diumenge, 28 de setembre del 2014

TRIOMF PASSAT PER AIGUA.
MOLTS GOLS... PER UN DISCRET ENCONTRE (4-2)

RCD Espanyol Femení “A”: 4 – Fund. Sporting Cajasol Huelva: 2

El Femení A espanyolista ha sumat la seva segona victòria en un partit passat per aigua en una matinal totalment desencisadora a causa de la pluja, en guanyar 4-2 al Sporting Cajasol de Huelva en un partit amb molts gols pel futbol exhibit. Nervis i emoció també en els moments en que les andaluses semblava anaven a neutralitzar l’avantatge adquirida, i finalment la tranquil·litat d’un quart gol que ha deixat els tres punts a la Dani Jarque en un partit en el que altre cop les blanc-i-blaves han hagut de disputar amb les baixes per lesió de jugadores tant importants per l’equip com Rivi i Bárbara.

Bon inici, no obstant, de les espanyolistes davant les andaluses. Als dos minuts gran oportunitat deixant Kenty per Lombi en la frontal, i quan aquesta es gira,  venint de cara llença Alba Pomares al travesser; el refús de la fusta el recull Paloma qui davant Sarita remata aturant la meta andalusa en dos temps.  Es duien en prou feines quatre minuts quan una pilota centrada per Nuria és refusada en curt i defectuosament per una defensora visitant, i des de la frontal Paloma Fernández obre el marcador amb un tret ras ajustadíssim al pal dret.

Als divuit minuts s’ha hagut d’interrompre el joc degut a que una de les porteries no estava tot lo subjecta que el reglament – i el seny- així ho aconsella. Un cop situades les falques de subjecció, s’ha continuat amb el joc sense cap més incidència que la simple anècdota.  L’Espanyol buscava el segon, i un xut de Lombi des de la frontal acaba sortint a un parell de pams del pal dret. La gallega en acció posterior reclamaria punibilitat en una acció dins l’àrea, però el col·legiat Congost Larrosa no apreciaria falta en la jugada. Als 28’, a la sortida d’un servei de cantonada mal refusat per la cobertura visitant, Maria Estella en molt bona situació, ha rematat als núvols.   Més clara encara l’ocasió de Paloma qui enviant creuat, veu com l’esfèrica li surt a només un pam del pal dret amb la meta ja totalment batuda. Eren els millors moments de les locals.

A onze minuts del descans arribaria la primera ocasió de les andaluses, amb un cop de cap creuat d’Anita a un centre de Patri que se’n va fora per ben poc. Posteriorment tindrien en un embolic dins l’àrea a la sortida d’un córner, una doble oportunitat per igualar el matx, evitant-lo la meta Paula amb una bona intervenció junt a la línia.

El segon gol, en el darrer sospir del primer temps  - ja ni es centrà de mig camp – sortiria d’una acció de Kenti per la dreta amb bon centre i remat de Paloma. Error greu de la meta andalusa que se la menja, i la bola acaba dins de la seva porteria. Un gol que encarrilava teòricament el partit.

Només teòricament, per que aquest Espanyol segueix sent molt insegur (en tres partits ha encaixat 9 gols), i als dos minuts de la represa, una pèrdua de Troyano a la parcel·la ampla provocà un contracop que acabà amb el primer gol del Cajasol Huelva després que Martín-Prieto rebent en profunditat es quedés sola i davant la sortida de Paula, la superés amb un tir ras.

Troyano ha estat a punt de sorprendre a l’avançada meta del Sporting amb un llunyà i bombejat llançament que ha sortit a menys de mig metre per sobre el travesser.  Però molt més clara ha sigut l’ocasió de les visitants quan als onze de joc, Joyce ha estavellat el seu remat al travesser. Instants després li ha sigut anul·lat un gol a Anita per prèvia situació antireglamentària.

Eren minuts en que el quadre andalús dominava la parcel·la ampla del camp davant un Espanyol que no podia amb el rival. Molt arriscada sortida de Paula en el 67,  no finalitzant la jugada en gol Martín-Prieto,  de pur miracle. El tècnic espanyolista s’ha decidit a moure la banqueta i amb la sortida de Estella, Kenti s’ha situat a la lateral dreta de la cobertura reestructurant l’equip amb l’entrada de Pereira al mig del camp.

Tornaria a posar terra pel mig en el marcador el quadre català quan en el 71’ llença per l’esquerra un servei de cantonada Núria i la meta andalusa en mig d’un embolic dins l’àrea petita, rebutja en curt, caient-li la bola a Troyano qui no perdona marcant el tercer.

Però altre cop el conjunt de Huelva no es rendiria i aconseguiria retallar diferències altre cop posant la por al cos a l’escassa parròquia espanyolista present en aquest diumenge de pluges generals a l’àrea metropolitana barcelonina.  Seria en un llarg desplaçament per Virgy qui controla davant les defensores espanyolistes dins l’àrea i bat amb una vaselina a Paula que es quedà clavada.

Sentencià ara si de manera ja definitiva el quadre de José Antonio Montes amb un quart gol obra de Troyano, qui aconseguí també el seu doblet. Ha sigut en una falta lateral des de l’esquerra penjada per Nuria, no bloca Sarita el remat de cap de Troyano, i en segona instància la ex matalassera remata al fons de la porteria del Sporting. En els instants finals a punt ha estat de caure el cinquè en jugada individual de Lombi que regatejant a dos rivals no ha pogut culminar l’acció. Abans però, les andaluses han disposat d’una bona opció en un remat d’un servei de cantonada.

Els tres punts s’han quedat a la Dani Jarque, l’equip suma el seu segon triomf consecutiu i tot i que el seu futbol encara dista molt del que s’espera i i la feblesa defensiva mostrada, ja es troba instal·lat en zona que dona dret a disputar la Copa de la Reina. El proper rival serà el Rayo Vallecano, situat amb només dos punts, en onzena posició.  Serà una bona prova per calibrar les reals possibilitats de l’equip.

Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Paula; Estella, Inés, Estibi, Cotado; Troyano, Núria, Paloma; Kenty, Alba i Lombi.
Substitucions: Pereira per Estella, m. 69; Haley per Alba, m 83;  Sara Nassim per Núria, m. 87. Altres suplents: Andrea (p.s.), Mayra, i Ari.

Sporting Huelva: Sarita, Sandra, Maite, Castelló, Paulita, Patri, Virgi, Martín-Prieto, Emma, Joyce i Anita.
Substitucions: Patricia per Emma, m.65. Altres suplents:  Nazaret (p.s.), Elena, Andrea i Jenny.

Àrbitre: David Congost Larrosa, de la delegació de Sabadell. Cartolines grogues a les visitants Sandra, m.61, Maite, m.68 i Anita, m. 82. Per part espanyolista, Estella, i Pereira, m.71.

Gols: 1-0: Paloma, m. 4; 2-0: Paloma, m. 45; 2-1: Martín-Prieto, m. 48; 3-1: Troyano, m. 71; 3-2: Virgy, m.76; 4-2: Troyano, m. 80.

Incicències: Encontre corresponent a la tercera jornada del campionat de lliga de Primera Divisió femenina, disputat al camp 3r. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque amb la pluja com a protagonista durant tot el partit, caient amb més o menys intensitat segons el moment.  En les files del quadre andalús, la que fou jugadora de l’Espanyol la passada temporada, Emma Marqués.