diumenge, 15 d’abril del 2007

ATHLETIC VILLAR 2 RCD ESPANYOL 1

L’Espanyol ha perdut gairebé totes les opcions de classificar-se per la Copa de la UEFA en la lliga al perdre per 2-1 amb el segon equip del règim futbolístic espanyol.

En part per els seus desencerts, i per l’actuació del col·legiat de torn, l’Espanyol ha llençat per la borda un partit en el que havia tingut opcions de sentenciar el matx. I això que l’encontre s’havia posat de cara quan en el minut tres, Jônatas agafa la pilota, creua mig camp i veu avançat a Aranzubia i llença de més de 50 metres aconseguint el gol de l’any amb un xut ras.

Una falta comesa sobre el propi Jônatas es llençada per Pandiani i Aranzubia es llueix amb una gran intervenció, rebutjant a l’esquerra. David García veu la primera groga del partit després de tenir que entrar a Etxebarria, per una pilota perduda de Rufete que ha fet un encontre molt fluix.

La ocasió del conjunt basc ha estat quan Arduriz ha rematat al pal després de rebre de Amorebieta i llençar una magnifica volea. Ja instants abans havia rematat però Kameni va blocar sense més problemes. Jônatas després d’una bona jugada xuta al minut quinze a les mans de Aranzubia. Pandiani ha gaudit d’una gran ocasió al rematar una centrada de Rufete, tal com li venia però el meta basc ha tornat a intervenir amb molta solvència refusant amb el peu.

Gabilondo ha tingut l’ocasió al rematar de cap fora, al rebre de Garmendia. Moha no culmina bé una jugada iniciada per Pandiani. Etxebarria remata però molt atent Kameni bloca. Pandiani ha remat de cap després d’una passada de Jônatas i ha tingut el segon gol.

A la segona part, amb la sortida de Urzaiz per Garmendia, l’Athletic ha intensificat la pressió sobre la porteria de Kameni, sobre tot en pilotes penjades davant l’envergadura del ex del Espanyol. El col·legiat ha ensenyat targeta groga a Urzaiz per tirar-se dins l’àrea descaradament, i això s’ho ha acabat cobrant...

L’Espanyol ha pogut sentenciar el partit sobre tot en un contracop en el que Coro, se’n va tot sol i cau en l’àrea, en el frec a frec amb el defensor que venia per darrera. Kameni surt de punys en una pilota molt compromesa, queda curt el refús i la remata posterior ha de ser rebutjada per el propi camerunès amb la cama.

Ritme frenètic i arriba la falta que suposa el gol de l’empat. I precisament tenia que ser Urzaiz qui pentina la pilota dintre l’àrea, centrada per Iraola i fa pujar l’empat a un.

Coro té de nou el gol en les seves botes, després d’una jugada individual però Aranzubia frustra el remat de Coro (aquest noi només marca a la Real, o en les cites històriques, i es clar avui no tocava)...

Un altre vegada Urzaiz, remata una falta (en fora de joc), aquest cop llençada per Yeste i posa al conjunt basc per davant en el marcador. Naturalment el conjunt basc no té a Ivan de la Peña a l’hora de penjar les faltes...

En els darrers moments l’Espanyol ha tingut l’ocasió per empatar. Jarque amb centrada de Coro, remata i Aranzubia amb una intervenció magnifica rebutja el cop de cap del central espanyolista.
Derrota que deixa als de Valverde ja en poques possibilitats a la lliga i a decidir tota la temporada en aquesta il·lusionant però al mateix temps complicada, semifinal europea davant el Werder Bremen que avui ha guanyat 0-2 davant el Borussia de Dortmund

Fitxa Tècnica.
Athletic Club de Bilbao: Aranzubia, Expósito, Luis Prieto, Sarriegi, Amorebieta (Yeste, m. 65), Murillo, Iraola, Garmendia (Urzáiz m. 46), Etxebarria, Gabilondo (Iturriaga, m. 70), Aduriz.

RCD Espanyol: Kameni (5); Velasco (5), Jarque (5), Lacruz (4), David García (4) (Torrejón m. 63), Costa (6) Jônatas(7), Moha (5), Rufete (3) (Ivan de la Peña, m. 79), Coro (4) i Pandiani (6) (Luis García m.72).

Àrbitre; Rodríguez Santiago, del col·legi castellà - lleonès. Ha fet vàlides les paraules del impresentable Villar. L’Athletic no pot baixar a segona... Ha mostrat targetes per part perica a David García, m. 11, Velasco m. 86, i per part local a Urzaiz, m.53, Etxebarria m. 84

Gols: 0-1 Jônatas, m. 4, 1-1 Urzaiz m. 62, 2-1 Urzaiz, m.77

Incidències; Estadi de San Mamés. Partit corresponent a la trentena jornada del campionat nacional de lliga.

Millor jugador: Jônatas per el sensacional gol i per el seu bon temps. La segona part ha baixat molt per l’aspecte físic i per la davallada de l’equip
.



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M