dilluns, 3 de novembre del 2014

UN DECEBEDOR ESPANYOL, TORNA A PERDRE A ELX (2-1)

Elche CF: 2 - RCD Espanyol: 1

Derrota de l’equip de Sergio González davant un Elche CF que no coneixia el triomf al seu estadi en el que portem de lliga, i que a més ha jugat els darrers 9 minuts amb 9 homes per expulsió primer de Rodrígues i després de Cisma.  Decepció màxima en no haver sabut aprofitar aquest desplaçament per al menys puntuar. Després també molts es preguntaran sobre el desencís que hi ha al nostre club reflectit en la cada vegada menys afluència de públic i davallada de socis. Altre cop, després d’una derrota culer al dia anterior, l’equip no ha sabut donar a l’endemà, l’alegria que l’afició és mereix.  L’equip de Sergio tan sols ha guanyat 2 partits dels 10 disputats.

El partit ha tingut de tot, des d’errades tant en atac com en defensa, polèmiques arbitrals, expulsions... En l’alineació, enèsima oportunitat a Alex Fernández després de la baixa per sanció de Víctor Sánchez.  Als cinc minuts de joc, Kiko ha salvat del primer gol en rebutjar amb una mà, un remat de Cristian Herrera. El servei de cantonada s’executa amb rematada a càrrec de Cisma i primera jugada per la polèmica. El col·legiat no dona validesa al gol de l’Elx doncs ja havia xiulat mentre la bola estava en moviment abans del remat. El què?... difícil de veure-ho.

Però aquest dolent àrbitre, Teixeira Vitienes, ha volgut compensar anul·lant a l’altre àrea un remat franc de cap de Stuani al quart d’hora a una centrada des de la dreta de Lucas Vázquez. Ha pogut apreciar punibilitat al saltar amb el braç, però no sembla que l’hagi tocat al defensor.     Acció per la dreta en el 18’ de Stuani obrint al mig i Sergio García remata de primera molt fluix.

En el 19’ mesura malament la sortida Kiko Casilla en un centre de Roco, i Jonathas remata de cap a porteria buida davant la greu errada del meta espanyolista. L'equip d'Escribà s’avança en el marcador. La reacció espanyolista, un centre des de l’esquerra complicat de rematar i una bola penjada rebutjada en curt que després de varis rebots remata afusellant Sergio García primer, i Stuani després, repel·lint el porter polonès ambdues vegades els remats a boca de canó.

L’Espanyol assetja la porteria ilicitana i de nou en el 23’ altre gran ocasió amb un doble centre de Sergio que remata Montañés al cos d’un defensor que evita el gol en primera instància i per a més desesperació, en segona instància remata al cos d’un company.  Montañés en acció individual arribant ja a l’àrea (24’), per l’acció d’un defensor  amb el braç cau dins l’àrea. El col·legiat no ha senyalat res, per no perdre la costum.... L’Espanyol li manca encert en els metres finals però estava arribant bé a l’àrea rival. Apurà massa la jugada Lucas Vázquez quan volia infiltrar-se, però se li marxà fora per la línia de fons la pilota.    

Perill en el 34’ a l’altre àrea amb una passada enrera que talla Lucas evitant en tasques defensives el remat del jugador de l’ Elche que sortosament se li ha fet de dia. Contracop ràpid amb centre llarg de Víctor Rodríguez des de la dreta al qual no hi ha arribat Cristian Herrera tot sol al segon pal. Ha pogut sentenciar el quadre alacantí en aquesta acció.  Casilla ficant el puny s’ha d’emprar a fons.  Un centre des de la dreta molt tancat l’atura el porter d’Alcover en uns minuts d’atac i domini intens dels locals.  El conjunt alacantí ha aturat el domini perico en aquest tram final del primer temps i ha dut perill a l’àrea de Kiko.

Falta d’Álvaro a la frontal en el primer mig minut de joc del segon temps; el central veurà la cartolina i el llançament del lliure directe a càrrec de Lombán s’ha estavellat al travesser i sembla botar sobre la línia (gol fantasma?), i el posterior remat no el pot aprofitar Cristian Herrera que forçat envia la bola fora.  Però l’Elx acabà marcant el segon en uns moments horribles del quadre perico. Una ràpida acció de Víctor arribant a la frontal i assistint per Jonathas que afusella a Kiko donant els jugadors espanyolistes unes facilitats tremendes a un equip de la part baixa de la taula.
  
Falta en la frontal a Stuani en el 56’. La executa Sergio García, colpejant a la tanca i sortint a l’esquerra de la porta local. Doble canvi en l’equip espanyolista: Entra Joan Jordán i Caicedo.  A punt de que li xiulessin penal a Álvaro sobre Jonatas en el 59’ sobre la mateixa línia de la lateral de l’àrea de càstig. El jugador de l’Elx no cau en l’intent de continuar la jugada i el col·legiat sortosament no xiula res, però ho podia haver fet...

A punt de fer el tercer l’Elx en el 65’ amb una passada de Rodrígues per Jonathas qui en el mà a mà amb el meta espanyolista aquest li guanya la partida evitant el hat-trick que ja hagués sigut escandalós i vergonyós.  El CF Elche es queda amb deu homes en veure Rodrígues la segona cartolina en colpejar amb el braç a Cañas.  Salva Sevilla només sortir al terreny de joc ha desaprofitat una gran ocasió després del centre des de la dreta tocat d’esperó Caicedo.  Una pilota penjada per Joan en un servei de falta, es rematada de cap per Stuani blocant Tyton (79’). 

Els minuts passen tot i jugar amb 10 homes l’Elx, sense que succeeixi res fins que en el 84’ el col·legiat xiula penal a favor dels visitants.  Es queden els alacantins amb 9 homes en veure la segona Cisma en colpejar amb el braç interceptant dins l’àrea, un llançament de Cañas des de la frontal. Llença Stuani la pena màxima molt bé per alt i per l’esquerra.

Amb superioritat numèrica de dos jugadors afrontava l’Espanyol aquests darrers quatre minuts més l’afegit intentant cercar l’empat.  Tan sols hi hauria un servei de cantonada rematat per Colotto a les mans després que Álvaro pentinés en el primer pal per l’entrada del central argentí. L’equip espanyolista ha sigut incapaç en aquests 9 minuts d’aconseguir un segon gol que al menys hagués deixat un bon regust. 

No ha sigut així, i tot i la superioritat numèrica en aquest darrer tram de partit (4 d’afegit), l’equip ha acabat sucumbint i la derrota s’ha acabat consumant per segona temporada consecutiva i encara podia haver sigut més ampla doncs en temps d’afegit una gran acció de Jonathas ha acabat amb un xut de Mosquera que s’ha estavellat al pal... i amb 9!!!.   I avui no hi era Raul Rodríguez,  per desfogar-se l’afició i donar-li a ell la culpa de la desfeta, com la temporada passada...       
 

Fitxa tècnica:
Elche CF: Tyton, Damián, Enzo Roco, Lombán, Cisma; Mosquera; Pasalic, Rodrígues, Víctor Rodríguez; Cristian Herrera, i Jonatas.
Substitucions: Coro per Cristian Herrera, m. 74; José Ángel per Pasalic, m. 80; Albacar per Víctor Rodríguez, m.88.

RCD Espanyol: Kiko Casilla; Javi López, Colotto, Álvaro, Fuentes; Cañas, Alex, Lucas Vázquez, Montañés; Stuani i Sergio Garcia. 
Substitucions: Jordán i Caicedo per Alex Fernández i Sergio García, m. 58; Salva Sevilla per Montañés, m. 75.

Àrbitre: José Antonio Teixeira Vitienes del comitè territorial càntabre, assistit en bandes per Francisco Lamsfús Bartolomés i César García Fernández. Cartolines grogues a Pasalic, m. 13, Cañas, m. 25, Cisma, (30’ i 85’), Álvaro, m. 46, Rodrígues, (61’ i 75’), Jonatas, m. 86. El col·legiat ha fet constar en acta que un espectador li ha llençat quan es dirigia al túnel de vestidors, una borsa de blat de moro oberta i buida que li ha fet impacte, sense causar-li cap tipus de dany.   

Gols: 1-0: Jonathas, m. 19; 2-0: Jonathas, m. 52; 2-1: Stuani (pen.), m. 85.

Incidències: Encontre corresponent a la 10èna. jornada del campionat de lliga de 1a. Divisió (lliga BBVA), disputat aquesta nit a l’Estadi Martínez Valero d’Elx.






S E N T I M E N T P E R I C O . C O M