dilluns, 3 de novembre del 2014

EL JUVENIL "B" ES LLUEIX. ENCADENA EL SEU
8è TRIOMF CONSECUTIU, I OBRE FORAT A LA TAULA,
APROFITANT LA DERROTA DEL BARÇA













RCD Espanyol Juvenil “B “: 6 – UE Sant Andreu: 0

Exhibició del quadre entrenat per Robert Cuesta en un primer temps de somni davant un juvenil A de la UE Sant Andreu amb esperances d’assolir l’ascens i recuperar la categoria perduda de la Divisió d’Honor en el passat exercici. A més del tempteig de tennis (6-0 al final dels primers quaranta-cinc minuts), els espanyolistes encadenen la seva vuitena victòria consecutiva i allunyen al FC Barcelona a 6 punts després de la sorprenent derrota dels culers al Nou Sardenya davant l’Europa (3-2).

El Girona, únic conjunt capaç fins el moment de derrotar als espanyolistes, s’ha situat en segona posició a 5 punts dels pericos. El Sant Andreu per la seva part, tot i caure a la sisena posició, segueix en posició d’ascens en ser filials la resta d’equips que els precedeix a la taula tret del mencionat Girona.

Adrián Rivas es convertí en el principal protagonista pel seu poker de gols, i per marxar als vestidors abans del temps en ser expulsat amb vermella directa. El quadre espanyolista entrava fàcilment per banda dreta amb les incursions de Pipa que començaren a fer mal des d’un bon principi.  En una d’elles als primers minuts, Enri remata de cap erràticament en una acció de molt de perill.  Un xut de Puado des de la frontal es marxà ras a l’esquerra, per ben poc.

Obrí el marcador Martí Soler als vint-i-quatre minuts de joc al rematar un bon centre de Jordan des de la dreta; el llançament del migcampista espanyolista toca en un defensor i acaba entrant dins. Una jornada més, bon partit del migcampista perico, juntament a la medul·lar amb Marc Manchón, qui realitza una tasca impagable en la parcel·la ampla del camp. Aquest gol era l’1-0 i el desencadenant del que el Sant Andreu no s’imaginava que succeís en vint-i-un minuts. Va poder fer el segon l’Espanyol amb un remat al peu del porter de Martí després d’altre centre de Jordan, altre dels destacats.

La jugada continuaria viva i l’Espanyol fa el segon destapant-se Adrián Rivas com a golejador de la matinal. Amb un xut des de la frontal ras supera al meta Marc Priego. Pipa tingué el tercer en les seves botes amb un centre xut creuat en excés. El tercer va néixer després d’una jugada de Puado retallant dues vegades a la frontal, combinant en curt per Rivas, fort remat creuat d’aquest que rebutja el porter en curt i la pilota morta després de ser lluitada davant Priego per un jugador espanyolista, és finalment Rivas qui l’acaba introduint dins.            

El quart gol, obra de Rivas també, fou després d’un remat poc ortodox, però igualment efectiu després d’una bola centrada per Manchón. El següent gol seria obra de Javier Puado. L’ex del Cornellà amb un remat creuat dins l’àrea no perdonaria i elevaria a cinc la diferència. Abans del descans, encara l’equip de Cuesta obtingué la mitja dotzena quan en un ràpid contracop Adrián Rivas supera amb un remat ras ajustat la sortida desesperada del meta santandreuenc.

Lògicament no es podia esperar altre cosa, en el segon temps després de l’aturada pel descans i les quatre variacions que introduí el tècnic visitant Rubén García, el joc va anar baixant en quant a ritme per part local. No obstant, els espanyolistes no van tampoc renunciar a l’atac i van seguir tenint ocasions de gol clares però ja l’efectivitat i la concentració per altre part normal en aquest casos, ja no fou la mateixa del primer temps.

Amb tot, Rivas amb un xut als tres minuts estigué a punt de marcar tocant lleugerament l’esfèrica en un defensor, i rectificant amb molts reflexes el meta visitant salvant al seu equip del setè. Un remat de Puado al 50’ es va marxar un pèl creuat. Al 54’ a boca de canó Jordan no té el premi merescut del gol, quan una gran intervenció del porter dels quadribarrats ho impedeix.

Al 55’ una puntada de Rivas ennegreix el seu gran encontre. A bon segur que hi hauria hagut alguna provocació prèvia, però amb 6-0... El cas, és que l’Espanyol es quedà amb 10 jugadors la resta del partit i aquest anà morint lentament sense gaires situacions dignes de ser mencionades. Tan sols una combinació entre Puado i Pablo Ávila amb centre d’aquest i intent de remat de Jordan, enviant a córner un defensor. I més clara, una acció dins l’àrea de Puado retallant i frontalment a quatre metres del pal dret, envià a fora el seu remat. 

En els darrers minuts una única acció amb un centre de Steven i sol Pablo Ávila rematà de primera enviant la bola fora. L’única ocasió del Sant Andreu, un remat de cap desviat a la dreta que no tingué que obligà a intervenir a Carles Santaló, convertit en un espectador més del partit.  El davanter centre Steven, (procedent del FCB criat futbolísticament a la pedrera de Mareo, qui ja jugà i marcà en l’amistós de l’anterior setmana amb el Juvenil B davant el Josep Maria Gené), en no anar convocat en cap ocasió amb el Juvenil “A”, ha baixat al conjunt de Cuesta i disputà gairebé la mitja hora darrera del partit.

El proper encontre del líder d’aquesta Lliga Nacional Juvenil serà al Mpal. Feliu i Codina d’Horta davant un dels equips punters de la categoria: la Damm de Miguel Ángel Samprón. Un partit que a bon segur serà bonic i emocionant i una autèntica prova de foc per l’equip perico per continuar demostrant que és el millor de la categoria.


Fitxa tècnica:
RCD Espanyol: Santaló, Pipa, Pedrosa, Joel, Melero, Manchón, Jordan, Martí, Enri, Puado i Adrián Rivas.
Substitucions: Alex Bermejo per Manchón, m.54; Pablo Ávila per Enri, m. 60; Steven per Puado, m.66; Jaume per Joel, m. 70. Altre suplent: Adrián (p.s.).

UE Sant Andreu: Marc Priego, Pol Fábrega, Cristian Pazo, Jordi Méndez, Pol Huerta, Guillem López, Ferran Roca, Albert Parraga, Xavier Pérez, Kevin Alarcón i Oriol Fernández.
Substitucions: David Ortega per Pol Huerta, m. 46; Joel Armengol per Ferran Roca, m. 46; Alberto García per Albert Parraga, m. 46, Brian Ragageles per Xavier Pérez, m. 46. Altre Suplent: Pau Otero (p.s.)  

Gols: 1-0: Martí, m.24; 2-0: Adrián Rivas, m. 28; 3-0: Adrián Rivas, m. 33; 4-0: Adrián Rivas, m. 36; 5-0: Puado, m .37; 6-0: Adrián Rivas, m. 43.

Àrbitre: Joan Moreno Ponce, de la delegació d’ El Baix Llobregat, assistit en bandes per Francisco González Moreno i Daniel Rodríguez Martínez. Cartolines grogues per Manchón, m. 18 per part local i Albert Parraga, m. 12, Pol Fábrega, m. 35 i Cristian Pazo, m. 44 per part visitant. Va expulsar amb vermella directa a Adrián Rivas, m. 55.

Incidències: Encontre corresponent a la 10èna. jornada del campionat de lliga del grup 7è de Lliga Nacional Juvenil, disputat ahir al matí al camp 3r. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque, en un dia amb cel cobert i ambient ventós, en el que amb el transcórrer del partit s’obriren clarianes imposant-se el sol. Temperatura superior al normal per l’època.


  CLASSIFICACIÓ LLIGA NACIONAL JUVENIL,  GRUP 7è.

. CLASSIFICACIÓ PTS PJ PG PE PP GF GC
1 R.C.D. ESPANYOL "B" 24 9 8 0 1 23 5
2 F.C. GIRONA 19 10 5 4 1 20 11
3 U.D. CORNELLÀ "B" 18 10 5 3 2 19 9
4 C.F. DAMM "B" 18 10 5 3 2 21 12
5 F.C. BARCELONA "B" 18 9 6 0 3 20 11
6 U.E. SANT ANDREU 17 10 5 2 3 12 13
7 A.E. PRAT 16 9 4 4 1 15 12
8 C.E. EUROPA 14 10 4 2 4 16 14
9 ESCOLA. F. GIRONÉS-SÀBAT 14 10 4 2 4 16 19
10 C.F. REUS DEPORTIU 14 10 4 2 4 14 23
11 U.D. UNIFICACIÓ BELLVITGE 13 10 3 4 3 11 15
12 C.E. L'HOSPITALET 11 10 2 5 3 14 14
13 C.E. ESCOLA FUTBOL MATARÓ 11 10 3 2 5 12 12
14 A.E.C. MANLLEU 10 10 2 4 4 10 12
15 U.E. MOLLET C.F. 10 10 2 4 4 9 13
16 C.F. GAVÀ 8 10 2 2 6 18 24
17 VILA OLÍMPIC CLUB ESP. 4 10 1 1 8 8 23
18 C.F. BLANCA SUBUR 3 9 1 0 8 6 24




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M