dimecres, 30 de gener del 2008

PRESENTACIÓ DEL FUTBOL BASE I FEMENINS.

Aquest vespre a la Ciutat Esportiva del RCD Espanyol ha tingut lloc la presentació oficial dels equips de futbol base i femenins del club blanc i blau.

Per primer cop en la historia d’aquests actes han sortit els equips de base femenins, composats per el Femení C de Segona Catalana (entrenat per Albert Andrés), el femení Cadet (Ricard Ribas), i els infantils A (Marta Cubí) i B (José Manuel Reina), que ho han fet després que es comencés per el filial femení, l’Espanyol B (entrenat per “Titi”Camúñez).

A continuació han anat sortint a la gespa del camp principal de la Ciutat Esportiva, els equips de futbol base per ordre des del Juvenil B de Josep Clotet, el Cadet A (Ramón Guerrero), Cadet B (Lluis Planagumà), Infantil A (Josep Oliver), Infantil B (José Herrera), Aleví A, (Albert Villarroya), Aleví B (Jacint Magrinyà), Benjamí A (Isaac Guerrero), Benjamí B (David Fernández), Benjamí C (Xavier Corominas) i Pre Benjamí (Josep Maria Roma).

En darrer lloc ha sortit a la gespa, el primer equip femení entrenat per Emilio Montiagut, i el filial espanyolista, l’equip entrenat per Joan Francesc Ferrer “Rubi”.

En aquest moment, Xavi Giménez, el speaker com sempre encarregat de conduir l’acte, ha donat la paraula als dirigents presents a Sadrià:

Primer, el senyor Juan Carlos Ramos, Regidor d’Esports de l’Ajuntament de Sant Adrià, que s’ha mostrat orgullós de estar present per primera vegada a l’acte, i ha manifestat que l’esport de base es el futur, ja no sol a nivell esportiu si no com a referent formatiu de la joventut.

Germán de la Cruz, en la seva condició de vocal de la FCF, i ex màxim dirigent del futbol base espanyolista ha desitjat que els jugadors del futbol base li posin difícil a Paco Herrera demostrant-li que no “cal buscar fora el que tenim a casa”.

Pere Alcover, regidor d’esports de l’Ajuntament de Barcelona ha agraït i destacat l’esforç dels pares i familiars dels nens, pel seu suport i ajut, i ha fet esment al important moment que viu el RCD Espanyol, i cal destacar que ha acabat l’acte amb un “visca l’Espanyol”.

Josep Manel Casanova, un any més com a coordinador de tot el futbol base, ha destacat els canvis que s’han anat produint a la Ciutat Esportiva, la nova gespa, les noves oficines, gimnàs, "que aquest és un dels moments més il·lusionants de la temporada" i ha seguit reivindicant que Sadrià continuí tenint el punt d’atenció necessari per la gent dirigent de l’entitat, i ha dit que si aviat el “nou estadi serà per nosaltres nostra catedral, Sadrià és el santuari”.

Josep Maria Borrell, conseller màxim dirigent del futbol base, amb la seva manera “peculiar” ha dit que “tot va bé, que el futbol base marxa bé, com cada any” i ha dit que no volia allargar-se en les seves paraules, però no s’ha oblidat d’ alabar la gestió de Daniel Sánchez Llibre al front del club, al posar les bases d’aquest futbol base, dels millors del país, com antic dirigent del futbol base espanyolista . Va recordar, que ell va conèixer el futbol base anteriorment, quan s’escampava d’un terreny de joc a altre, i l’ha comparat amb el present amb Sadrìà i aviat amb Cornellà.

Anna Pruna, màxima dirigent de l’esport català, ha començat titubejant un pel nerviosa, però mica a mica s’ha anat creixent i ens ha “explicat un compte” que ha llegit a tots els presents: “Hi havia una vegada un club català... “ un club no sobrat de diners, però sobrat d’humanitat” “hi havia un club català que ajudava a altres equips necessitats” (al·lusió clara i directa al CB Olesa), “hi havia un club català que tenia fama de tractar bé a les persones” “hi havia un club català que tenia en comptes d’un àliga símbol de fatxendes, a un senzill i modest periquito” “hi havia un club català en el qual els nens somniaven amb pogué arribar a jugar al primer equip, i a primera divisió” “hi havia un club català en el qual hi havia nens i nenes per igual, nois i noies” (al·lusió directa a aquell que passa del futbol femení), “hi havia un club català que com a català li faltava tenir la felicitat; però en els darrers deu anys, ha guanyat dues Copes i ha jugat una final europea “i aquest club català que ha tingut una ciutat esportiva aviat tindrà un estadi nou” “hi havia un club català en el que aquests nois quan es van fer grans i van nodrir el primer equip, van acabar conquerint el gran somni de tots els que durant tota l’existència d’aquesta entitat han tingut: guanyar la lliga” “vet aquí un gos, vet aquí un gat, que aquest compte ja s’ha acabat” I ha preguntat a tots els presents de quin club es tractava, fins que els presents han respost, evidentment, l’Espanyol.

Després de ser aplaudida per aquesta intervenció, ha pres la paraula Daniel Sánchez Llibre, que ha començat dient que “portava ja molts anys, deu, bé onze ja amb aquesta”. Sorprès per el discurs d' Anna Pruna, (ha declarat que ningú havia fet quelcom semblant en les anteriors presentacions), ha manifestat que Rafael Niubó va ser el primer dirigent d’Esports de la Generalitat de Catalunya en desitjar i declarar que l’Espanyol guanyi el títol de lliga. Dani ha tornat (com cada any) a recordar als nois/noies, nens/es que per sobre de l’afició per el futbol es troben els estudis.
Ha donat “ànimus” a tots, i en concret al RCDE B, al que s’ha referit dient “ánimus al Espanyol B, que de la ma de Rubi tirarà endavant”. Ha recordat que fins 1997 ell era l’encarregat del futbol base perico en el Consell.

Amb els parlaments, s’ha procedit a les diverses fotografies pels mitjans gràfics, primer de tot, els equips, després els porters, els tècnics, els jugadors de la Residència, etc.

I sense més, s’ha tancat l’acte, fins la propera presentació, emplaçant-vos des d’aquest mitjà a que veieu partits a la nostra Ciutat Esportiva, i que gaudiu tots amb els equips de futbol base i els nostres femenins.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M