diumenge, 27 de gener del 2008

ESPANYOL 1 BETIS 2
FINAL TRÀGIC NO MERESCUT

El RCD Espanyol ha perdut el tercer encontre de lliga consecutiu i comptant els dos de Copa, acumula ja cinc encontres sense conèixer la victòria. Avui ha caigut davant el Betis, amb dos gols en els darrers minuts de cada temps, víctima de la pròpia ineficàcia davant, el descontrol en el mig un cop Valverde ha fet els canvis, i una defensa orfe del seu líder Dani Jarque, que comet errades imperdonables.

Primer quart d’hora esplèndid
L’Espanyol ha sortit a la gespa de l’Olímpic amb ganes; a minut per ocasió, els homes de Valverde assetjaven la porteria de Ricardo cercant el primer gol:
Ja al primer minut, Ricardo ha tingut que rebutjar a còrner després que Luis que ha avançat i ho ha provat amb un xut fort i ras posés a prova al meta visitant.
En el segon minut, Valdo ha robat la cartera al defensa esquerrà del Betis, i s’ha marxat sol cap a l’àrea però en comptes de passar a Jonathan en millor posició ha xutat ell, estavellant la pilota als peus de Ricardo.
Jonathan en el tres, ha obert molt bé en profunditat a Riera que ha centrat massa fort sense que Luis pogués rematar.
En el cinc, gran jugada de l’atac espanyolista, amb un darrer passi de Jonathan a Valdo que xuta fort però molt desviat, alt.

Gran ocasió per Jonhatan
Una errada defensiva visitant provoca que Jonathan Soriano es faci amb una pilota aèria, que davant la desesperada sortida de Ricardo, li eleva tal com li ve, per sobre, però no lo suficient per que la vaselina acabi entrant i Ricardo es llueix amb una gran intervenció.

Valdo centra molt tancat i Jonathan no pot rematar al anticipar-se llençant-se a terra Ricardo aturant.

L’Espanyol havia perdonat i molt en els deu primers minuts, i no havia aconseguit marcar.

Afluixa el ritme, i comencen les imprecisions.
Al quart d’hora, una pilota en que Casilla es queda a mitges davant l’errada d’Àngel que no rebutja es a punt de costar car al conjunt espanyolista.
El Betis comença a estirar-se un cop s’ha tret de sobra el domini asfixiant dels blanc i blaus; Pavone xuta per sobre el travesser, i minuts després, el propi jugador bètic per banda esquerra col·loca un centre molt tancat que atura molt bé Casilla en dos temps. Posteriorment remataria Caffa per sobre la porteria un centre de Pavone.

Damià desdoblant-se per banda amb el seu company de banda, posava ja en problemes a uns defenses espanyolistes en els que ni Riera ni Valdo col·laboraven en tasques defensives, mentre en atac estaven molt desafortunats; Valdo més actiu, però molt lent i Riera molt fluix.

Ricardo sortint fins a vint metres fora de l’àrea de càstig ha pogut rebutjar el perill quan Jonathan pugnava per l’esfèrica en una pilota llarga.

Problemes defensius en augment
David s’ha refiat en una jugada en la que tot ho tenia a favor i amb Casilla que no ha sortit a per la pilota (era clara per el lateral) el Betis a punt ha estat de treure petroli de la jugada.

David ha estat superat per Damiá i afortunadament no ha pogut rematar Pavone.

Una bona paret entre Riera i Jonathan que ha acabat amb la centrada del davanter perico sense que Luis, pogués rematar.

Gerro d’aigua freda: Primera part
I quan el col·legiat afegia ja els dos minuts per el temps perdut, una pilota de Capi en profunditat a Rivera en mig dels dos centrals (que s’ho miren encara) ha acabat amb el gol andalús un cop Rivera ha superat la sortida de Casilla.

A la segona part, l’Espanyol ha posat setge a la porteria de Ricardo
Luis García als sis minuts i mig de la represa, d’un lliure directe escorat a l’esquerra de l’atac perico, es executat magistralment per el davanter asturià empatant l’encontre i obrint de bat a bat, les esperances espanyolistes.

L’Espanyol ha anat a per el segon, i un Valdo realment negat no ha pogut xutar després d’una gran passada de Jonathan, en jugada iniciada per Riera. Posteriorment tampoc podrà resoldre amb èxit una bona centrada de Zabaleta.
Altre jugada en la que Luis ha picat la pilota per sobre la defensa, tampoc Valdo ha pogut arribar.

Jonathan en jugada individual ho ha intentat superant a dos adversaris però sense angle no ha pogut culminar la jugada.

Valverde mou la banqueta... amb poc èxit i es carrega el mig del camp
Ha donat entrada a Ivan per Ángel i posteriorment a Coro per Jonathan. Això ha descompensat seriosament l’equip i ha trencat el centre del camp espanyolista deixant solament a Lola com a home de contenció, i amb un Valdo que mica a mica ha acabat desesperant a la graderia i no ha estat substituït.

A partir d’aquest moment ha quedat ben reflectit en el terreny de joc, un desgavell tàctic en el que tan a prop estava el 2-1 com l’1-2. Un atac sense mig del camp suïcida que ha fet que el Betis, que fins llavors havia arribat en jugades per bandes, (pilotes centrades i indecisions defensives per mal enteniment amb el porter) ho fes ja per el centre en contracops que portaven camí de gol.

Amb una falta a dos pams de la línia de l’àrea de càstig en la que Lacruz ha vist l’única targeta, ha començat el veritable calvari perico: Caffa ha llençat al minut 29 creuat sortint fregant el pal. Tres minuts després Edu, totalment lliure de marca ha rematat de cap, i sortosament Casilla amb la seva alçada ha pogut en dos temps evitar el gol andalús.

Com que el partit era corre amunt i avall sense centre del camp, l’Espanyol també ha gaudit d’ocasions a càrrec de Coro, al xutar un pel massa creuat a la dreta de Ricardo, una passada de Valdo.

Una passada de Ivan de la Peña a Valdo ha fet perdre la paciència del públic amb el poc geni del jugador espanyolista. Faltaven poc temps i qui marqués s’emportava l‘encontre.

La millor ocasió
Ferran Corominas ha gaudit d’una immillorable ocasió: Ha tingut tot el temps del mon per controlar la pilota, retallar i amb tota la porteria per ell, ha acabat estavellant la pilota al pal, per desesperació de tots.

Mentre, el Betis no es conformava amb l’empat i no ha marcat abans d’autèntic miracle, amb una jugada en la que Torrejón ha pogut allunyar el perill després que el jugador visitant hagi travessat tot el camp mentre tothom s’ho mirava.

Ivan de la Peña per no perdre la costum, xutava a l’exterior de la xarxa i seguia amb la seva nul·litat cara a gol.

Gerro d’aigua freda: Segona part.
Al darrer minut, Xisco que acabava de sortir s’ha marxat com ha volgut i la seva centrada al segon pal ha estat rematada per Edu que curiosament també es trobava lliure de marca, i Casilla no ha estat afortunat al intentar aturar la pilota.

Al final decepció, i només les derrotes de l’Atlético, Valencia, Valladolid, i l’empat in extremis de Rácing, donen aire als blanc i blaus que continuen sent cinquens a la classificació, però acabant-se ja cada vegada més el marge d’error que el conjunt de Valverde porta d’avantatge per estar a Europa la propera temporada.

RCD Espanyol:
Kico Casilla (5), Zabaleta (6), Lacruz (5), Torrejón (3), David García (3), Ángel (7), Lola (8), Riera (4), Valdo (2), Luis García (7) i Jonathan (7)
Substitucions: Ivan de la Peña (4) per Ángel, m. 66, Coro (4) per Jonathan, m. 72 i Moha (s.q.) per Riera, m. 79.

Real Betis Balompié: Ricardo, Melli, F. Vega, Juanito, Caffa, Arzu, Edu, Damiá, Capi, Pavone i Rivera.
Substitucions: Siscu per Cafa, m. 89.

Àrbitre: Miguel Ángel Ayza Gámez del col·legi valencià. Ha mostrat targeta groga a Lacruz, m. 71.

Gols: 0-1 Ribera, m. 45, 1-1 Luis García, m. 51, 1-2 Edu, m. 89.

Incidències: Estadi Olímpic Lluis Companys de Barcelona. 30.200 espectadors en les grades. Dia d’Equador, motiu per el que s’ha omplert les graderies del gol del peveter on son les lones.