dilluns, 6 de novembre del 2006

UN ALTRE EMPAT (1-1) DAVANT EL VALÈNCIA CF.

La millor primera part del que portem de lliga ahir en Montjuïc. Valverde havia col·locat a Zabaleta i Chica als laterals, i al eix de la defensa a Torrejón i Jarque. Moisés amb De la Penya, i Rufete- Riera per bandes amb Luis García i Tamudo com a home més avançat. L’Espanyol d’avui, ha sigut un equip que inclòs en els pitjors moments quant es jugava amb inferioritat numèrica, em vist lluitar, (inclòs a Iván, que ja es molt dir) concentrat, i amb moltes ganes (cosa que no sempre podem apreciar). Però com seguim negats de cara a assolir victòries, avui ha tingut que ser el sicari de torn de Sánchez Arminio, el que ens privés d’una millor sort en la segona part, enviant a Riera als vestidors per un molt rigorós contacte que ell ha apreciat agressió amb el colze. En fi que Santa Llúcia li conservi la vista, que per castigar l’Espanyol la ha tingut molt bona.

El partit ha començat bastant bé, amb un remat d’esquenes de Luisgar, després del rebuig en curt de Cañizares, al minut dotze, riera ha rematat i el porter valencià ha rebutjat com ha pogut i la pilota li ha tornat a caure al mateix Riera, que en segona instància ha xutat alta, per sobra la porteria visitant. Al 16’ el València ha ensenyat els dents, en la que ha sigut la primera jugada de perill, després d’una gran jugada de Villa, que el seu centre es aturat molt bé, per Kameni, anticipant-se a una possible rematada. Luís ho torna ha intentar però el seu remat se’n va fora fregant el travesser. I al minut 22, De la Peña centra, i Tamudo sol, remata, Cañizares, rebutja com pot, i la pilota cau morta a Riera, que per la dreta del porter visitant aconsegueix el primer gol del partit. Al 29, una rematada fluixa de cap de Luís, després d’una centrada de Rufete, i un posterior remat de Rufetea una pilota morta en la frontal, que es desviada per un defensa, son les ocasions periques per pogué sentenciar un partit que estava dominant. Rufete pot marcar, però arriba tard i el defensa li guanya la posició per velocitat, quan se’n podia anar sol i encarar a Cañizares.
Però el que son les coses; una jugada de Angulo, per banda, es rematada per Silva en la boca de gol i en posició molt dubtosa , Kameni toca la pilota però no pot impedir que marxi cap endins, i Jarque la rebutja de la mateixa línia de gol, i mentre que l’àrbitre no diu rés, el auxiliar dona per gol la jugada. Cop dur, tenint en compte que estava fent els millors minuts de lliga el conjunt blanc i blau.

La segona part l’àrbitre ha acabat d’erigir-se en protagonista, expulsant Riera i deixant al conjunt local amb un home menys des de el minut 53. Kameni ha rebutjat un remat de cap de Angulo. Tamudo ho ha intentat a la mitja volta en una pilota dins l’àrea però el defensa s’ha trobat la pilota quan connectava el seu remat. L’Espanyol guanya força quan es substituït un fluix físicament Rufete per Costa, i el València conscient de la seva superioritat numèrica, treu a Morientes, per anar descaradament per el partit. Però no es pot dir que hagi passat moltes angunies el conjunt de Valverde, si be es veritat que conforme passaven els minuts, les forces minvaven i el València en qualsevol jugada podia donar la volta al marcador que es el que sol passar quan un equip esta en dinàmica negativa com la d’aquest Espanyol que no perd però tampoc guanya. Al 80 una internada de Joaquín, més la por que rés, i un llançament de Pandiani en les acaballes del partit, quan tot ja semblava predestinat un cop més al repartiment de punts que sembla ser el previst jornada a jornada.

Fitxa Tècnica

RCD Espanyol: Kameni (7); Zabaleta (8), Chica (8), Torrejón(7), Jarque (8); Moisés (6), De la Peña (7), Rufete (3) (Costa 56’) (5), Riera (7), Luís García (4) (Coro 81’) s.c.; Tamudo (5) (Pandiani 84’) (s.c.)

Valencia CF:
Cañizares; Curro Torres (Morientes 67’),Ayala, Albiol, Moretti (Cerra 85’), Pallardó (Viana 57’), Edu, Angulo, Silva, Joaquín, Villa.

Àrbitre:
Ramírez Domínguez. Col·legi andalús. Molt malament. No ha mesurat igual les entrades punibles del conjunt perico que les dels visitants. Ha ensenyat tarja vermella directa a Riera en el minut 53, per una suposada agressió. Molt fi ha filat aquest individu, segur que amb altre protagonista d’altre equip no s’hagués atrevit a expulsar-lo. A més el gol valencianista, també ha estat objecte de polèmica, malgrat que aquí potser l'ha encertat, i la pilota havia travessat la línia de gol, malgrat que també hi podia existir fora de joc en la mateixa jugada. Targetes grogues a Jarque (25’) De la Peña (92’) i per part visitant Palllardó (15’), Ayala (63’), Silva (73’)

Gols: 1-0 Riera (22’); 1-1 Silva (43’)
Estadi Olímpic de Barcelona; 16150 espectadors
.

El jugador del partit: Chica. Per la seva constància en els partits que ha jugat, per que avui no ho tenia gens fàcil amb Joaquín, i per que ha fet una gran demostració de lluita, força, i saber estar en el camp, demostrant que falta molta més confiança amb els homes de casa.