dissabte, 9 de febrer del 2008

CHARLY LUMBRERAS SURT I MARCA
UE CORNELLÀ 0: RCDE JUVENIL: 1

(Josep Maria, Camp de la Via Ferrea, Cornellà)

Un gol de Charly Lumbreras junt a un parell de decisions arbitrals que han afavorit els interessos espanyolistes han fet que el RCD Espanyol s’hagi endut els punts d’un camp molt dificultós on sempre sol tenir molts problemes per guanyar el nostre juvenil.

El col·legiat protagonista
Per que als cinc minuts de joc, el jutge auxiliar i l’àrbitre han estat ja protagonistes quan el conjunt local ha llençat una falta escorada al cantó esquer de l’atac del Cornellà. El meta Pecha no pot evitar que la pilota colpegi al pal esquer i agafi camí de gol, i l’acabi traient el porter espanyolista tot i que no ha quedat clar si la pilota havia traspassat o no la línia de gol. El línier no ha assenyalat rés i el joc ha continuat tot i que la jugada ha estat molt problemàtica.

La UE Cornellà arribava amb pilotes centrades o penjades a l’àrea, però l’Espanyol és defensava amb ordre i seguretat; per contra, els homes de creació de l’Espanyol, sobre tot Canario no trobaven espais i no s’imposaven al mig del camp.

La primera aproximació amb perill per part dels blanc i blaus ha estat una jugada per l’esquerra, en la que el centre ras s’ha passejat per l’àrea petita sense que Marc Mas no encertés a arribar a connectar amb l’esfèrica.

La millor ocasió espanyolista del primer temps per Ricarte
En el minut 38,un xut del defensa espanyolista acaba sent rebutjat a còrner per el porter local.

El Cornellà portarà perill en una jugada molt embolicada en la que els rebots i els xuts entre un munt de defensors i atacants acabarà sense conseqüències per la integritat de la porteria defensada per Pecha.
Una pilota perduda en zona de mitjos per Canario provoca el contracop local que acaba amb un xut fort però un xic desviat a la dreta del porter perico.

L’Espanyol no trobava la manera d’arribar amb perill i l’encontre es centrava amb una lluita de desgast al mig del camp sense un clar dominador.

Polèmica al començar el segon temps
El Cornellà ha demanat penal en una internada en el primer minut del segon temps, en una jugada en la que pràcticament per tothom ha estat clara menys per el col·legiat que sortosament, no ho ha vist així.

El joc no millorava, i només cal citar com a jugada interessant, un xut sense gaire angle per l’esquerra que Pecha ha blocat molt segur.

Perarnau mou la banqueta, amb èxit
Al 59 introdueix canvis, i a la primera jugada Charly pressionant obliga al porter a rebutjar com pot fora del camp. La presència de Charly ja donava molt més empenta a l’equip i més perillositat que tot el temps que Marc Mas ha estat en el terreny de joc.
I la primera pilota que ha tocat, al minut i escaig de sortir ha acabat al fons de la porteria local, al avançar-se molt bé ficant el peu, després d’una centrada per l’esquerra de Lucas Porcar.

Guillem ha pogut sentenciar
Pilota centrada al segon pal on Guillem Creus, a falta de disset minuts per la fi de l’encontre ha rematat fort i la pilota s’ha estavellat al travesser de la porteria.
Tocava patir fins el darrer moment.

Els darrers minuts no s’han significat per que hi hagi hagut cap ocasió clara de gol, llevat d’alguns xuts en els que ambdós porters han blocat molt segurs ( a llançament de Javi i de Álex) i d’una altre jugada polèmica, en la que els locals han marcat després d’una passada en profunditat, però el jutge auxiliar ja es trobava amb la bandera aixecada abans que el davanter del Cornellà rebés la pilota.

En el temps d’afegit (4 minuts) en una jugada en la que semblava no tindria majors conseqüències, el col·legiat ha expulsat amb vermella directa a Lucas Porcar que serà baixa en el proper xoc decisiu davant el Real Zaragoza.

Al final, triomf perico que li permet continuar com a líder, i arribar amb avantatge de tres punts al partit davant els aragonesos. Recordem que allà, el resultat va ser favorable als de Perarnau per 0-2.

UE Cornellà: Marc Martínez, Rosa, Óscar, Jonathan, Javi, Rubén, Raúl (Flores, min.75), Pep, Cano, Ton (Dani, min.34) i Zambudio (Adri, min.81).

RCD Espanyol: Pecha, Oriol Sans, Oriol Recarte, Victor Ruíz, Didav Vila, Álex, Max, Canario, Sergio, Marc Mas i Guillem Creus.
Substitucions: Carlos Ruíz, Lucas Porcar i Charli Lumbreras, per Sergio, Canario i Mas, m. 59.

Àrbitre: Jordi José Barrera, del comitè català, molt protestat. Targetes als locals Martínez i Pep i als visitants Sergio i Carlos Ruíz. En la recta final del matx ha expulsat a Lucas Porcar amb targeta vermella directa.

Gol: 0-1 Charly Lumbreras, m. 60

Incidències: Camp de la Via Fèrrea de Cornellà. Molts aficionats espanyolistes en les grades. Carlos Ruíz, ha tornat a jugar després de més de tres mesos de baixa per unes molèsties musculars d'aquestes que a Can Perico triguen a curar-se mesos i mesos...