dimecres, 31 de gener del 2007

COMENTARI

¡ JA N'HI HA PROU !

Es hora ja que es prenguin mesures dràstiques.

El que va passar a Tarragona, es la gota que ha de fer vessar el got. El RCD Espanyol, senyors consellers, vulguin o no vulguin entendre-ho, ha tingut i continua tenint un greu problema.

No serveix per rés, tots els esforços per revertir la imatge del Club, per molt marketing i campanyes publicitàries, per molta àrea d’expansió o del nom que se li vulgui donar, si no es pren ja solucions dràstiques i reals en el tema que afecta als grups violents polititzats que tots els pericos hem de sofrir.

De moment el Consell ha fet públic un comunicat, cosa que fa la sensació que el succeït el diumenge ja anat massa lluny. Però no son paraules el que estem esperant, si no fets.

No es pot permetre ni un moment que gent indesitjable, violenta, en estat moltíssimes vegades d’intoxicació etílica, fent ostentació de símbols nazis, totalitaris, amb càntics que avergonyirien a qualsevol persona que es consideri demòcrata i respectuosa amb els drets humans tingui les idees polítiques que tingui, que han agredit a periodistes pericos de un diari perico, que amenacen a la resta de socis que no pensen com ells, que et fan avergonyir en qualsevol acte que s’organitza i tenim la mala sort que hi acudeixen.


Em ve a la memòria com va acabar la alegria de tots en el Sutton després de la classificació per la final copera... La seva mala costum d’acudir i situar-se sempre estratègicament en els llocs on les cameres de TV poden oferir a tot el país una imatge fastigosa, de grups de delinqüents i brètols que utilitzen el nostre club per les seves finalitats polítiques o simplement per exterioritzar les seves misèries .

I quan hi ha televisió, també per la nostra Ciutat Esportiva acudeixen certs membres d’aquests grups. Lloc on el nostre jovent, els nostres nens i nenes més lluny han d’estar d’aquests energumens. (Veure Foto, Sadrià)

Tampoc es pot generalitzar en un col·lectiu. Però si que mentre es admeti gent d’aquesta, que només veient-los amb la seva “parafernalia” amb els seus càntics...s’està exposat a que quan succeeixen coses com les del diumenge, surti esquitxada justa o injustament la resta d’un col·lectiu com pot ser la Curva Jove. I no parlo sols del grup que tots sabem, els de la Porta 8, si no d’altres “penyes” o ves a saber que cony son, que amb els seus “principis” que resen en les seves pagines web, ja son per fer-los fora de qualsevol organisme perico, incloent la Federació Catalana de Penyes, on figuren links d’alguns d’aquests grups que es simplement vergonyós. Imagino, que ningú ha entrat en aquests vincles, llegint aquestes pàgines... (vull pensar que no). Amb principis com algun d’aquests grups, la violència ha d’arribar tard o d’hora, es senzillament un efecte més de la causa.

Esperem (seré ingenu) que amb les mesures que el Consell del RCD Espanyol diu que prendrà, es pugui eradicar de soca rel aquest problema i no precisament amb negociació amb gent indesitjable, si no per la via legal i fent-los fora, per que motius no us en faltarà. Abans que sigui massa tard, i el propi Club es vegi perjudicat (veure cas Feyernoord), o es produeixin mals irreparables.

De moment la imatge que vàrem donar diumenge, és i ha sigut noticia a tots els mitjans. Esperem que sigui ja el punt d’inflexió, per que si no cada vegada serà molta més gent la que al veure perduda la batalla, desertarà d’un Montjuïc cada vegada amb unes grades menys plenes, i amb un nivell de massa social estancat tot i les dues copes del Rei guanyades els darrers anys.



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M