diumenge, 16 de novembre del 2014

EL JUVENIL "A" GUANYA AL MERCANTIL (2-0),
I ES SITUA 5 PUNTS PER SOBRE DEL FC BARCELONA













RCD Espanyol Juvenil “A”: 2 – CE Mercantil: 0

El Juvenil “A” de David Gallego s’ha desfet del CE Mercantil –penúltim a la taula – obtenint un triomf força treballat que el manté com a líder del grup tercer de la Divisió d’Honor Juvenil amb els tres punts d’avantatge sobre RCD Mallorca i Damm (per aquest ordre a la classificació), però augmentant fins a 5 punts la diferència entre espanyolistes i culers, doncs el FC Barcelona ha punxat davant el R. Zaragoza (1-1 a la Gamper).

No ha sigut un partit vistós ni fàcil pels blanc-i-blaus (tret del tram final del mateix), doncs el quadre arlequinat s’ha defensat bé, totalment endarrerit al seu camp i no deixant pràcticament espais als espanyolistes. Tot hagués pogut ser diferent si al primer minut de joc una pilota centrada per part de Pol Lirola des de la dreta l’hagués rematat més baixa Juanan Entrena. La volea de l’extrem esquerra s’ha marxat un parell de pams per sobre del travesser.

El Mercantil ha vist com l’Espanyol una i altre vegada construïa des de darrera, excessivament lent en les transicions, i ben parapetat als darrers trenta / trenta-cinc metres, taponava qualsevol espai pel qual els espanyolistes intentessin penetrar. Ho han intentat molt més per la dreta amb l’associació Toro-Pol, però avui no ha sigut tampoc el dia de Pol Lirola jugant per davant del lateral i poques vegades ha pogut sorprendre a la defensa ben muntada dels sabadellencs.

Abans de la mitja hora de joc, el Mercantil ha pogut donar l’ensurt. Un remat ras ha obligat a llençar-se a la seva dreta a Chus, rebutjant l’esfèrica en una gran intervenció. El mateix Entrena ho tornava a intentar i altre cop se li anava el seu llançament alt.  En els darrers minuts del primer període, un parell d’ocasions locals: Una per Marc Gual, amb un potent remat que cobrint bé ha tret el meta Eric a córner (33’) i una bona acció amb pilota elevada per Entrena; el seu centre xut ha sortit rebutjat a córner altre cop pel porter.

A tres del descans, bona combinació entre Entrena i Gual, fent la paret en curt i entrant a l’àrea Entrena es travat dins l’àrea. El penal és clar, i no ho dubta Montoro Ferreiro en assenyalar els onze metres. Transforma Campu, posant en avantatge al seu equip tot justa instants abans del descans.

En els primers compassos del segon temps, Eric Gràcia entrà en lloc de Gual. Un centre de Toro el pentina Pol Lirola, fora. Una falta penjada pel remat dels centrals espanyolista es passeja. L’equip espanyolista no sentencia, i veu durant una fase del partit a la vora del quart d’hora de joc del segon temps com els sabadellencs llencen fins a tres còrners consecutius, amb alguna que altre situació compromesa en el primer d’ells.

Els de Gallego tornen a fer-se amb el control i una acció de Melendo i Eric, acaba amb una bola a l’espai de la defensa visitant per Entrena qui intenta una vaselina que li queda fluixa davant la sortida del porter i un defensor treu còmodament a un metre de la línia.  Encara més clara l’ocasió en el 63’ quan un centre xut de Campu bombejat molt llunyà acaba colpejant a la fusta enverinant-se en els darrers moments, no entra, però continuant la jugada Carles Soria “Toro” amb tot a favor envia fora a boca de canó.

L’Espanyol ja cercava el segon gol i no podia trigar gaire en arribar. Lauren entrava per Campu, i passada la mitja hora de joc, una gran pilota centrada per Toro des de la dreta era rematada lliure de marca per Lauren amb un bon toc de primera dins l’àrea petita. Era el 2-0 que ho deixava ja tot sentenciat a dotze del final.

Doble canvi, entrant Patrick i Kike, esgotant les substitucions per part local. Amb el marcador a favor, tindria l’Espanyol els minuts més clars per acabar golejant tot i que no ho aconseguiria per manca d’encert en els metres finals. “Torito” s’escapa deixant en evidència al darrer defensor i entrant a l’àrea tot sol no xuta i molt bé li dona el gol en safata de plata, fet, a Eric Gràcia, qui incomprensiblement amb tota la porteria per ell,  envia fora a l’esquerra.  Tampoc Kike estaria encertat en un mà a mà amb el meta qui aconsegueix evitar el gol. En el 89’, Pol Lirola ho prova amb un xut llunyà que envia a córner el meta arlequinat. Finalment, un xut fort de Toro que ha fet un molt bon encontre, acaba fora, i ja en els darrers instants del partit, també Pol Lirola ha creuat en excés el seu llançament.            


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Chus, Toro, Sarmiento, Iago, Lluis, Alex, Pol Lirola, Melendo, Campu, Gual i Entrena.
Substitucions: Eric Gràcia per Gual, m. 52; Lauren per Campu, m. 67; Patrick i Kike per Alex i Entrena, m. 79. Altre suplent: Rubén (p.s.).

CE Mercantil: Eric, Rubi, Eudal, Villanueva, Peña, Raul, Polaco, Caballero, Eric Martínez, Palanca i Antoni.
Substitucions: Gorrea per Raul, m. 46; Davila per Eric Martínez, m. 5

Àrbitre: Bruno Montoro Ferreiro de la delegació de Barcelona.

Gols: 1-0: Campu (pen), m. 42; 2-0: Lauren, m.67; Crivillé per Palanca, m.80. Altres suplents: Rodri, i Arnau (p.s.)  

Incidències: Encontre corresponent a la 11èna. jornada del campionat de lliga del grup 3r. de Divisió d’Honor Juvenil, disputat en el camp 3r. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Poc públic, molt menys de dues-centes persones a la Dani Jarque.  En el conjunt sabadellenc varis jugadors amb passat blanc-i-blau: Roger Gorrea Hernández, David Skowron “Polaco” i Antoni Ramos Hernández.  Ambient assolellat, força ventós i amb el transcurs del partit, fred. Durant bona part del segon temps es jugà amb il·luminació artificial.  


  CLASSIFICACIÓ DIVISIÓ D'HONOR JUVENIL,  GRUP 3r.

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 R.C.D. ESPANYOL 27 11 9 0 2 20 5
2 R.C.D. MALLORCA 24 11 7 3 1 23 5
3 C.F. DAMM 24 11 7 3 1 20 5
4 F.C. BARCELONA 22 11 6 4 1 19 8
5 C.E. MANACOR 21 11 6 3 2 14 11
6 U.D. CORNELLÀ 19 11 5 4 2 14 7
7 A.D. STADIUM CASABLANCA 19 11 6 1 4 18 17
8 C. GIMNÀSTIC TARRAGONA 16 11 4 4 3 14 12
9 C.D. ATLÉTICO BALEARES 16 11 4 4 3 12 13
10 REAL ZARAGOZA 10 11 2 4 5 13 14
11 LLEIDA ESPORTIU T.C.F. 10 11 3 1 7 9 18
12 C.D. SAN FRANCISCO 8 11 1 5 5 9 18
13 U.F.B. JÀBAC I TERRASSA 7 11 1 4 6 10 21
14 C.F. BADALONA 7 11 2 1 8 10 24
15 C.E. MERCANTIL 6 11 0 6 5 8 18
16 S.D. HUESCA 3 11 0 3 8 4 21




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M