dijous, 19 d’abril del 2007

RCD ESPANYOL - SD LAGUNAK...

FALTEN TRES PARTITS PER GUANYAR LA SUPERLLIGA


foto d'arxiu: josep maria


Torna la Superlliga

Diumenge l’Espanyol disputarà un dels tres partits que li manquen per guanyar la Superlliga Femenina, cas que la decisió del CSDD sigui la definitiva per si de cas no punxa l’Athletic.

El conjunt de Santi Fernández s’enfrontarà a la SD Lagunak, cuer de la lliga, i amb moltes paperetes per perdre la categoria. Per les navarreses serà potser la darrera oportunitat depenent el que facin els altres equips implicats en el descens.

Fora de Barañaín, Lagunak solament ha guanyat a la Ciutat Esportiva Hans Gamper, i ha assolit empats amb els altres dos candidats a jugar-se les places de descens, Transportes Alcaine i Sporting Club Ceosa de Huelva. La resta dels desplaçaments del conjunt navarrès s’han saldat amb derrotes i algunes com a València contundents (13-2) o a Sevilla (6-1), o davant el Rayo (5-2), o a Bilbao (3-0). Queda evidenciat que el rendiment de Lagunak baixa molt fora del seu camp, motiu que no ha de servir per que hi hagi un excés de confiança, ja que com he dit es juguen la permanència i sortiran a per totes.

En aquests moments Lagunak es troba a quatre punts de la salvació, ocupa la darrera plaça de la classificació amb tretze punts i només ha guanyat tres partits al llarg del campionat (davant Alcaine i Oviedo com a local, i l’abans citat com a visitant), a més de quatre empats davant Híspalis i FC Barcelona com a local i els dos abans esmentats com a visitant. Setze derrotes contemplen el viacrucis particular del encara sots-campió de la Copa de la Reina.

En els enfrontaments com a local entre Espanyol i Lagunak ens hem de remuntar al 7 de març de 2004 a la jornada 19ena. on el equip català va guanyar per 3-1 al conjunt que havia accedit a la Superlliga aquella mateixa temporada.

Espanyol: Vero, Lara (Maite 65’), Mireia, Miriam, Ruth, Sandra, Berta, (Petit 80’), Raquel, Marta Cubí, (Gemma 55’) Goretti, Sara (Yoli 90’).
Lagunak; Maria, Marta, Maite (Ainara), Miriam, Marta, Elena, Mari Paz, Ane (Núria 66’), Erika, Estela (Ester 81’), Uxue.
Gols: 1-0 Raquel 10’, 2-0 Goretti 40’, 3-0 Sara 43’, 3-1 Erika 45’.

El segon enfrontament va ser la temporada 2004-05 en la que el conjunt ja entrenat per l’actual tècnic va patir molt per pogué empatar a un amb el conjunt de Barañaín en el cinquè minut d’afegit amb el gol de Marta Cubí, quan ja saltava la gran sorpresa amb el 0-1. Era la jornada quarta, (10-10-2004) i les dades eren les següents:

Espanyol: Cristina, Marisa, Yoli, Marta Torrejón, Míriam, Lara, (Ruht 82’), Raquel (Araceli, 46’), Laura Bestué (Silvia 80’), Goretti, Marta Cubí i Sara.
Lagunak; María, Marta, Maite, Carmen, Míriam, Proti (Txuki, 82’), Laura, Mari, Ani, (Mónica, 75), Estela (Ainara, 82’), i Uxue (Jaione 69’)
Gols; Estela 4’, Marta Cubí 95’.

La passada temporada , un 4-12-2005 corresponent a la jornada 11ena. l’Espanyol va guanyar per un còmode 5-1 amb les següents formacions;

Espanyol: Cristina, Ane, Olga (Mireia, m. 15), Miriam, Dolors (Marisa, m. 76), Lara, Clara (Sara, m. 62), Carol, Marta, Adriana (Llaura Falcés, m. 76) y Sara Serna.
Lagunak: María, Oihane, Carmen (Ainara, m. 72), Virginia (Marta, m. 46), Gemma, Maite, Nuria (Mari Paz, m. 46), Elena, Uxue (Sandra, m. 70), Laura y Tiara.
Gols 1-0 , m. 21: Adriana. 2-0 , m. 46: Sara. 3-0 , m. 55: Marta. 4-0 , m. 68: Adriana. 5-0 , m. 74: Adriana. 5-1 , m. 83: Mari Paz.


Recordem que Espanyol i Lagunak varen ser els finalistes de copa la passada temporada. Però lluny d’aquella fita, el conjunt navarrès ha patit molts imponderables al llarg d’aquesta temporada des de que perdés als penals la Copa de la Reina a Nazaret.

Primer, la jugadora que va errar el darrer llançament Tiara Calahorrano (tíbia i peroné) i Laura Beltran (lligament creuat), Virginia i Verónica, van patir lesions de gran importància que les han tingut fora dels terrenys de joc gairebé tota la temporada. A més d’aquell equip que es va enfrontar a les periques en la final no hi son ni Marta Ozcodi ni Nerea Fernández que es van retirar i Núria Zufiau se’n va anar a EE.UU, i la millor jugadora de totes, Mari Paz Azagra va signar per el Rayo Vallecano.

Durant la temporada ha tingut que donar minuts a joves jugadores del segon equip titulars del combinat sub 18 navarrès com Lerie, Irati, Amaia... Si tot això no fos prou, el tècnic Iosu Dominguez , adduint problemes personals, va dimitir hores abans de l’encontre que havia de jugar a las Veredillas davant Torrejón fa unes jornades. El va substituir Lydia Muruzabal.

A l’Espanyol hi juguen dues jugadores que ho havien fet a Barañaín, Carol i Anne, mentre que al conjunt navarrès hi ha velles conegudes dels afeccionats catalans, com Gemma Reñé, Carmen Arizcuren (ex Sabadell) o Ainhara Asurmendi

El Rival: Lagunak. Fundat el 1988 en la vessant femenina. Ha estat tres cops finalista de la Copa de la Reina, i campió de grup en primera nacional abans de crear-se la Superlliga.

Irene Sampietro, va vindre del T. Alcaine amb l'aval de ser campiona d'Europa Sub-19, formant part d'aquell equip on també hi eren Mariachi, Núria Zufiau, Anne Bergara, i Míriam Diéguez.
foto: diario de noticias. Navarra.

Plantilla

1 MARÍA Goñi Tolosa
13 María Sánchez Mina 'MARIATXI'
17AINARA Arsurmendi
3 CARMEN Arizcuren, Pérez
4 AINHOA Barberena
5 GEMMA Reñé Morera
6 MAYTE Roncal Eguaras
20 María GOÑI Saez
12 ANA Belén Bustamante Cazallas
10 ELENA Oset García
16 Beatriz Cañete Celaya* “Txuki”
7 OHIANE Gil Monreal
11 SANDRA Morillas Morales
18 IRENE Sampietro Guillén
24 EDURNE Iriarte Indavi
SARA Aldunate
19 RAKEL de Esteban Marín
14 JAIONE Gaskue Goñi
15 Amaia Mendioroz.
23 TIARA Calahorrano.
21 UXUE Astiz Arangoa
MARTA (fitxatge mercat d’hivern)

VEROnica Estañán. (lesionada)
VIRGINIA Pérez. (lesionada)
LAURA Beltrán (lesionada)

El col·legiat de l’encontre serà el senyor José Emilio Sánchez Aparicio.

1 comentari:

Anònim ha dit...

HOLA AMIC, ESPEREM QUE TINGUEM MILLOR SORT QUE EL FEMENÍ B,PERQUÈ EL RESULTAT DEL DIJOUS VA SER INJUST, MEREIXIEM GUANYAR.EREM 4 GATS I NO ET VAIG VEURE. ESPERO VEURE'T A TU, A L'ENRIC I A TOTS EL AMICS EL DIUMENGE, PER PODER CEL-LEBRAR UN GRAN PAS PER GUANYAR LA SUPERLLIGA, PERQUÈ SI L'ATLETIC PERD, TINDREM 6 PUNTS MÉS QUE ELLES, QUINA PENA EL GOL AVERAGE.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M