13EXTREMADURA DATO212651613861587
14ARRANZ - JOPISA BURGOS212651613891550

(Pavelló CB Olesa, Olesa de Montserrat, Josep Maria)

El partit
Lucas Mondelo va alinear en el quintet de sortida a Boada, Sandra, Musovic, Le ‘Coe i Olga. Olesa-Espanyol arrossega les baixes de Tina Lelas que no acaba de recuperar-se de les seves molèsties, i Anabel Jiménez. Palmira que va participar en el partit també surt d’una lesió.

Els primers minuts van ser molt igualtats amb diferències de dos i tres punts (Alicia, 4-7) fins que un triple de Sandra Gallego (l’únic que va convertir) després d’una cistella anterior va avançar a les catalanes, que van gaudir de la màxima avantatge amb un 17-11 als sis minuts de joc després d’uns primers moments espectaculars de Helena Boada a la posició de base, amb triple inclòs.

Amb el 20-13 l’Olesa – Espanyol va anar perdent gas, després que les balears intensifiquessin la seva defensa i estiguessin molt més encertades dominant el rebot d’atac fet que va permetre segones opcions que van possibilitar un parcial de 0-14 arribant al final del primer temps amb 20-27 favorable a les visitants després d’una sèrie increïble de Silvia Morales que va aconseguir 12 punts en aquest primer quart. Per part olesana, vuit punts per Boada, cinc per Sandra, mentre que Le’Coe inèdita en aquest encontre no havia puntuat.

Una sortida fulgurant en el segon temps, amb la primera cistella després d’un rebot en atac de la nord-americana i dues cistelles consecutives de la russa Olga posava de nou a les catalanes a un punt (26-27) però altre cop EBE Promociones es va marxar en el marcador després d’un parcial de 0-5.
Olga Polkodvanilkova molt encertada va mantenir viu a Olesa-Espanyol, després que Boada carregada de faltes deixés el lloc a Palmira Marçal en la posició d’un, i que ni Le’Coe ni Aina poguessin aportar gaire més en la pintura.

Del 31-38 i 33-40 a falta de menys de mig minut per el descans, Helena Boada de nou en pista col·loca un ajustat 36-40 gràcies a un llançament més enllà de 6.25 mentre que en els darrers tres segons, el llançament de la sueca Liljestrand toca el ferro.
En aquest període, importància màxima els 11 punts d’Olga. Per part visitant, molt repartida l’anotació en el segon quart amb dos i tres punts la majoria de jugadores.

Màxima avantatge per les eivissenques
Amb un triple de Boada, torna l’emoció en el marcador (39-42 i després 41-44), però altre triple de les balears i dos errades de Sandra Gallego en la mitja distància, fan que altre cop les balears es marxin amb un concloent 41-53, després d’un parcial de 0-9.

Una falta tècnica a Tracy Little amb quatre tirs lliures i possessió no es aprofitada per les catalanes, tot i que serà després del 43-55 quan el CB Olesa- Espanyol amb un triple de Palmira i defensant molt més fort arribarà a reduir a quatre punts la distància en el simultani, amb una entrada de la nord-americana Le’Coe en el darrer segon de joc.

Amb un Olesa – Espanyol encoratjat pel seu públic que omplia el pavelló, les jugadores de Lucas Mondelo amb Olga de nou com a protagonista escurçaven la diferència i a falta de nou minuts empataven l’encontre a 61. Le’Coe amb un molt bo revers, anota la cistella que posava per davant a les catalanes. De nou les balears liderades per Morales es marxen amb un parcial de 0-8.

La nord-americana Le’Coe va protagonitzar sens dubte el pitjor encontre dels que ha disputat i els seus només 9 punts i el fet que va errar dos tirs lliures a falta de 3’20’’ per la conclusió en un moment decisió van ser un handicap massa gran per Olesa Espanyol que va lluitar fins el final, superant les adversitats, primer de l’eliminació de la pròpia jugadora americana i després perdent a Helena Boada a falta de 1’26’’ per el final.

A prop de la remuntada
Abans, a falta de 2’12’’ Olga estableix el 69-70 en el marcador que fa somniar amb el triomf. Els col·legiats José Pla Jiménez i Enrique López Heredia tampoc afavoriren gaire en certes jugades complicades de xiular sota taulers que es van decantar en favor de les eivissenques.

Els nervis pesaven i molt, Liljestrand només anota un tir, i situa a dos punts la diferència. Palmira ha de llençar a la desesperada quan se li esgota el temps, tot i que en la següent jugada la pilota sense control dins la pintura acaba amb personal en atac quan Olesa s’havia fet amb l’important bola en una forta lluita sota taulers.

Final d’infart
A falta de 44 segons per la fi, Olesa-Espanyol té la possessió que pot significar el triomf, però el llançament de Sandra Gallego no entra i els darrers vint i escaig segons son per les visitants que esgoten la possessió, llença Morales erra però molt oportuna a 2 segons i 4 dècimes per la fi de l’encontre encistella Tracy al fer-se amb el rebot en atac. La dolenta execució a la desesperada de la darrera possessió catalana, deixava el definitiu 69-73 en un encontre en el que si be les visitants van dominar no el van acabar de sentenciar i les locals haguessin pogut endur-se el triomf en cas d’un major encert en els darrers segons.