divendres, 21 de novembre del 2014

ALTRE DERROTA QUE FA FORÇA MAL (3-1)

Athletic Club: 3 - RCD Espanyol: 1

De nou molt preocupant la imatge oferta pel quadre de Sergio González al nou San Mamés. Un Athletic sense fer un gran partit, ha aconseguit no sol guanyar sinó marcar fins tres gols al conjunt espanyolista que duia les tres darreres temporades puntuant a feu basc, i les dues darreres amb el vituperat i maltractat Javier Aguirre, guanyant.  Amb millor equip i per a molts amb millor entrenador, l’equip s’arrossega perillosament a un pas de l’abisme, i en aquestes que davant el Levante tindrà una veritable prova de foc per no afrontar el posterior derbi en situació de descens a la classificació.

Amb la inclusió d’Abraham com a novetat, i amb Caicedo a la banqueta – la referència de l’atac espanyolista, l’home amb qui estaven dipositades les esperances del gol a Can Perico - , l’Espanyol es presentava a la gespa del nou San Mamés davant un Athletic Club, tampoc en excessiu bon moment de forma precisament.

Als inicis, una volea de Víctor Sánchez que s’ha marxat fora a la sortida del primer córner abans dels dos minuts. Varies arribades locals amb pilotes centrades ben blocades per Kiko per alt.  Amb el pas dels minuts l’equip espanyolista començà a cedir terreny alarmantment davant un Athletic que sempre es dominador del joc aeri i més al seu estadi. Un servei de cantonada es pentinat per Iturraspe i per ben poc no arriba Laporte en el segon pal al remat passejant-se l’esfèrica per tota la porteria. Una ocasió al 27’ per Sergio García entrant dins l’àrea en rebre de Víctor Sánchez, li afavoreix el rebot i s’emporta la pilota el del Bon Pastor, però el seu remat s’estavella a les cames d’un defensor basc.

L’Athletic cobra avantatja en el marcador amb un córner llençat per Susaeta des de la dreta en el que tot sol remata a plaer Aduríz, rebotant en Stuani modificant la trajectòria de l’esfèrica que enganya a Kiko. Desgràcia en l’acció de Stuani, però imperdonable que altre cop que en un servei de cantonada remati a plaer el davanter basc.  Com en la pitjor època de Pochettino, poc encert –o poc treballat? – en aquest aspecte.

La rèplica de Lucas Vázqez ha tingut lloc amb un xut entrant a l’àrea aturat per Gorka. Erràtica sortida de Casilla davant Aduriz que cau envestit junt a la línia lateral de l’àrea (però dins d’ella). Sortosament Melero López no assenyala res malgrat l’escridassada del públic basc pressionant,  i malgrat ser l’acció bastant clara.

No arribà de penal el segon, però acabà arribant igualment abans del descans. L’Athletic encarrila l’encontre marcant després d’una bona acció de contracop en la que el llarg desplaçament de Mikel Rico se’l emporta primer amb el cap Aduriz i arrencant amb velocitat entre mig de Cañas i Colotto assisteix perfectament amb una bona passada per Borja Viguera qui no perdona davant Kiko i marca el seu primer gol com a jugador de l’Athletic i el seu primer gol a la màxima categoria...

En el segon temps, el conjunt biscaí tindria perfectament controlat el partit, i en els primers minut res de destacable. Tan sols que  Muniaín reclama penal davant Colotto, l’àrbitre que era allà mateix no es deixa enganyar, però no li mostra la cartolina adequada a l’acció per simulació.

Sergio fa dos canvis entrant Salva Sevilla – dels pocs que s’han salvat de la desfeta –, i Caicedo. L’Espanyol tindria els millors minuts, sempre quan l’equip es veu ja perdut i quan el poder de reacció ve condicionat per una llosa tan pesada d’aixecar com son dos gols en contra. Així, Stuani enviaria un xut ras que ha sortit  fora a dos pams del pal dret, en l’única jugada al primer toc ben trenada dels espanyolistes (63’).  Salva Sevilla es desempallega dels seus marcadors i llença un tret al pal llarg en el 67’ que s’estavella la pilota a la fusta. Mala sort en aquesta acció, de les poques que han anat entre els tres pals, encara que seguís podent jugar el quadre basc sense porter...

Entrada en el 74’ de Salva Sevilla que el col·legiat l’ha castigat amb groga, però la falta era terrorífica, i encara ha tingut nassos per protestar-la Sergio García qui s’ha endut de regal una absurda groga en l’acció.  Però quan millor ho feia un Espanyol molt obert (partit en dos això si pels canvis efectuats amb dos davanters centre, més Sergio García i més Salva Sevilla), Iturraspe rep en zona de tres quarts, es marxa sol sense que ningú li surti al seu pas i des de trenta metres envia una canonada que tocant el pal a mitja alçada entra dins.

Era un vergonyós 3-0 que maquillaria el quadre espanyolista a set minuts del final. Error en el refús d’Etxeta que li queda curt el rebuig,  recupera altre cop Salva Sevilla qui molt bé centra enrera per que Víctor Sánchez lliure de marca remati a plaer anotant el gol. Encara hi ha hagut temps per que Borja Viguera hagi estat a punt de posar la cirereta al pastís amb un tret que s’ha marxat fora per ben poc, però que feia tremolar.

En definitiva, un equip que no transmet res fora del Power 8 Stadium (on per cert, hi ha hagut de tot també). Un equip sense ànima, en el que cada dia que passa la situació és més tensa per la pròpia marxa de l’equip (11 punts en 12 jornades amb només 2 partits guanyats de 12) i en el que el crèdit de Sergio González es va consumint malauradament mica a mica.

Athletic Club: Iraizoz, De Marcos, Etxeita, Laporte, Valenciaga; Iturraspe, Mikel Rico, Susaeta, Muniaín, Viguera i Aduriz.
Substitucions: Beñat per Susaeta, m.67; San José per Aduriz, m. 81; Unai López per Muniaín, m. 89

RCD Espanyol: RCD Espanyol: Kiko Casilla, Javi López, Colotto, Alvaro, Fuentes; Cañas, Víctor Sánchez, Abraham, Lucas Vázquez, Stuani i Sergio García.
Substitucions: Salva Sevilla i Caicedo per Abraham i Lucas Vázquez, m. 55; Arbilla per Javi López, m. 66.

Àrbitre: Mario Melero López, del comitè territorial andalús, assistit per Diego Barbero Sevilla i José Luis Martínez Serrato.  Cinc cartolines grogues totes per jugadors espanyolistes:   Lucas Vázquez, m. 51, Víctor Sánchez, m. 60,  Javi López, m. 61; Salva Sevilla, m. 74, Sergio García, m. 74.

Gols: 1-0: Aduriz, m. 29; 2-0: Viguera, m. 43; 3-0: Iturraspe, m. 77; 3-1:  Víctor Sánchez, m.83.

Incidències: Encontre corresponent a la 12èna. jornada del campionat de lliga a 1a. Divisió (lliga BBVA), disputat aquesta nit de divendres al nou estadi de San Mamés a Bilbao.