diumenge, 2 de novembre del 2014

TORNEN A VOLAR DOS PUNTS
EN UN PARTIT PRÀCTICAMENT GUANYAT (2-2)

RCD Espanyol Femení “A”: 2 CD Transportes Alcaine: 2

No hi manera!. Ho tenia tot al seu favor l’equip de José Antonio Montes quan Rivi aconseguia el 2-0 a manca de poc més de mitja hora pel final del partit. Transportes Alcaine com qui la cosa no vol, s’ha endut un punt de la Dani Jarque igualant el matx en el minut 93 i cinquanta segons d’un llarg i injustificat afegit.  Altre cop, la inseguretat defensiva d’un equip que deixa molt que desitjar en quant a contundència i solidesa, li ha costat força car deixant-se dos punts més en el camí.

Les il·lusions i somnis humits de més d’un respecta a aquesta plantilla en forma de desig i esperança de lluitar pel títol o com a mínim en quedar entre els tres/cinc primers, estan quedant en evidència a les primeres de canvi, i prou sort tindrem si aconsegueix l’equip perico obtenir el bitllet per disputar la Copa de la Reina, doncs regalant així els partits, tasca fart difícil serà.

La primera ocasió fou per les blanc-i-blaves amb una penetració de Lombi que fou rematada de primera malament per Rivi, per sobre del travesser. El quadre aragonès portà perill en una rematada rebutjada a córner per Irina i en una penetració per l’esquerra amb un centre molt tancat que es passejà per l’àrea petita perillosament sense rematador.

Dominava l’Espanyol però sense profunditat en un partit força igualat. Una paret entre Bárbara i Lombi, acabà amb la penetració de l’aragonesa espanyolista, però li mancà camp i la bola se li marxà per la línia de fons.  Als 22’ obrí l’equip perico la llauna amb una jugada d’atac espanyolista culminada amb un gran passi en profunditat de Núria Mendoza per Paloma, qui de precisa vaselina ha batut a Esther Sullastres, la ex de l’Estartit i FCB. Disposà abans del descans el conjunt català d’una gran oportunitat amb un servei de cantonada executat des de l’esquerra per Nuria, que en dues rematades a boca de canó no pogué batre Paloma a Sullastres davant d’ella mateixa.

En el segon temps, quan es duien onze minuts de joc, una ràpida arrencada “marca de la casa” de Bárbara Latorre acabaria amb el fort remat de la davantera aragonesa que no pot blocar Sullastres i la pilota refusada per la gironina li queda morta a Rivi qui tota sola i en el lloc adequat només té que impulsar l’esfèrica al fons de la porteria.

Semblava tot fet, però no ha sigut així. El Transportes Alcaine ja ha avisat amb un gol als dos minuts que ha sigut anul·lat per posició antireglamentària.  Una falta directa executada per la capitana argentina Mariela Coronel ha sigut aturada en dos temps per Irina tot i que no anava massa forta ni col·locada.  L’Espanyol alarmantment cedí terreny altre cop com en els segons temps dels darrers partits a la Dani Jarque. Al contracop intentà sentenciar com en un defectuós rebuig amb el cap de la meta visitant que ha de treure una defensora a dos metres de la línia de gol , o en una bona acció de Nuria, sent la seva centrada rematada defectuosament per Rivi tot i que l’acció no tindria validesa.

A manca de 18 minuts per la fi del partit marca l’Alcaine. Tot es complica després del gran llançament ras de Sandra ajustat a la dreta de la meta defensada per Irina Torrent. Comencen altre cop els dubtes. Montes dona entrada a Mayra en el que era la segona substitució (anteriorment havia sortit Alba).  Els minuts passen sense més pena que glòria que el favorable però mínim marcador a les blanc-i-blaves.  Sullastres ha de sortir de la seva àrea anticipant-se a Rivi.  Sembla ja tot decidit, peró...

El col·legiat Muñoz Baquero no tenia gens de pressa per assenyalar la fi del partit. El conjunt “mañico” tan sols ha realitzat una substitució. S’arriba als 90’ reglamentaris i el tècnic espanyolista ens recorda a Sergio González en el partit davant el Málaga. Substitueix la davanter centre Rivi i situa a la defensa Estella per afrontar els darrers instants. Afegeix fins a quatre minuts i mig aquest senyor... En el tres i cinquanta segons, jugada per la dreta de l’atac visitant i gol de Núria Mallada en rematar al fons de les malles espanyolistes. Altre cop l’equip no ha sabut defensar quedant en evidència davant un Alcaine que es marxa amb un punt d’or a Saragossa.

L’equip continua una jornada més en zona Copa de la Reina amb tres punts sobre Alcaine, que es 9è a la caça de les blanc-i-blaves. El Rayo i Oviedo s’allunyen. El proper partit serà a Coll Rabassa, Palma de Mallorca, davant el Collerense. Ocupa el quadre balear la dotzena posició a quatre punts de les espanyolistes i amb cinc d’avantatge sobre Sevilla, actualment en zona de descens junt al impuntuat Sant Gabriel.

RCD Espanyol: Irina; Kenti, Inés, Pereira, Estivi; Nuria, Troyano, Paloma; Bárbara, Lombi, i Rivi.
Substitucions: Alba Pomares per Paloma, m. 57; Mayra per Troyano, m. 72; Estella per Rivi, m. 90.

CD Transportes Alcaine: Sullastres, Natalia, Silvia, Cardona, Mamy Ndiaye, Alba, Mariela Coronel, Sandra, Lucía, Clara i Lara Mata.
Substitució: Reyes per Clara, m. 73.

Gols: 1-0: Paloma, m. 23; 2-0: Rivi, m. 56; 2-1: Sandra, m. 72; 2-2: Nuria Mallada, m. 94.

Àrbitre: Vicente Alexandre Muñoz Baquero, de la delegació de Terrassa.

Incidències: Encontre corresponent a la 7èna. jornada del campionat de lliga de Primera Divisió Femenina, disputat al camp tercer de la Ciutat Esportiva Dani Jarque amb no més d’uns cent - cinquanta espectadors en un migdia força calorós amb temps assolellat en un dels que poden ser climatològicament parlant darrers dies de “l’estiu”.