diumenge, 25 de novembre del 2007

TRIOMF A PAMPLONA, PLAÇA DE CHAMPIONS I ESPERANCES PER EL DERBI.

Gran victòria espanyolista al Reyno de Navarra. (1-2)


El RCD Espanyol ha derrotat a Osasuna a domicili i ha fet els deures d’arribar al derbi amb la possibilitat de superar a l’etern rival ciutadà.

Molt bona la primera part que els homes de Valverde han realitzat superant en tot moment a un Osasuna que no ha pogut fer res per parar a un Espanyol ben plantat, que ha arribat a davant, desbordant per bandes.

Aquesta vegada el començament ha estat bo
Amb la lliçó ben apresa ha sortit el conjunt de Valverde a la gespa del anteriorment Sádar, i no ha caigut en les darreres errades de concentració en els primers minuts de joc, i ben al contrari ha començat dominant i arribant a les immediacions de l’àrea local. Una centrada en un servei de cantonada després d’una paret Luis – Ángel s’ha passejat davant defensors i davanters sent rebutjada la pilota a còrner.
Al minut set, es Riera qui col·loca una centrada marca de la casa i per molt poc no arriba Jarque a rematar l’esfèrica.

Primer perill dels locals
Juanfran, l’ex blanc i blau, es marxa de Riera i Clemente i amb bona posició llença fora desviat, a l’esquerra de Kameni.

Arriben les ocasions..., i el gol
Primer és una indecisió de Ricardo que no sap aprofitar l’Espanyol, i que acaba la jugada en segona instància amb un xut de Luis a les mans del propi porter local.
En el minut setze, Raul Tamudo tindrà l’opció més clara per marcar al quedar-se tot sol davant Ricardo després d’una bonica jugada per la dreta entre Valdo i Luis que li centra al golejador perico però aquest remata la pilota al cos del porter.

Després d’una jugada en la que Ángel veurà targeta groga (uf! Quina entrada) i Riera per protestar, vindran uns minuts de domini local, amb una aturada del camerunès a remat de cap en el llançament de la falta, i un parell d’indecisions que son aprofitades per els navarresos per portar perill, sense més conseqüències.

Riera li roba la cartera a un jugador local, es marxa en un pam de terreny de fins a tres jugadors, centra passat a la zona del segon pal on Valdo de cap assisteix enrera a Ángel que engalta un fort xut que es cola dins la porteria de Ricardo. Era l’un a zero, i l’Espanyol es posava en avantatge i augmentava el rècord de partits consecutius marcant en camp contrari que ve de la lliga passada (el horrorós partit del Nàstic, va ser el darrer sense marcar).

Pandiani, l’ex golejador perico ha passat sense pena ni glòria i tan sols ha protagonitzat una jugada en la que ha engaltat un xut que s’ha marxat fregant l’escaire esquerra de la porteria de Kameni.

Golàs de Valdo
El que son les coses; Valmiro Lópes “Valdo” que no havia encara aconseguit cap gol (havia donat assistències, però no marcat), davant el seu ex equip ha aconseguit un gol de traca i mocador al retallar dues vegades a Puñal dins l’àrea i xutar superant a Ricardo. Un autèntic golàs, que a bon segur si l’autor hagués sigut altre, el veuríem tota la setmana a totes les televisions.

Una falta directa llençada desviada per sobre de la porteria a càrrec de Luis, ha estat la darrera jugada digna de menció en el primer temps, en el que l’Espanyol ha controlat el joc, gràcies a un Ángel formidable, i al incisiu joc per bandes que tant Valdo com un Riera en estat de gràcia han portat, i que amb la lluita de Tamudo i la sempre constant presència de Luis davant una feble defensa local que ha patit per evitar mals majors.

A la segona part, Osasuna ho ha intentat
Els primers minuts han estat de domini local, tot i que la primera acció de perill ha estat un xut de Riera rebutjat per Ricardo i que un defensor ha allunyat davant la presència de Luis.

Osasuna arriba poc, però cada cop amb més perill, i així Kameni ja té que intervenir després que Vela es marxés del seu marcador i xutés.
Cuco Ziganda decideix substituir a Walter Pandiani (sense munició avui) per Portillo al minut 55. Els blanc i blaus comencen a tenir badades defensives que ja fan intuir que el partit no serà un camí de flors i violes.
Un remat de Dady surt per sobre el travesser posant l’ai en el cor dels espanyolistes que sempre han d’acabar patint.

Valverde substitueix a Riera per un Moha que ho ha intentat però se l’ha vist mancat de ritme i de convicció en si mateix en les jugades que ha iniciat. Jarque ha estat protagonista primer d’un xut llunyà que Ricardo ha enviat a còrner amb molts problemes i posteriorment per que en la posterior jugada s’ha trobat en una embolicada jugada tot sol amb la pilota i ha rematat girant-se davant l'errada sortida de Ricardo, però estant en mala posició, ha enviat fora una pilota que ni ell mateix s’esperava.

Al minut 67, la jugada per la polèmica: Gol anul·lat a Osasuna per suposat fora de joc de Vela.
Una jugada de Tamudo individual que sense gaire angle fa un centre – xut que Ricardo bloca serà ja la darrera jugada d’un Espanyol que començaria a minvar a mida que ens acostéssim a la fi del matx.

Portillo marca, i a patir com sempre
Una falta en la que els jugadors espanyolistes baden, uns d’esquenes i altres confiats, es treta per Puñal que cedeix en profunditat a Vela que centra i Portillo remata escurçant distàncies en el marcador.

Quedava just un quart d’hora i tocava patir davant les envestides d’un Osasuna que comença a creure’s que pot empatar un encontre i més amb l’historial que té l’Espanyol en situacions com aquestes.

Osasuna aprofita la debilitat per banda dreta de la defensa espanyolista amb un Lacruz totalment superat i porta a càrrec varies situacions de perill (una es salvada tallant Moisés a còrner, altre Jarque ha de remeiar la situació), i al 89’, Kameni salva l’empat llençant-se als peus de Vela i anticipant-se al remat d’aquest quan la situació era ja letal.
Valverde reacciona, potser una mica massa tard, i substitueix Lacruz per Chica per intentar tapar el carril dret en els tres minuts d’afegit que Turienzo ha concedit.

Aquests minuts seran de força patiment i angoixa per que Osasuna tanca a l’Espanyol a la seva àrea però sense cap tipus de perill real i l’Espanyol s’acaba emportant amb l’alegria dels seus seguidors que han anat a Pamplona, els tres punts del matx, i tenir l’esperança de pogué somiar amb un Espanyol per sobre del Barça en la propera jornada; per que això (el somiar), no costa diners i per que algun dia ho hem d’aconseguir. Solament allò que es busca i es lluita per aconseguir-lo es pot acabar aconseguir; els covards que marxin abans, ara és l’hora dels valents i de plantar cara d’una vegada per totes al monopoli culé en la mateixa classificació.


Fitxa Tècnica:
At. Osasuna: Ricardo, Flaño, Cruchaga, Héctor Font, Puñal, Pandiani, Juanfran, Javi García, Dady, Corrales, Azpilicueta.
Substitucions: Vela per Javi García, m. 46, Portillo per Pandiani, m. 55 i Plasil per Juanfran m. 70.

RCD Espanyol: Kameni (8), Lacruz (4), Jarque (7), Torrejón (6), Moisés (6), Ángel (8), Valdo (9), Riera(8), Luis García(7), i Tamudo(7).
Substitucions: Moha (5) per Riera, m. 61, Lola (s.c.) per Ángel, m. 78, Chica (s.c) per Lacruz, m. 89.

Àrbitre: Turienzo Álvarez del col·legi castellano-lleonès. Ha mostrat targetes a Flaño, m. 43 per part local i als espanyolistes Ángel, m. 17, Albert Riera, m. 17, Valdo, m. 89

Gols: 0-1 Ángel, m. 29, 0-2 Valdo, m. 32, 1-2 Portillo, m. 75

Incidències: Camp Reyno de Navarra. Presència d’espanyolistes en les graderies de nombroses penyes que han realitzat el desplaçament per anar animar al conjunt blanc i blau.


CLASSIFICACIÓ PRIMERA DIVISIÓ


CLASSIFICACIÓ PJPTS PG PE PP GFGC
1 REAL MADRID CF13299223013
2 VILLARREAL CF13289132619
3 FC BARCELONA13278322610
4 RCD ESPANYOL13257421914
5 AT. MADRID13247332717
6 VALENCIA CF13248052020
7 REAL RACING 1323652119
8 REAL MALLORCA13195442320
9 REAL ZARAGOZA13185352020
10 SEVILLA FC12155072419
11 GETAFE CF13154361416
12 ATHLETIC CLUB13143551216
13 REAL MURCIA1314355914
14 UD ALMERIA13133461115
15 REAL VALLADOLID13133461926
16 RC DEPORTIVO13133461219
17 AT. OSASUNA12123361416
18 RECREATIVO1312337818
19 REAL BETIS B.13112561320
20 UD LEVANTE13721101027



1 comentari:

Anònim ha dit...

HOLA AMICS, TENS MOLTA RAÒ EL NOSTRE ESTIMAT ESPANYOL TÉ UNA RATXA MOLT BONA 9 PARTITS SENSE PERDRE I EL QUE ÉS MILLOR TÉ MENTALITAT GUANYADORA,AHIR COM SEMPRE VA SORTIR A GUANYAR I VA SENTENCIAR EN LA 1 PART,DESTACAR EL BON JOC DEL NOSTRE CRACK DEL PLANTER ANGEL, QUE JA PORTA 2 GOLS. A VEURE SI LA TEVA PREDICCIÓ ES FA I EL PROPER DIUMENGE CONTÍNUEM EN ZONA CHAMPIONS I AMUNT DELS CULERS. SALUTACIONS.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M