dimecres, 31 de desembre del 2014

ADÉU 2014 (FUTBOL BASE)




Al futbol base, any amb contrapunts ben diferenciats, en el que era el final del passat exercici 2013/14 i des del setembre, el nou curs en el que està ressorgint la pedrera altre cop demanant un lloc d’honor en el panorama futbolístic català i espanyol, que mai havia tingut que perdre.  La nefasta gestió encapçalada en el seu dia per Germán de la Cruz i Camarillas amb l’entrada primer d’Antonio Morales i el seu grup de col·laboradors i posteriorment del funest personatge José Luis García, portaren al futbol base a una situació caòtica del que encara la passada temporada s’estaven pagant ben car els mals originats en tant gran desgavell.


Amb l’aparició de jugadors de la pedrera al primer equip com Eric Bertand Bally, el meta Pau o en menor mesura amb Jairo (autor de l’únic gol a la tornada de la Copa davant l’Alavés a l’estadi), i Joan Jordán, cobra nou protagonisme el futbol base espanyolista després d’anys de força desencís.


Es saldà finalment l’exercici amb un molt més que digne vuitè lloc del filial de la mà de Sergio González  un cop s’havia fet amb el càrrec després del cessament de Manolo Márquez, demostrant-se amb fets, amb resultats, que no era necessari aplegà un equip de rodamóns del futbol de segona B, amb gent passada d’anys i sense cap qualificació ni categoria per formar part d’un filial cara al futur i amb esperances d’ascendir al primer equip,  en base a l’únic argument de l’experiència adquirida i la veterania per salvar la categoria i no patir. Argument aquest, que amb el filial de Lluis Planagumà en aquests moments a un sol punt del líder, i amb la major part de les jornades entre els quatre primers que jugarien hipotèticament la fase d’ascens a la categoria de plata quan finalitzi el campionat, cau pel seu propi pes.      


Un jove Juvenil A, amb talent i futur, però força irregular va aconseguir fer-se amb el subcampionat i la classificació per la Copa on a quarts va caure amb el Sevilla (amb polèmica arbitral inclosa), després d’haver superat els vuitens al Valencia CF.


Finalitzà la temporada amb dos títols de lliga que trencaven la sequera de l’anterior temporada. El Cadet B de David Fernández i el Benjamí B (tot i que jugant a Primera Benjamí i no a Preferent), foren els dos equips que s’alçaren amb el triomf final. Diversos equips van ser subcampions de lliga com el Cadet A (molt lluny del líder), l’ Aleví “A” que també va ser segon al torneig de la regularitat i el Benjamí “A”, que ho van lluitar fins el final.  



Decebedor, increïble diria més el viscut amb el Juvenil B que es va arribar inclòs a jugar-se el descens de categoria en un dramàtic encontre a la Dani Jarque davant el Rubí que finalment –amb remuntada inclosa – es va pogué superar tot i caient pel camí durant la temporada el seu tècnic, que fou destituït.  També molt dolenta la trajectòria del l’Infantil “A” on per primer cop al menys des que existeix la Ciutat Esportiva no va finalitzar entre els dos primers, sinó ben lluny, vuitè...  També l’Aleví “B” tingué molts problemes durant la temporada tot i que al final no passà cap tipus d’ angunies a la classificació. 

Malauradament cap equip va alçar-se amb el ceptre de campió de Catalunya, sent l’Aleví “A” qui més a prop va estar-ne caient en la final. En aquests campionats de Catalunya, només l’Aleví A i el Benjamí A van arribar a les fases finals, caient en la final i semifinal respectivament, mentre que ni el Juvenil B, ni el Cadet A ni l’Infantil A, van pogué ser presents a la Festa del Futbol Català que tingué lloc en aquesta ocasió a Sant Feliu de Llobregat.      


En aquesta nova temporada (2014/15), el futbol base perico de la mà de
Jordi Lardín, torna a estar en un primer nivell com en l'època més daurada de la seva història), sent una de les notes destacables el nou contracte de fidelització que l’entitat obliga a signar als jugadors de projecció per evitar-ne la fuga massiva de jugadors a l’etern rival.



Al marge del filial segon a la taula a un punt del primer lloc, el Juvenil A, B, Cadet A i B, i l’Infantil A, son líders de les seves respectives categories de futbol-11, mentre que en Futbol-7, l'Aleví A i el Benjamí A i B  també dominen els seus respectius campionats. Dels 7 derbis disputats, en cinc el resultat ha estat favorable als blanc-i-blaus amb empat del Juvenil B a la Gamper i victòries a domicili del Cadet A, Infantil A, Aleví A, i Benjamí A. 

D’aquests  8 equips líders a l’aturada nadalenca, 6 d’ells tenen a l’etern rival per sota a la classificació com a directe rival, mentre que en dos d’elles no hi és el FCB. La fornada d’or de Carles Martínez Novell, guanyador l’anterior exercici del Torneig d’Arona ha continuat sorprenent a propis i estranys conquerint el Nacional d’Arnedo (campionat d‘Espanya oficiós), i assaltant la Gamper deixant ja a 7punts al FCB d’Adrián Bernabé. Amb les festes nadalenques, ha arribat l’ Internacional de F-7 d’Arona (enguany Liga Promises) on els de Velamazán han caigut en quarts de final no podent revalidar el títol en aquest prestigiós torneig.

              



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M