dissabte, 8 de novembre del 2014

L'ESPANYOL "B" ES FA FORT A CASA,
I ACONSEGUEIX DERROTAR A UN GRAN NÀSTIC (2-0)

RCD Espanyol “B”: 2 – Gimnàstic de Tarragona: 0

Tot i les set baixes (Andrés, Rober, Eric, Ángel, Joan, Luque i Carmona) que tenia l’equip de Lluis Planagumà, l’Espanyol “B” ha obtingut una meritòria victòria davant el segon classificat i un dels equips més potents de la categoria, el Gimnàstic de Tarragona. Els gols de Jairo, en el primer temps i d’Héctor en el segon període, han donat el triomf als blanc-i-blaus en un gran encontre. El filial perico – invicte com a local – dormirà com a líder del grup tercer en espera que demà juguin la resta d’equips de la part alta de la classificació (Lleida – At. Balerars, Alcoyano –Hércules i Olot - Badalona).

Destacava a l’alineació la presència del juvenil Pol Lirola com a extrem dretà, i de Marc Navarro (qui ja debutà la passada jornada) a la part dreta de la defensa.  També durant l’encontre debutarien els juvenils Alex López i Iago.

Als tres minuts ja donà mostres de la seva perillossitat el quadre grana, amb acció personal de Rayco culminada amb un xut rebutjat per Koke. La rèplica local un xut de Rubén per sobre la porteria rival, i una rematada als 10’ de Marc Fernández que amb una bona intervenció desvià el meta Reina.

Als 22’ de joc, ha arribat el primer gol local: Bon centre des de la dreta de l’atac perico a càrrec de Marc Navarro, i entrant a rematar a l’àrea petita Jairo en lluita amb Xisco i Marc Fernández darrere d'ells dos, acaba la bola al fons de la porteria grana. El Nàstic reaccionà i Jean Luc en acció individual envià una rematada per sobre del travesser.  Alguns moments de nervis entre ambdós equips (30’) en les que el col·legiat canari no ha volgut entrar, com una empenta a Pol Llonch sense pilota, en la que el jugador espanyolista també ha exagerat la caiguda, i tot plegat no ha volgut saber-ne res Pulido Santana.

El Nàstic ha dominat el darrer tram del primer temps en el que el meta Jorge Ruíz “Koke” s’ha anticipat rebutjant amb decisió amb el peu en una pilota en profunditat amb molt perill dels tarragonins evitant el remat (44’). El servei de cantonada s’ha executat als voltants dels darrers instants del primer temps, amb un remat de cap que ha sortit un parell de pams per sobre el travesser.

En el segon temps donava la impressió de que se li faria molt llarg el partit als blanc-i-blaus. El Nàstic pressionava de valent en busca de l’empat i ja als tres minuts de joc un tret ajustat de Rayco és aturat per Koke.  Al 53’ una falta molt perillosa a pocs metres de la frontal (en la que Raillo veuria la seva primera targeta), sortosament s’estavella a la tanca.  Marc Fernández reclamaria pena màxima en caure a l’àrea entrat per un defensor quan el superava junt a la línia de fons entrant per la lateral de l’àrea de càstig. Increïblement no xiulà res el col·legiat guanyant-se la censura de bona part de la graderia (la dels espanyolistes es clar, doncs hi havia molta gent del Nàstic presenciant l’encontre degut al desplaçament massiu organitzat per a seva Federació de Penyes).

Planagumà efectuà el primer relleu situant a Mamadou en lloc de Pirulo. Un minut després arribaria la millor jugada de tot el partit del conjunt tarragoní. Doble rematada de Jean Luc que salvà Koke rebutja en curt i Marcos torna a rematar a boca de canó salvant increïblement amb una mà prodigiosa i la darrera rematada entre el desencert visitant i l’embolic en la petita, acabà miraculosament fora quan l’empat ja el veia tothom. El Gimnàstic tanca als espanyolistes cada cop més,  i l’equip perico resisteix com pot.  Un remat dels grana a càrrec de Marcos surt fora per ben poc, a l’esquerra de Koke.

Abans d’arribar a l’equador del segon temps, l’Espanyol B bota un servei de cantonada des de la dreta. La pilota mal refusada dins l’àrea petita després de varis rebots, acaba sent rematada per Héctor a boca de gol aconseguint el segon de l’equip i el segon consecutiu del seu compte particular en marcar també davant l’Elche Ilicitano a la darrera jornada.

Un xut de Luismi – que acabava de sortir- buscant l’escaire s’ha marxat fora per ben poc.  Quan ja més respirava l’equip perico, Raillo ha vist la segona groga i ha deixat el seu equip amb deu homes. Amb tot, l’Espanyol B s’ha defensat bé i els seus homes de reraguarda –recolzats al mig del camp per la feina impagable de Pol Llonch – s’han vist suficients per mantenir una renda que ja no era d’un sinó de dos gols amb la tranquil·litat que això suposa.  Planagumà ha substituït Jairo sacrificant una peça d’atac donant entrada a Iago. Anteriorment a aquesta incidència amb Raillo, Alex López havia substituït Marc Navarro.

Mancant tres minuts pel final, s’ha igualat numèricament l’encontre quan Xisco Campos ha vist la vermella directa per una puntada a un jugador espanyolista junt a la banda dreta de la cobertura visitant. Una acció dura i lletja que ha tingut la conseqüent sanció.  El partit s’ha acabat exhaurint sense cap situació més digna de menció mantenint sense cap tipus d’ angunies el marcador el quadre perico en els tres llargs minuts d’afegit que ha concedit l’àrbitre,  i sumant un nou triomf davant un dels rivals més forts de la categoria.    

  
Fitxa tècnica:
RCD Espanyol B: Koke, Marc Navarro, Raillo, Rubén Duarte, Héctor, Traoré, Pol Lirola, Pol Llonch, Jairo, Marc Fernández i Pirulo.
Substitucions: Mamadou per Pirulo, m. 59; Alex per Marc Navarro, m. 74; Iago per Jairo, m. 79. Altres suplents: Nèstor (p.s.) i Ivan Sales.

Gimnàstic de Tarragona: Reina, Gerard, Xisco Campos, Pablo Marí, Mossa, Manolo Martínez, Rocha, Jean Luc, Lago Jr., Rayco i Marcos.
Substitucions: Cristóbal per Manolo Martínez, m. 54; Giner per Rayco, m. 58; Luismi per Mossa, m. 70. Altres suplents: Tomeu (p.s.) i Molina

Àrbitre: Juan Luís Pulido Santana, del comitè territorial de Las Palmas, assistit en bandes per Carlos Álvarez Liria i Francisco José Arencibia Medina. Ha mostrat cartolines grogues a Traoré, m. 31, Marc Fernández, m. 40; Raillo (expulsat per dues grogues 52’ i 78’), Pirulo, m.58 per part local, i a Cristòbal, m. 83 i Gerard, m. 86 per part visitant. Ha expulsat amb vermella directa al visitant Xisco, m. 87.

Gols: 1-0: Jairo, m 22; 2-0: Héctor, m. 66.

Incidències: Encontre corresponent a la 12èna. jornada del campionat de lliga del grup tercer de la Segona Divisió B, disputat al camp 1er. de la Ciutat Esportiva Dani Jarque. Presència nombrosa de seguidors del quadre grana en les grades. En el conjunt grana, Luis Miguel Gracia Julián “Luismi”, bell conegut del RCD Espanyol que aquest estiu s’incorporà al conjunt tarragoní procedent del Huracán Valencia.   


1 comentari:

Anònim ha dit...

Estimado Josep María: Jornada muy complicada para nuestra cantera, debido a la entidad de los rivales, a las numerosísimas bajas y al trasvase de jugadores de menor a mayor categoría. Los resultados no han podido ser más satisfactorios y esperanzadores.
Creo que con las jornadas disputadas y vista la trayectoria del Filial, Juveniles y Cadetes (por nombrar los más significativos), ya podemos afirmar que la recuperación del futbol base del RCDE es una realidad tanto en resultados, competitividad e individualidades, como en la solvencia de los cuadros técnicos.
Toca disfrutar, saludos. Frco Javier.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M