dissabte, 2 de febrer del 2008

EL FEMENÍ C POSA LA DIRECTA CAP A L'ASCENS A PRIMERA CATALANA

El RCD Espanyol femení C, ha assolit un important triomf que li posa en safata l’ascens a Primera Catalana Femenina, al guanyar al CF Argentona per 2-1 en un partit en el que les blanc i blaves han estat molt superior tècnicament malgrat la major fortalesa física de les del Maresme molt més grans d’edat, ja que es tracta del primer equip femení del club.

A quatre punts de diferència es trobaven ambdós conjunts en la classificació, i ara amb la victòria perica, son set més el gol average en favor de les de Albert Andrés ja que al partit d’anada van empatar a dos gols després d’un final no exent de polèmica.

El partit d’avui ha començat amb un Espanyol que ja ha anat pel partit tan aviat com a sortit a la gespa del camp tercer, ja que als primers minuts ja ha pogut aconseguir el primer gol que ho ha evitat davant la línia de gol una de les visitants.

Mentre, l’Argentona només arribava en jugades a pilota parada, i en centre – xut que Marta Abad bloca bé.

Montse avança l’Espanyol
Pilota a la banda esquerra de l’atac espanyolista on per velocitat es desmarca Montse, controla, i davant la portera visitant, li creua la pilota al pal contrari, ajudant la fusta a que la pilota s’introdueixi dins.

L’Espanyol dominava fins el moment el joc, buscava amb més idees la porteria rival i demostrava una millor qualitat tècnica.

Però a mida que han anat passant els minuts, l’Argentona ha obert línies, tot i que en cap moment en tot el primer temps s’ha fet creditor d’aconseguir un gol, ja que l’ocasió més clara ha estat una bona centrada rematada de cap molt desviada.

Brenda ha estat a punt d’aconseguir fer-se amb una pilota molt compromesa, que la portera visitant ha solucionat llençant-se als peus de la davantera perica.

Ha pogut sentenciar l’Espanyol en el darrer minut del primer temps
Mitjançant Montse, l’autora dels gols aquest vespre, ha tingut l’ocasió més clara al rebre de Brenda una passada en profunditat i tota sola davant la meta del Argentona, aquest cop ha rematat perdent-se la pilota al costat del pal dret de la porteria del conjunt quatribarrat.
Encara, en l’afegit Andrea Pereira hagués pogut marcar gràcies a un llançament de falta que ha tret de punys la portera.

A la segona part, l’Espanyol enllesteix ràpidament l’encontre
Montse protagonista. Un xut llunyà és a punt de costar-li el segon gol al CF Argentona, al escapar-li la pilota a la portera i ja quan es colava va pogué evitar el gol espanyolista.

Als quatre minuts de joc de la represa, Montse engalta un xut que es cola sense que la portera rival pugui fer rés per evitar-ho; un gran gol que encarrilava el triomf espanyolista, o gairebé...

L’Espanyol es tanca darrera i acaba perdent el control del joc
Quedava molt encara tot i els dos gols d’avantatge i les visitants mica a mica han anat tancant al conjunt perico dins del seu camp.

Primer un gol anul·lat per posició anti – reglamentaria i després varies indecisions en llançaments de porta de Marta que han quedat curts, han anat provocant que les del Maresme hagin tornat a entrar en el partit i hagin posat en dificultats al conjunt espanyolista.

Una jugada en la que el perill rondava per les immediacions de l’àrea perica ha sigut mal culminada per les visitants amb un xut massa creuat que ha sortit per la dreta de Marta Abad.

Però, a la segona ocasió, aquest cop no han perdonat i l’Argentona ha reduït distàncies en el marcador al aprofitar una jugada en la que la davantera ha rematat creuat i elevat a l’esquerra de Marta.

El CF Argentona es ficava de nou en el partit, després de molta estona dominant el joc, en el que l’Espanyol solament havia creat perill en un llançament de falta a càrrec d’ Andrea Pereira.

Les quatribarrades s’han emprat a fons i moltes vegades amb excessiva duresa, davant la permissibilitat arbitral. En una jugada la infracció comesa mereixia haver-se castigat amb quelcom més que targeta groga.

Amb el gol visitant, les noies espanyolistes han tret forces d’on han pogut, i han intentat sortir més al contracop en comptes de romandre tancades en el propi camp; sense sort en les culminacions, al menys han aixecat el setge a la porteria de Marta i han permès alleugerir la pressió visitant i arribar als darrers minuts sense que el resultat perillés.

Un xut d’Andrea Pereira de lliure directe, dos pams del travesser ha estat la darrera jugada d’un partit en el que l’Espanyol ha posat la qualitat i els gols, i el seu rival, molt més gran d’edat, la força, la lluita i en jugades aïllades, el joc dur.

RCD Espanyol C: Marta Abad, Tania, Sandra Anglada, Sara García, Anna Jornet, Andrea Pereira, Sandra De la Cruz, Brenda, Nerea, Eva i Montse.
Substitució: Cris per Nerea, m. 36 de la segona part.

Gols: 1-0 Montse, 2-0 Montse, 2-1.

Ciutat Esportiva del RCD Espanyol. Ambient fred; molt poc públic, part per l’horari intempestiu en que s’ha jugat.