dilluns, 18 de setembre del 2006

L'ESPANYOL GUANYA AL CELTA


LA PRIMERA VICTÒRIA.


En efecte, s’ha aconseguit la primera victòria i no exempta de patiment, d’estonas de mal joc, i de moltes dubtes que en certs moments han semblat dissipar-se amb bona circulació de la pilota, i millor predisposició dels nostres jugadors.

El partit ha començat amb el doble pivot amb Moisés i Jonathas, i un cop més amb Sergio Sánchez de lateral dret, que s’ha vist en molts problemes fins que al minut 28 ha vist la tarja groga, fet que suposo haurà incidit en que a la mitja part,Ernesto Valverde conscient que se li anava el partit per aquella banda i més després de ser amonestat, fes sortir a Velasco, per cobrir el lateral dret, al menys per un especialista al seu lloc natural, malgrat que estigui curt de rodatge.

El partit ha començat amb un tret llunyà i alt de Moisés al minut 6, minut i mig després el Celta ha mostrat el primer avis, a càrrec de Nené. Al 10 la primera jugada de un molt actiu Riera, que no ha sabut aprofitar ningú. El inicial domini i ganes mostrades per el conjunt perico, a mida que han anat passant els minuts ha anat deixant cada cop més dubtes, replegant-se cada cop més a la seva àrea, per acabar el últim quart d’hora sense control del partit, darrera, i mostrant la pitjor cara (la que moltes vegades ens ensenya) d’aquest equip. Ha sigut un domini intens del Celta, però sense masses ocasions perilloses, malgrat que la preocupació començava a fer acte de presència en la grada.

La segona part s’inicia i als quatre minuts una falta, (que llença magistralment Luís García) es rematada de cap per Moisés Hurtado aconseguint el primer gol del partit. Però poc durar l’alegria en la casa del pobre, i una falta a l’altre costat comesa per part perica, es llençada directa per Cannobbio, magistralment i treu la pols de l’escaire esquer de la porteria d’un Kameni que encara deu estar buscant-la. Al minut 55 gran jugada per banda esquerra de Tamudo, (gran partit ahir del davanter de Santa Coloma, que va sofrir varies fortes faltes, fins que va acabar sent retirat per els cops patits) que retalla al seu marcador, s’interna i centra la passada de la mort, per que Jonathas Domingos, remati ajustat al pal esquer de la porteria defensada per Pinto. Al 60 una bona jugada per la dreta de Rufete (que com ven sent habitual encara està molt baix de forma sobre tot les segones parts i acaba esgotat), i la seva centrada remata Riera de cap sortint per molt poc, fora per sobre la porteria del meta Pinto. Al 62 gran jugada personal de Jonathas, que no s’acaba de culminar. A falta de deu minuts comença de nou la davallada del conjunt blanc i blau... el Celta conscient que se l’hi acaben els minuts, es llença a l’atac, i a partir d’aquest moment es succeeixen les millors ocasions del conjunt gallec. Al 85 Kameni en una gran aturada bloca la pilota rematada per Baiano al rematar de cap un córner. Al 88 i 90 Nené i Baiano posen a prova el cor dels pericos fallant davant de porta el pràcticament impossible d’errar, al 92 Kameni rebutja com pot de punys la centrada gallega, mentre els minuts es fan molt, molt llargs, potser massa llargs, per una grada acostumada ja a patir fins el 94 o 95 però que comença ja ha preguntar-se si no es mereix acabar els partits d’altre manera mes plàcida. Al moment que el col·legiat va indicar el final (no sense encara senyalar una falta gairebé al 95, amb el patiment afegit) tots vàrem respirar profundament. Ha costat, però massa.
Citar per últim, el gran partit de Tamudo, de Jarque (que va tallar una avançada del Celta, venint de darrera, quant l’atacant gallec es disposava a afusellar a Kameni, demostrant que quant volen saben córrer aquests jugadors), de Jonathas la segona part, de Riera i sobre tot la lluita i actitud de Moha, malgrat jugar en un lloc que no es el seu natural.


Fitxa tècnica:
RCD ESPANYOL: Kameni; S.Sánchez (46' Velasco), Lacruz, Jarque, Moha; Moisés, Jonathas, Riera, Rufete, Luis García(83' Ito) i Tamudo(73'Pandiani)
RC CELTA: Pinto,Oubiña, Lequi, Ángel, Placente, Contreras ( Tamas), Gustavo López,Nené, Cannobbio, Baiano,Iriney (Perera)
Àrbitre: Miguel Ángel Ayza Gámez. Tarjes grogues a Sergio S., Riera, Moisés, i per part del Celta, a Lequi i a Contreras.
Estadi Olimpic de Barcelona: Més de 18.000 pericos que no es van voler perdre l'homenatge que se li va fer a Mauricio Pochetino abans del partit. Per que es digui que quant es fa un homenatge a algú abans del partit, no es guanya...


(foto: josep maria) Aquesta vegada si que les consignes de Valverde, van tenir efectes positius i es va lograr la primera victòria a la lliga.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M