diumenge, 16 de novembre del 2014

EL FEMENÍ "A" ACABA GOLEJANT, A UN FEBLE RIVAL (4-0)

RCD Espanyol Femení “A”: 4 – CD Santa Teresa: 0

Segona victòria consecutiva i novena jornada invicte de l’equip de José Antonio Montes, en vèncer per 4-0 a les extremenyes del CD Santa Teresa (de Badajoz), equip ascendit aquest estiu i que després de la disputa d’aquesta jornada, ja ocupa zona de descens amb quatre punts. Les blanc-i-blaves tingueren ocasions per sentenciar el matx en el primer temps, que ha conclòs amb el mínim triomf local.

Després d’una major part del segon temps en el que les espanyolistes no estigueren al millor nivell i que si no jugaren amb foc seria únicament per la poca entitat del rival, amb el segon gol en els vint minuts finals del partit, l’equip millorà davant un rival que ja s’ensorrà moralment i vingueren els millors minuts de les espanyolistes que els hi permetí acabar golejant al seu rival.

El CD Santa Teresa fou qui primer disposà d’una aproximació de perill amb un xut que aturà Irina. Però serien les noies de Montes qui obririen el marcador després d’una acció de Rivi per banda dreta guanyant línia de fons, passada de la mort que rebota en una defensora, i Bárbara remata aconseguint el primer amb un remat poc ortodox, però igualment efectiu.

Les espanyolistes continuaren buscant el segon davant un rival molt feble. Estella protagonitzà una bona internada per banda esquerra arribant fins l’àrea on no pogué culminar l’acció.  Gran ocasió de Lombi rematant a boca de canó, salvant en primera instància la meta extremenya, i tornant a rematar creuada quan ho tenia tot a favor.  El conjunt de Badajoz arribà fins l’àrea en una esporàdica acció que acabà amb una perillosa mitja volta sortint el remat fora a la dreta.

Abans del descans un centre de Lombi el controla Rivi dins l’àrea, però massa lenta, dona temps al rebuig de la porter visitant. Un minut després altre cop Rivi, es faria amb una pilota que enviaria molt alt quan ho tenia tot al seu favor.  I hauria una tercera oportunitat per la davantera andalusa quan rematant de primera un centre, enviaria la pilota fora.  Posteriorment, al 41’ es lesionaria i tindria que sortir no pel seu propi peu del terreny de joc, sinó amb l’ajut de les assistències –inclòs amb l’ajut de membres del CD Santa Teresa – (veure fotos).  En el seu lloc sortiria Alba Pomares.

El col·legiat afegiria dos minuts per aquesta incidència. Desconeixem l’estat de la jugadora i la gravetat de la lesió, i desitgem que així quedat més amb l’aparatositat i males sensacions que ha després la lesió i com s’ha retirat del terreny de joc, que l’abast de la mateixa.

Els primers vint minuts del segon temps han sigut molt dolents. En fases del mateix, de patí de col·legi. En desgreuge de les jugadores cal fer esment al fortíssim vent que bufava amb especial força i que a bon segur impedia al màxim que el joc fos el mínim de decorós per dos equips de la màxima categoria.  Joc aeri, pèrdues, imprecisions i el Santa Teresa que sembla s’ho cregui i s’aventura a avançar línies en un intent utòpic per assolir l’empat.  En un servei de cantonada en el 52’ la defensa espanyolista patí en excés, tot i que finalment no tingué conseqüències.

I quan semblava que pitjor jugava l’equip, ha arribat el segon gol en un molt bo contracop en el que Bárbara s’ha anat com una fletxa entrant per la lateral de l’àrea i ha donat una assistència per que al segon pal Paloma Fernández anotés el segon rematant a plaer.

En els darrers vuit minuts de joc, l’equip espanyolista anotaria dos gols en dos minuts, arrodonint la golejada. Primer seria Lombi, arribant abans que la portera, i rematant ras a dins tot i els esforços per rebutjar d’una defensora que no pot impedir sobre la línia que la pilota acabi dins. I minut i mig després, el quart obra de Nuria Mendoza rematant una pilota morta que li cau, ajustant a la dreta.

Bárbara, marxant-se molt bé de dos rivals, envia una passada de la mort que no troba destí.  Ja en el 90, amb tot resolt, de nou Bárbara tindria una bona opció quan tota sola intenta driblar a la portera i no pot superar-la. La pilota rebotada li torna a caure a la davantera aragonesa, i la seva segona rematada la treu una defensora sota pals.  Finalment, una bola centrada per Kenti es passeja sense que arribi per ben poc Bárbara al remat.

RCD Espanyol: Irina; Kenti, Inés, Pereira, Estella; Núria, Troyano, Paloma, Lombi, Bárbara; i Rivi.
Substitucions: Alba per Rivi, m. 41; Yaiza per Paloma, m. 82; Cotado per Lombi, m. 85; Mayra per Troyano, m. m.86.

CD Santa Teresa: Mimi, Marisina, Marta, Paula, Mireya, Estefa, Menayo, Fátima, Vania, Patri i Chica.
Substitucions: Neira per Patri, m. 75; Sara per Mireya, m. 81; Glória per Marta, m. 86; Sole per Fátima, m. 86.

Àrbitre: Carlos Albelda Bárcena, de la delegació de Barcelona. Cartolina groga a la visitant Marta.

Gols: 1-0: Bárbara, m. 13; 2-0: Paloma, m.71; 3-0: Lombi, m. 83; 4-0: Núria, m. 85.

Incidències: Encontre corresponent a la 9èna. jornada del campionat de lliga de Primera Divisió Nacional Femenina, disputat aquest migdia al camp 3r. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. El responsable del futbol femení espanyolista, el Vicepresident Albert Garrofé, presenciant l’encontre.  Temps assolellat i temperatura càlida, però amb fort i molestós vent, que perjudicà sensiblement a les jugadores en el desenvolupament del partit.