dimarts, 27 de maig del 2014

COMENTARI: SERGIO GONZÁLEZ, FINALMENT L'ESCOLLIT


Sergio González sembla ser serà el nou tècnic del primer equip espanyolista. En el club del ”que avui és blanc, demà pot ser negre” les noticies s’han de posar sempre en condicional fins que la oficialitat de la pròpia entitat li doni caràcter definitiu, superats sempre els inacabables  darrers “serrells“ i alguna que altre dimissió que també l’hagut en Can Perico.

El fet que desprès d’estar removent el tema amb un llistat de 52 tècnics (segons paraules del propi dimitit a POL TV), finalment la solució que aquests senyors han decidit dur a terme, la tenien tant a prop que es veu que no la veien fins que han fracassat en poder portar un entrenador amb cara i ulls que s’adaptés a les mancances econòmiques tant del seu sou com les referides a un projecte esportiu que se’ns presenta amb moltes incògnites per la gran majoria de pericos, amb cert innegable pànic per a molts, i amb el recel i la desconfiança per altres.  Quelcom preocupant que tot un centenari RCD Espanyol sigui incapaç de seduir a cap entrenador de l’ élite futbolística espanyola, tret d’entrenadors fracassats, de categoria inferior sense cap experiència, o més enllà de tècnics culers amb poc recorregut que ens intenten col·locar en certs mitjans.

Haurà sigut la solució adequada? Chi lo sà?... Sergio és una aposta molt arriscada després de l’etapa d’Aguirre, marcada per l’experiència des de la banqueta i el resultadisme més enllà de les il·lusions de bona part de la grada. El tècnic del filial per altre part hauria de dur a terme una important tasca en el filial, clau en el futur del nostre club, com és encapçalar l’equip situat en el darrer graó de la cadena productiva de la pedrera un cop aquesta acabi ressorgint.  El futur de l’entitat no té altre camí que tornar als seus orígens, es a dir, comptà amb una base sòlida sorgida del planter de la Dani Jarque. Això o la desaparició lenta i agònica. 

Perquè miraculosos inversionistes ni n’hi ha actualment ni se’ls esperen... que no serà que el tàndem Sánchez-Llibre i Condal no els hagin cercat fins a la desesperació i el resultat ha sigut negatiu en aquests darrers temps, més enllà d’aquell intent que no es va tenir en compta de la família Pozzo per que volia controlar la parcel·la esportiva, i per tant ficar el nas amb comandament en plaça dins “la propietat dels amos"... L’època de vaques grosses (Sebastián Javier, Antonio Martín...) ha passat a la història i la crisi s’ha instal·lat i per temps en tots els ordres, en tots els racons de la societat.     

Hi ha qui pensa que la solució Sergio és molt arriscada per la poca experiència (en aquest cas nul·la a la Primera Divisió). També cal recordar quina tenia Mauricio Pochettino quan es va fer càrrec de l’equip... però es clar, llavors era llençar-se de cap al riu per que no hi havia altre després de fracassar amb Márquez i Mané. Precisament l’ extècnic Bartolomé Márquez també és un altre dels exemples als que es refereixen constantment els que no veuen clar l’opció Sergio...

Al menys això si, més enllà de les disputes i crítiques que poden sorgir després d’una elecció o altre, Sergio González és el més adequat per tornar a unir una afició en torn  a un home de la casa, campió amb el nostre club, i en torn a un projecte que necessitarà més que mai del recolzament de tothom i potser de la paciència que molts ja han perdut, per pogué tirar-ho endavant. Tant de bo, Sergio González ens faci somiar i gaudir com ho va fer amb Raul Tamudo i tots els Intertoto-boys en aquell estadi de Mestalla quan duia llavors les brides del mig camp perico.  




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M