diumenge, 25 de maig del 2014

EL CADET "B" ACABA AMB LA SEQUERA DE TÍTOLS,
I ES PROCLAMA BRILLANTMENT CAMPIÓ DE PREFERENT CADET












RCD Espanyol Cadet “B”: 4 – U.At. Horta: 0

El Cadet de primer any espanyolista no va decebre i es va proclamar campió de lliga ahir a la Dani Jarque, al primer intent i a manca d’una jornada pel final del campionat. De manera brillant, aconseguint quatre gols en mig primer temps, es va desfer de qualsevol resistència de la U. At. Horta i va poder celebrar sense cap tipus de patiment i amb tot el mereixement, aquesta condició d’equip campió del quart grup de Preferent.

Aquest títol trenca una ratxa nefasta al futbol base en el que després d’una complerta sequera de títols a la 2012/13, es converteix en el primer i únic títol de la 2013/14 en futbol-11, quedant a expenses que en F-7 ratifiqui les previsions el Benjamí B espanyolista en el darrer encontre de lliga.  Aquest campionat també ens fa tornar enrera en el temps, a aquells que semblen ja llunyans tot i que no en fa tants com semblen, on en les plantilles del futbol base espanyolista no sol hi havia grans jugadors dels quals nombrosos arribaven al primer equip, sinó també experimentats tècnics que s’havien llaurat un passat i un present de forces temporades en el futbol formatiu més enllà de capricioses designacions a dit del coordinador de torn.

Per això, encertant de ple en aquest equip en la captació dels incorporats, i de la mà del tècnic amb més currículum actualment al nostre futbol base, David Fernández, ha tornat a ressorgir una fornada (la campiona del darrer Brunete) que semblava s’havia quedat estancada posteriorment. Temes per reflexionar i rumiar sobre moltes de les coses que han succeït enguany en el futbol base en el que ara pels mitjans tot és perfecte i fa un any i mig tot era dolent... en mig es clar, del fragor de la batalla que es va viure en el club pel seu control al més alt nivell.

Però deixant de banda aquests aspectes que ja analitzarem en altre moment d’alguns desastres actuals del nostre futbol base en alguns d’aquests equips, em centraré en el que va ser el partit dels cadets, en el que posaren la cirereta al pastís d’una bona i alhora complicada temporada doncs enfront hi ha hagut grans rivals com el CF Badalona i el CE L’Hospitalet (ambdós aconseguiren guanyar a la Dani Jarque a la primera volta).           

Ahir, l’equip va sortir per feina. El primer que ens cridà l’atenció fou veure a l’Alex Bermejo (Cadet A) dins l’alineació espanyolista, lluint el dorsal 8 a l’esquena. El quadre perico al igual que en el partit a Bellvitge, tingué la important baixa de Pau Salvans, segon màxim golejador de l’equip (24 gols per 28 d’Anglada) i tercer en aquest moments del campionat.  

Per què tan sols es duien en prou feines quatre minuts i escaig de joc, quan una pilota llarga pel golejador Guillem Anglada va acabar convertint-se en el primer dels espanyolistes. Davant la sortida desesperada del meta de l’Horta, Anglada elevà lo suficient l’esfèrica per superar-lo per alt.  L’equip perico continuà atacant i dos minuts després posà a prova al meta amb un gran llançament que rebutjà a córner.

El segon gol, obra també d’Anglada, fou en una llarga jugada d’atac en la que fa d’extrem per la dreta guanyant línia de fons, i centrant sense que pugui rematar Brugué davant Miquel, i la bola surt a la banda contraria on el lateral esquerrà Pol torna a centrar tocant Brugué i Anglada a boca de gol tot sol, anota el gol que donava ja la tranquil·litat suficient per afrontar amb èxit l’encontre.

Als dinou minuts, el tercer... Centre de Ferran Jutgla i l’altre Ferran, Brugué, rematant de cap entrant amb decisió envia l’esfèrica al fons de la porteria.  Anglada tingué el tercer del seu compte personal amb un xut que rebutjà el meta visitant instants després.  Al 21’ Brugué faria també doblet i establiria el resultat que seria definitiu.

Als 26’ veuria el visitant Francisco la primera de les dues cartolines grogues. El servei de falta botat per Izan és rematat de cap per Bermejo, aturant el porter.  Una mitja volta d‘Anglada se’n va per sobre. Un xut del incorporat Guillem Escarrabil s’estavella a mitja alçada al pal esquerre de la porteria i es passeja sense acabar d’entrar dins.

Amb tot resolt, i amb el carrusel de canvis en el segon temps, l’encontre mica a mica anà perdent intensitat i l’equip espanyolista es dedicà més a controlar el joc amb un resultat que ja ho deia tot, tot i que  l’Horta intentà de maquillar-lo amb un gol aprofitant que els blanc-i-blaus baixaven inconscientment el llistó. Amb tot, ocasions clares de gol també hi hagueren per part local. Un intent de vaselina de Guillem, que evità el gol el meta de l’Horta, i un posterior centre molt tancat en la mateixa jugada del propi Guillem que acabà a la xarxa lateral. 

Als set minuts l’equip visitant es quedà amb deu jugadors. Curiosament tingué les dues oportunitats més clares de tot el partit com un xut de Medeiros per sobre el travesser, o un centre des de l‘esquerre a càrrec d’Alcaráz que rematà un company a la xarxa lateral esquerra de la porteria defensada per Adrián.      

Quan el col·legiat Gràcia Pascual assenyalà la fi del partit, la eufòria espanyolista es deixà anar i l’equip ho celebrà no sol al camp sinó posteriorment als vestidors tal com mana la tradició.

Felicitats Campions!!! Felicitat a David Fernández, Carles Casanova, Xavier Peco, José A. Giménez, i a tots els jugadors integrants de l’equip, incloent als dos lesionats que ahir no van pogué jugar en el partit, Pau Salvans i Arnau Fábrega, per la fita aconseguida!   


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Alex Vega, Dani Reina, Pol Hernández, Albert, Alex Cubedo, Izan, Brugué, Alex Bermejo, Anglada, Fode i Jutgla.
Substitucions: Guillem per Fode, m. 34; Adrián, Marc Llinares, Josep per Alex Vega, Dani Reina i Pol Hernández, m. 41; Gaku per Brugué, m. 53; Pol Lozano per Alex Bermejo, m. 61; Pol Hernández, Dani Reina i Fode per Alex Cubedo, Izan i Jutgla, m. 71. També: Mateo.

U. At. Horta: Mario Hidalgo, Alex Habas, Francisco Cano, David Rodríguez, Xavier González, Dante Ruggeri, Miquel Gutiérrez, Juan Jiménez, Alejandro Regaño, Marc Martín i Wubalem Fuertes.
Suplents: Juan Avivar, Jonathan Codony (p.s), Santiago Fernández, Álvaro Medeiros, Eric Alcaráz, Ángel Vaquero i Jesús Rodas.

Àrbitre: Guillem Gràcia Pascual, de la delegació de Barcelona.  Cartolines grogues als locals Alex Cubedo, m. 44 i Izan, m.70, i als visitants Francisco Cano (26’ i 47’ sent expulsat), i Jesús Rodas, m. 75.

Gols: 1-0: Anglada, m.4; 2-0: Anglada, m.17; 3-0: Brugué, m. 19; 4-0: Brugué, m. 21.

Incidències: Encontre corresponent a la 29èna. jornada (penúltima) del campionat de lliga del grup 4rt. de Preferent Cadet, disputat ahir tarda al camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Temps assolellat amb algun que altre núvol, ambient fresc.  L’Adjunta a la Presidència del RCD Espanyol, Anna Maria Fusté, en la llotja de la Dani Jarque.  En les files del conjunt d’Horta, Wubalem Fuertes Casanova, jugador que va militar en la seva etapa infantil al futbol base espanyolista. 






LA CELEBRACIÓ DEL TÍTOL








S E N T I M E N T P E R I C O . C O M