dijous, 26 d’octubre del 2006

LA SORT DEL CAMPIÓ

¡¡¡Quin patiment!!!

Un cop més un altre final d’infart, arribant al minut 91 amb resultat desfavorable d’1-0 per el desastrós joc, i el poc entusiasme exhibit durant tot l’encontre, quant el àrbitre Carlos Delgado Ferreiro, s’ha erigit en protagonista, aquesta vegada a diferència de Pino Zamorano, afavorint els interessos blanc i blaus; primer per assenyalar unes suposades mans dins l’àrea del defensa Amaya. L’encarregat de llençar el màxim càstig ha sigut en absència de Tamudo, Luís García, que ha llençat i el porter del conjunt madrileny ha endevinat la intenció. El col·legiat basc ha ordenat la repetició del penal i amb la posterior expulsió de Raul Molina que havia sigut substituït i estava a la banqueta. Luís García no ha desaprofitat el segon intent i ha establert el resultat mínimament decent d’empat a un, que ha sigut el definitiu.

El que no ha sigut gens decent ha estat el mal joc que ha obsequiat l’equip (i menys mal que no el donaven per TV) durant gairebé els noranta minuts. Valverde ha tornat a fer les ja clàssiques rotacions, alineant a Sergio Sánchez i Moha en els laterals, amb Torrejón i Lacruz al eix de la defensa. Una parella de pivots formada per Ito i Jonatas, amb Fredson a la mitja punta, Coro i Riera per bandes, quedant Pandiani com home més avançat.

Sols al principi del matx ha semblat que l’Espanyol es prenia el partit amb seriositat. Un remat de Jonatas Domingos rebutjat per el meta local, i el còrner posterior que ha estat rematat per Marc Torrejón al travesser de la porteria madrilenya. I prou... a partir d’aquí un tediós espectacle exacerbat per el terreny de joc relliscós a conseqüència de la pluja que ha caigut. Una errada de Moha al minut 35 ha estat a punt de costar molt car, quant Diego Torres s’ha quedat tot sol davant Iraizoz. Sis minuts després ; penal per mans de Torrejon després d'una centrada per banda dreta que colpeixa al braç i l'àrbitre considera penal, que no desaprofita Diego Torres per avançar al Rayo Vallecano en el marcador.

La segona part s’ha iniciat movent fitxa Ernesto Valverde: Chica ha substituït a un desafortunat Moha, i veient que l’equip no reaccionava ha substituït a Fredson i a Ito per Moisés i Luís García. Al minut 64 s’ha demanat un possible penal en l’àrea espanyolista. En l’últim quart l’Espanyol ha intentat demostrar que volia fer quelcom per empatar el partit, però seguint la mateixa tònica de desencert i falta de velocitat en el joc. Dos jugades de Riera per banda, que ni Luís García ni Pandiani arriben a poder connectar el seu remat, un possible penal a Riera, una falta fregant la calç de l’àrea rayista, i poca cosa més, fins que al minut 86 Gorka ha parat una pilota que portava camí d’acabar en tragèdia copera. I d’aquest punt s’ha passat a la jugada comentada del penal assenyalat en el temps d’afegit.

Rayo Vallecano: Javi Muñoz, Llorens, Amaya, Yuma, Diego Torres (Armentano, min.67), Raúl Molina (Amores, min.57), Enguix, Iznata, Albiol, P. Baquero (Cubillo, min.73) i J. Álvarez.

RCD Espanyol: Gorka Iraizoz(6), Sergio Sánchez(4), Lacruz(2), Torrejón(5), Moha (2) (Chica, min.46) (5), Ito (4) (Luis García, min.59) (5), Fredson (3) (Moisés, min.59) (6), Jônatas (4), Riera (5), Coro (4) i Pandiani(4)

Àrbitre: Carlos Delgado Ferreiro (C. Basc). Per part del Rayo, targeta groga a Enguix (min.44), J.Álvarez (min.53), Llorens (min.55). Per part de l'Espanyol, a Lacruz (min.84). Tarja vermella a Raul Molina en el m. 94 que estava a la banqueta.
Gols: 1-0, Diego Torres pen. (min.42); 1-1, Luis García pen.(min.96).
Estadi: Teresa Rivero, 4.000 espectadors