diumenge, 29 d’octubre del 2006

L'ESPANYOL B ENFONSA AL FILIAL BLAUGRANA: 1-2

Gran triomf de l’Espanyol B, davant el pitjor filial blaugrana dels últims temps.

El partit ha començat amb domini del Barça B, i ja al primer minut una jugada que ha salvat Biel Ribas que ha fet, avui si, un gran partit. El Barça B dominava, pero al quart d’hora, un contracop perico ha acabat amb Zamora penetrant a l’àrea per banda dreta, i el seu marcador l’ha agafat clarament per la samarreta, però el col·legiat del partit no ha assenyalat la infracció amb el càstig pertinent des de els onze metres. Al conjunt local s’ha empleat a fons, i als 21 minuts ja duia 8 faltes comeses per una sol del conjunt perico. Al 26 una falta directa, Fragoso, l’ha llançat molt bé, i s’ha colat a la porteria de Biel, sense que aquest pogués fer rés per evitar-ho. Era l’1-0, i a partir d’aquest moment el conjunt perico comença a estirar línies, i dos minuts després es Yagüe qui remata creuat després de tocar amb un defensa i la pilota surt a còrner, fregant el pal dret de la porteria defensada per Rubén. Al minut 34 una jugada per banda esquerra, agafa la pilota De Pablos, es marxa de dos jugadors culés, guanya línia de fons superant al tercer home, i el seu centre mil·limètric, es rematat amb el cap per Zamora; era l’empat i el partit s’anava decantant poc a poc, cap el bàndol blanc i blau.
La segona part comença amb una tarja per equip (Julián 47’, i Jeffren 49’), i el joc embrutint-se. Al minut 55, gran ocasió de David De Pablos, que retalla, i el seu xut es rebutjat per Rubén. Al 62, Jordi López llença un fort tret i ras, que entre Biel Ribas, i el pal esquer, eviten el gol del conjunt local. Al 66’, després d’una falta, que rebota a la tanca perica, la pilota cau a Yagüe que se n’aprofita de la errada de un jugador local, i llença una llarga passada a De Pablos, i aquest des de la frontal, llença un tret col·locat a l’escaire de la porteria blaugrana. Era el gol que donaria el triomf al RCD Espanyol B, malgrat que encara quedava molt de partit. En aquells moments, l’Espanyol ho bordava i podia en qualsevol moment arribar el tercer, que sentenciés el matx. Però el filial blaugrana no es rendeix, i Giovanni es a punt d’empatar el partit, quan el seu remat es va fora, fregant el pal dret després que Biel toqués amb la punta dels dits l’esfèrica. En aquells minuts s’igualava el capítol de faltes (20-17) però l’equip perico havia llençat set còrners per un sol el filial blaugrana. Al 71, Julián sofreix una forta entrada, que li obligarà a tenir que abandonar el terreny de joc. Al 79’ la dura entrada sobre Bussy (que havia substituït a Pedraza), per part de Orlandi, es castigada amb una altre targeta groga. Al 79’ es De Pablos qui pateix una forta entrada que l’àrbitre incomprensiblement no sanciona. A partir d’aquests moments el Barça B intensifica el domini i es llença per l’empat. Els minuts es comencen a fer-se llargs, i al 87’ una pilota rematada per un davanter blaugrana, en l’ocasió més perillosa dels locals, es desviada lo just per Biel, per que la pilota s’estavelli al travesser de la porteria perica. Passat aquest ensurt, els dos darrers minuts i els quatre d’afegit han sigut més tranquils, ja que l’equip perico ha pressionat més amunt, i en molts instants la pilota no ha sortit de les immediacions de l’àrea local, deixant córrer els minuts finals.
Per tant, bon triomf del filial que es ja sisè a la classificació a només un punt de la zona que dona dret a la lligueta d’ascens...malgrat que la promoció i el descens tampoc queda molt lluny, mentre que el conjunt del FC Barcelona B, s’enfonsa a la classificació, quedant segon per la cua, en posicions de descens.

Fitxa tècnica

FC Barcelona: Rubén, Paco Montañés, Valiente, Olmo Fran (Jefren, 46’), Marc Crosas (Luciano, 72’), Fragoso, Jordi Gómez (Sastre, 83’), Giovani, Orlandi i Víctor Vázquez.RCD

Espanyol: Biel, Toni Lao, Serrán, Fran Erencia, Fede, Angel, Julián (Brian, 74’), De Pablos (David Izquierdo, 86’), Pedraza (Bussy, 76’), Zamora i Yagüe.

Àrbitre: Conejo Rodríguez. Ha ensenyat targetes grogues als locals Jefren (min. 49) i Orlandi (min79) i als blanc-i-blaus Julián (min.47) i Ángel (min.61)

Gols: 1-0, Fragoso (min.26); 1-1, Zamora (min.34); 1-2, De Pablos (min.66).

Camp: Mini – estadi del FC Barcelona. Partit oferit en directe, per el canal 33 de la Televisió de Catalunya. Els pericos em pogut gaudir de la victòria blanc i blava, i del sectarisme i poca imparcialitat un cop més, dels seus comentaristes