local. Posteriorment un xut de David López des de la frontal, l’aturaria el meta Esteban.
  
Als tretze minuts Nelson després d’una bona acció en banda dreta, fica una bona centrada però no hi arriba sortosament Oscar Díaz. Era la primera aproximació amb relatiu perill dels andalusos.   Als 18’ se li envà una espurna a Torje l’esfèrica en la paret amb Sergio García, i el seu forçat centre acaba a córner.

Absurda l’acció del romanès Torje junt al vèrtex dret de l’àrea èspanyolista a la sortida d’un còrner en curt. Entrada totalment fora de lloc a Suso i sense necessitat, que li costa al club espanyolista veure’s en aquest tràngol.  El llença el penal, Verza, enviant el seu llançament ajustat al pal dret superant Kiko. El col·legiat madrileny observa clarament que entra un jugador local a l’àrea abans de temps (també de l’Espanyol) i el fa repetir encertant en la decisió. Torna a llençar el jugador de la UD Almería, però aquest cop llença a trencar i envia el seu xut als núvols.  Continuava per tant l’empat a zero, tot i que l’acció de Torje no tenia perdó i poca culpa deu tenir Aguirre d’aquestes errades individuals tant clamoroses d’alguns dels seus jugadors...

Major domini local en els següents minuts.  Abans de la mitja hora de joc, de nou ha estat a punt el quadre català de ser sorprès en un contraatac que sortosament ha tallat Raul sent ja el darrer home. Enrenou a la mitja hora quan un jugador local ha agafat la bola amb la mà pensant que havia xiulat l’àrbitre al sentir-se un xiulet; l’acció ha finalitzat amb l’expulsió del tècnic local que ha mostrat les seves protestes acusant a la banqueta espanyolista del xiulet.  

L’equip perico en aquest darrer tram del primer temps ha tornat a recuperar-se, disposant d’una arribada que ha finalitzat Stuani en la frontal després d’una mitja volta amb un llançament que Esteban ha enviat per sobre travesser a còrner. Llençant-se aquest, en segona jugada té lloc una centrada de Fuentes ha sigut rematada de cap pel central espanyolista i l’esfèrica es passeja al costat del pal dret. En el 43’ xut de Soriano des de fora de l’àrea que aturà amb seguretat Kiko Casilla. Del Cerro Grande afegí dos minuts i s’arribà al descans amb l’empat a zero inicial.

Poc destacable els deu primers minuts de joc. Al 56’ s’escapa per l’esquerra Córdoba i la passada enrera per Sergio García acaba amb un xut forçat i fluix que no pot obtenir el fruit desitjat. Altre llançament de Sergio García des de la frontal, fàcil al ser massa centrat, a les mans d’Esteban. Error en el rebuig de Kiko Casilla (65’) en una bola centrada per la dreta per Nelson; Raul allunya definitivament el perill després que la pilota quedés morta dins l’àrea petita. Lanzarote sortint per Torje, demostrava un cop més que els llançaments de falta son el poc que ens ha aportat fins les hores, enviant un lliure directe buscant l’escaire molt a prop.

En els darrer quart d’hora semblava haver-hi massa por de perdre per part dels dos equips. Sergio García ha caigut dins l’àrea en la lateral, i el col·legiat li ha mostrat cartolina groga per simulació. Segurament no ho era, però la cartolina tampoc ens ha semblat que la mereixés doncs tampoc ha sigut una jugada en la que s’hagi llençat amb la mala fe d’enganyar al col·legiat.    Els minuts passaven i tot continuava igual. Al 85’ sortia al terreny de joc Alex Fernández –jugador totalment desaprofitat per Aguirre – en lloc de Sergio.  Ho intentava el quadre andalús amb un xut perillós d’Aleix Vidal creuat després d’estar rodejat de contraris en la frontal; l’esfèrica es perd a prop del pal dret.

El partit s’ha tornat boig en el temps d’afegit. Fregant els noranta, Lanza tingué el gol del triomf però no es va voler jugar el forçat remat amb poc angle i intentà la passada que no es pogué aprofitar. A la jugada següent, gran ensurt amb Kiko evitant el gol tot i que l’acció era invalidada per fora de joc.  Passant un minut i mig, l’equip andalús tindria la darrera oportunitat en un servei de cantonada ben defensat per l’equip espanyolista.  Als dos minuts i mig quan ja semblava tot dat i beneit, centrada d’Alex Fernandez des de la dreta i Thievy – el que tant reclama i tant xerra – dins la petita, remata de manera molt poc ortodoxa, de manera estrafolària,  errant la claríssime oportunitat per obtenir el triomf. Al 93 i mig, serà l’Almeria qui tindrà la darrera opció en el llançament d’Alex Vidal d’una falta lateral penjada des de l’esquerra, blocant bé per alt Kiko Casilla.  


Fitxa tècnica:
UD Almería: Esteban; Nelson, Perellano, Trujillo, Dubarbier; Verza, Azeez; Suso, Soriano, Aleix Vidal; i  Oscar Díaz.
Substitucions: Helder Barbosa per Suso, m. 62; Raul per Dubarbier, m. 78;  Marcos Tébar per Soriano, m. 83

RCD Espanyol: Kiko; Raul Rodríguez, Colotto, Héctor Moreno, Fuentes;  David López, Víctor Sánchez, Torje, Stuani; Sergio García, i Córdoba.
Substitucions: Lanza per Torje, m. 57; Thievy per Córdoba, m. 76; Alex Fernández per Sergio García, m. 83.

Àrbitre: Carlos del Cerro Grande, del comitè territorial madrileny, assistit en bandes per Teodoro Sobrino Magánm i Abraham Álvarez Cantón.  Ha expulsat al tècnic local Francisco, m.31 i al membre del cos tècnic d’Aguirre, Juan Iribarren. Cartolines grogues a Héctor Moreno, m. 44, Sergio García, m. 81

Incidències: Encontre corresponent a la 16èna. jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió, disputat al “Estadio de los Juegos del Mediterráneo” d’Almeria. En les files locals, el jugador Aleix Vidal, fitxat en edat juvenil procedent del Reus Deportiu, que no tingué opció ni en el juvenil (cedit a la Damm), ni en el filial (sent cedit a Grècia al Panthakrikos). També en el club local, el seu tècnic Francisco Javier Rodríguez milità al futbol base espanyolista


2 comentaris:

Anònim ha dit...

Un empat a 0 al camp de l'Almèria és el mínim exigible. Si l'àrbitre no hagués fet repetir el penal, potser, hauríem perdut. Ara cal guanyar, a casa, el Valladolid a fi de donar valor a l'empat d'avui. Tot el que no sigui sumar 4 punts haurà estat un fracàs. És preocupant el baix to d'en Sergio García, un home vital en el nostre joc d'atac.
PRÍNCEP

Josep Maria ha dit...

Totalment d'acord. No vull ni pensar si l'Almería s'hagués avançat en el marcador... Amb tot, l'equip va fer un bon partit i va faltar només el gol...
Salutacions.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M