divendres, 20 d’abril del 2007

RECORDANT NOSTRA HISTÒRIA

UNA MANETA HISTÒRICA

"Tintín" Márquez autor de tres gols aquella tarda a Sarrià.


Avui fa vint-i-un anys que l’Espanyol en un partit que tancava la lliga 1985-86, guanyava per 5-3 al FC Barcelona, en un partit que tots els pericos recordareu.

Era un 20 d’abril i sota les ordres de l’àrbitre Sánchez Molina Soto, l’Espanyol entrenat per darrera ocasió en partit de lliga per Xavier Azkargorta derrotava a l’etern rival que aleshores tenia com a tècnic a Terry Venables, i estava concentrat en cos i ànima per guanyar una Copa d’Europa que traumatitzaria a l’afecció culé després de sucumbir davant el Steaua de Bucarest a Sevilla.

Amb un hat trick de Bartolomé “Tintín” Márquez, un gol de Mauri i un de Pineda l’Espanyol va fer-li una maneta al totpoderós rival ciutadà.
Les alineacions de tal digna efemèrides eren les següents:

RCD Espanyol: N’Kono; Job, Iñaki (Zúñiga m.73), Gallart, Jaime; Diego Orejuela, Lauridsen, Marquez, Soler, Mauri (Orlando Giménez, m. 73), Pineda.

FC Barcelona: Amador; Gerardo, Moratalla, Alesanco, Manolo; Pedraza, Schuster, Urbano; Marcos (Calderé, m. 63), Carrasco (Clos, m. 45), Pichi Alonso.

Gols: 1-0 Márquez, m. 9, 2-0 Márquez, m. 24, 3-0 Mauri, m. 27, 3-1 Schuster, m. 55, 4-1 Márquez, m. 68, 4-2 Schuster –pen. m.81, 5-2 Michel Pineda, m. 88, 5-3 Pedraza m. 89.

Van veure targes grogues, Iñaki, Gallart, Diego Orejuela, Amador, Alesanco, Urbano, Pichi Alonso.



S E N T I M E N T P E R I C O . C O M