dissabte, 10 de febrer del 2007

PUEBLA - RCD ESPANYOL


Puebla –Espanyol
El femení viatja al lloc on es va proclamar campió per primera vegada a la seva història de la Superlliga femenina.


Puebla de la Calzada, Badajoz, es un municipi de 5.600 habitants i feu d’un dels equips que tot i el modest dels seus mitjans, és tot un clàssic en el futbol femení.
Des de que va accedir a la categoria màxima, ja el primer any va ser subcampió d’Espanya i semifinalista de Copa, proclamant-se a la temporada següent (1999/00) Campió d’Espanya. A la temporada següent va ser finalista de la Copa de la Reina. Des de que es va crear la Superlliga Femenina, un segon lloc, un tercer i un quart en lliga i un cop finalista de la Copa de la Reina es el seu bagatge. Per tant un bon palmarès.

Però les últimes temporades debut a les limitacions econòmiques (un dels pressupostos més baixos de la categoria), el seu nivell ha baixat bastant, amb un equip molt renovat però a la vegada molt lluitador que de ben segur ho posaran molt complicat a les noies de Santy Fernández que tindran que sortir amb la granota de treball, en un camp molt complicat i un rival molt dur de pelar, tot i les seves mancances tècniques.

Ignorem quin és l’estat actual de la plantilla del Puebla, ja que a part de les lesions, i jugadores malaltes, es una incògnita total saber quin serà l’onze que Antonio Contreras presentarà davant el RCD Espanyol. Precisament la situació mèdica del planter extremeny va fer que s’ajornés l’encontre que havia de disputar a Lezama davant el líder de la categoria, Athletic Club Bilboko.

El conjunt extremeny ocupa la sisena posició amb 22 punts (un partit menys, l’esmentat) i tres pendents del CSDD, de l’anada amb les bilbaïnes. Ara mateix té un matalàs de sis punts d’avantatge sobre l’Oviedo Moderno, equip que quedaria fora de les vuit places que donen dret a disputar la Copa de la Reina.

En les estadístiques històriques entre ambdós conjunts hi hagut de tot.
El primer partit en la Superlliga es va celebrar el 7-4-2002 a la 20ena jornada del campionat i va acabar amb el triomf local per 3-1. Per part perica van jugar:

Anna García Castany; Ana Conejero, Dolors, Susanna Sala, Ainara, Rigau, Raquel, Goretti, Olga, Clara, Susanna Durà. (Núria Heras, Sandra, Montse, Yoli)
Gol: Olga Moreno.

La segona confrontació va ser la mateixa temporada en la tornada de la primera eliminatòria de Copa, el 26-5-2002 i tot i perdre per 3-1 en els noranta minuts (eliminatòria empatada), en la prorroga un gol de Elin Ekblom, va donar la classificació al conjunt espanyolista, que el conduiria fins a la mateixa final.

Espanyol: Irina, Simon, Susana, Dolors, Yoli, Ainara, Raquel, Olga, Elin Ekblom, Susana, Clara (Sandra, Rigau, García Castany –ps-, Goretti)
Goles: 2-1 Clara (55’) 3-2 Elin Ekblom (6’prorroga)

A la temporada 2002-03 a l’onzena jornada l’Espanyol va caure contundentment per 5-0, amb una alineació de circumstàncies per les lesions i sense cap objectiu en la lliga que quedar en una zona tranquil·la, però lluny dels llocs d’honor.


Irina; Mireia, Dolors (Lara 68’), Susanna, Ainhoa Sandua (Rosana 75’), Ainhoa Meléndez, Esther (Toha 60’), Raquel, Sandra, Goretti, Clara, (Mari 75’)

Es tornarien a enfrontar la mateixa temporada en partit de copa, i aquesta vegada
les extremenyes es venjarien de la temporada anterior i derrotarien per 4-1 a les espanyolistes, (a Sadrià, l’Espanyol va guanyar per un insuficient 3-1), un 1 de juny del 2003, i van formar amb :

Vero; Miriea, Yoli, Susanna Sala, Rosana (Azahara 80’), Ruth, Miriam, Raquel, Esther (Mari 77’) Goretti, (Toha 72’), Lara, (Sandra 45’)

La temporada 2003-04 (15-2-2004) l’Espanyol per primera vegada treia un punt de la seva visita a la Puebla de la Calzada. Amb empat a dos, acabava el matx en el que les periques van formar amb;

Espanyol; Vero, Sandra, Mireia, Miriam, Ruth, Lara, Raquel, Cubi (Petit 88’), Gema Pacheco (Sara 71’), Goretti, Berta (Maite 81’)
Gols; 1-0 Lourdes 37’, 1-1 Raquel 40’, 2-1 Lourdes 68’, 2-2 Goretti 72’.


A l’etapa de Santi Fernández com a tècnic, el primer compromís a terres extremenyes va portar el primer triomf perico: A la jornada 10, un 21de novembre del 2004, les jugadores blanc i blaves van guanyar per 2-3 en un gran partit; les alineacions que van quedar per la història del primer triomf perico a Puebla van ser les següents:

Puebla; Noelia, Maite, Laura (Cecília 60’), Conchi, Lali, Lourdes, Alba, Yoli, Mari (Mercedes, 88), Vanesa, Marta (Estefanía 74’)
Espanyol; Cristina, Elena, Marisa, Mireia, Marta Torrejón, Lara (Araceli 80’), Raquel, Silvia (Míriam 75’), Goretti, Sara, (Laura Bestué 89’), Marta Cubí.
Gols; 1-0 Lourdes 10’, 2-0 Conchi 15’, 2-1 Cubí 25’, 2-2 Sara 26’, 2-3 Sara 45’.

I per últim, la més recordada durant molt de temps, serà sens dubte l’aconseguida el passat 9 d’abril del 2006 sota la direcció de Paloma Quintero, Puebla i Espanyol s’enfrontaren en l’última jornada amb el títol de la Superlliga en joc per part d’un Espanyol que necessitava els tres punts i que el Sevilla no guanyés a Bilbao.
Al final, triomf 0-2 amb les següents alineacions:

C.F. Puebla: Meli, Maite, María Ángeles, Raquel, Conchi, Lali, Lourdes, Lupe, Fátima, Cecilia y Vanesa.R.C.D. Espanyol: Cristina, Ane, Olga, Miriam, Marta Torrejón, Noemí, Lara, Carol, Marta Cubí, Adriana y Sara.Gols; 0-1 Sara 25’, 0-2 Adriana 82’

En el partit d’anada a la primera volta les noies del RCD Espanyol van guanyar per 4-1 al conjunt extremeny.

RCD ESPANYOL: Cristina; Ane(Dolors 90+’), Laura Falcés (Aida 90+’) Marta Torrejón, Miriam; Lara, Carol, Noemí; Adriana (Raquel Corral 90+’), Marta Cubí,Sara.
CF. PUEBLA: Meli; MªAngeles, Vanesa, Sonia, Marta, Cecilia, Alba, Tamara, Priscila Borja, Conchi, Mariajo. Suplents; Ana Belén “ Chicho” ,Sole, Anita, Cristina, Bea. Entrenador: Antonio Contreras.
Gols: 1-0 Adriana (2’) 2-0 Noemí (39’) 2-1 Mariajo (48’) 3-1 Adriana ( 67’) 4-1 Carol (88’)


Fotos d’arxiu: josep maria (Espanyol 4 Puebla 1. Imatges dels dos conjunts, en el partit d’anada )




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M