dijous, 19 d’octubre del 2006

COP D'AUTORITAT A PRAGA.

Bon partit del Euroespanyol, que ha dominat el joc en moltes fases del partit, ha defensat amb autoritat, i ha pressionat bastant bé, des de la línia de la davantera.
Amb nou minuts de joc, l’ equip txec ja havia fet sis faltes, mentre que l’àrbitre angles ha castigat desigualment les faltes d’un i altre equip, ja que el conjunt perico molt aviat ha començat a veure targes grogues (Sergio Sánchez al 5’, Jarque al 10’) . El primer remat ha sigut una falta que ha llençat Simak alt i desviada. Dos minuts després el primer gran contracop perico que h’ acabat amb una centrada passada de Riera, que no ha pogut arribar Pandiani. Al 13’ de la Peña roba una pilota, fa la passada a Pandiani, que pivota sobre sí mateix, i obre a Fredson, que connecta el seu fort xut i acaba a còrner rebutjat per un defensa. Al minut setze, Fredson roba una pilota que ell mateix havia perdut, obre a la dreta a Luís García qui trepitjant la calç de l’àrea es segons l’àrbitre entrat per el defensor txec. Penal que el mateix Luís García, llença molt bé aconseguint posar en avantatge al conjunt català. L’Espanyol estava dominant i jugant bé. Als 19 minuts una gran jugada de Riera que no pot rematar Pandiani. Al 26’ un tret perillos de Kisel sobre la frontal de l’àrea agafant una pilota solta, que surt desviada. A partir del minut 28, el Sparta de Praga comença a avançar línies, i a tancar al conjunt periquito. Els últims minuts son de domini txec, però sense ocasions de gol, amb molt bona tasca de la defensa i del tamden Jarque – Torrejón. Fregant el descans, l’àrbitre ha anul·lat un contracop espanyolista per fora de joc, quant Riera s’ha quedat tot sol després de la passada d’Iván, i el posterior gol no ha pujat al marcador.
La segona part s’inicia amb una jugada de perill txec, on Simak retalla dues vegades a Moha, però el seu xut molt tancat es ben aturat per un molt segur Gorka Iraizoz. Riera ho prova però el seu tret acaba a les mans del meta Blazek. A partir d’aquests instants, començant els millors moments de l’Espanyol del que portem de temporada. Jugant, tocant i movent la pilota amb convicció, amb seguretat, i no renunciant a sentenciar l’encontre. L’entrada de Chica per un condicionat Sergio Sánchez per la targeta tan prematura, ha acabat de donar més solidesa al conjunt de Valverde. Al 61, Repke remata de cap, i la pilota rebota entre Gorka i Dosek, es perd per la línia de fons. Dos minuts després, un oportú Torrejón, talla quant Dosek intentava fer el control que el deixava sol davant Gorka. Al 64 el línier i l’àrbitre es cobreixen de glòria, al deixar sense sancionar una falta i expulsió al defensa txec per ser l’últim home, quant Pandiani s’anava sol, per cames, i anava a entrar a l’àrea. L’Espanyol ha pressionat molt bé la sortida de la pilota del conjunt local, amb un Pandiani molt lluitador que s’ha multiplicat en tasques defensives i tot, completant un gran partit. Ha reivindicat amb escreix un lloc a l’equip titular. Al minut 74 la gran ocasió del conjunt local; per dos cops dins l’àrea petita ha pogut marcar, però els defenses pericos han rebutjat el perill. Cal fer constar que en aquesta jugada la falta a Jarque ha sigut molt clara, però el col·legiat angles que ha estat fatal durant la segona part no ha senyalat res. Al minut 85 una passada en profunditat des de camp propi d’un immens Pablo Zabaleta, que al mig del camp ha estat superb, ha propiciat que Riera (que no ha tingut el seu dia amb les pilotes centrades) se n’hagi anat sol, s’ha anat escorant a l’esquerra, li ha sortit a tapar el defensa, dues vegades l’ha retallat, i per fi ha xutat creuat, que el porter txec tot i tocar la pilota no ha pogut evitar que la sentència perica es fes realitat. L’últim intent local ha sigut una paret per el centre que ha estat desbaratada per la defensa perica molt segura.

Fitxa Tècnica
AC SPARTA PRAHA: Blazek, Homola, Repke, Pospech, Kadlec, Kisel, Sylvestre (Jun 59’), Kolar (Lustrinelli 83’), Matusori, Simak, Dosek

RCD ESPANYOL: Gorka (8); Sergio Sánchez (5)(Chica 51’) (7), Jarque (8), Marc Torrejón (8), Moha (7), Zabaleta (9), Fredson(6), Riera (7) (Julián 89’) (s.c.), Iván de la Peña (6) (Ito 80’) (s.c) Luís García (7), Pandiani(8)

Gols: 0-1 Luís García (pen. 17’) 0-2 Riera (85’)

Árbitre; Howard Webb.Angles. Malament. Ha castigat amb targetes per part perica a Sergio Sánchez (5’), Jarque (10’), Luis García (33’), Riera (37’), i per part local a Kisel (62’)Dosek (91’)
L'Espanyol ha fet 14 faltas i el conjunt txec 27. Cinc llançaments de cantonada el Sparta, per dos el conjunt blanc i blau.

Toyota Stadium de Praga. Primer partit de la lligueta de la fase de grups. L’Espanyol serà segon, després que el Zulte Waregem ha golejat al Austria Viena.


La figura del partit: Pablo Zabaleta, que ha quallat un gran partit al mig del camp, amb força, empenta, i posant una cinquena marxa a un equip que estava absent de ritme i de lluita.

4 comentaris:

Anònim ha dit...

No he trobat en tot Internet una cronica millor que la teva ¡¡¡

Un cop més ..ETS COLLONUT ¡¡¡

Emilio ha dit...

Inyección de moral. A ver si ganamos al Racing y estabilizamos el barco de una vez por todas. Buena crónica Josep.

Josep Maria ha dit...

Veremos si el equipo se quita toda la presión y nervios que lo atenazan (y otras cosas) en la liga. Que los jugadores se suelten, luchen, corran y se dejen de historias personales, que este equipo me niego a pensar que sea tan malo, aunque tenga sus puntos débiles. Y que las rotaciones vayan de una vez limitándose, y se vaya construyendo un bloque homogéneo que permita tener un patrón de juego y una seguridad, como colectivo. Si no... nos pasará como el año pasado, con un esquizofrénico Espanyol de dos caras, y la una poco faltó que nos costara muy caro.

Anònim ha dit...

Completisima cronica.Ahora hace falta ganar el domingo,al menos que luchen todos y no hagan como el dia del Nastic.
Joaquin




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M