diumenge, 23 de març del 2008

CRUCIFICATS ! (4-0)
AVUI, RESUCITEM AL MURCIA.

Vergonyós
Altre cop es repeteix la mateixa història: El conjunt d’Ernesto Valverde fa el ridícul més absolut davant un dels conjunts gairebé desnonats de la divisió d’honor del futbol espanyol. Si la temporada passada vàrem tenir que suportar i patir aquell 4-0 a Tarragona, avui tres quarts del mateix. Un equip que abans de començar la jornada d’avui, es troba a dos punts de Champions, i en zona europea no es pot arrossegar pel camp com ho han fet avui aquests jugadors.

Certs jugadors no posen la “cama” per evitar possibles lesions que els hi impedeixi anar a la Selecció, a l’Eurocopa o per fer servir (un cop més com deia aquell que tots recordeu,) l’Espanyol com un trampolí per anar a equips grans. Que es veu, que nosaltres ja ho hem fet tot, amb 45 punts...

Que ja amb guanyar (i en prou feines) els encontres de casa, ja ni ha prou. Que tampoc mereixen més, els centenars que s’han desplaçat a la capital murciana. I això és veritablement preocupant independentment de que es guanyi o es perdi. L’actitud de l’equip, al igual que davant Recre, Depor, Almería, i un llarg etcètera amb equips que lluiten i corren al màxim, deixa molt que desitjar.

El club es tindrà que replantejar moltes coses, però veient i escoltant masses comentaris darrerament de molts socis, sembla que tenim el que ens mereixem. Que no podem ser més, si nosaltres mateixos no ens convencem primer que podem aspirar a més, i segon, si no exigim als que estan capacitats per donar un rendiment, que aquest es reflecteixi sempre al terreny de joc (al menys en actitud i lluita) d’igual manera que cobren sempre. Per que cobren, oi?. A vegades sembla que no. Senzillament vergonyós.



El partit
Hi havia partit?... Si bé, han sortit onze jugadors al camp, i l’empat inicial ha durat el temps que ha trigat el Real Murcia en adonar-se que jugaven sense rival. L’Espanyol no ha xutat entre els tres pals amb perill en tot l’encontre; només unes accions individuals de Tamudo, que avui més que mai ha estat sol en la punta d’atac i el poc que ha fet tampoc ha tingut l’encert desitjat i un xut fluix i sense intenció d’Ángel aturat per Carini.

Als vint minuts, el Murcia ha portat ja el primer perill, sent David qui ha tallat la internada per la dreta de l’atac murcià. Una centrada d’Abel per l’esquerra ha estat rematada blocant Kameni. Altre cop, Abel, envia una pilota que supera per alt a la defensa i Aquino remata per sobre Kameni en una molt bona ocasió. Mentre, l’Espanyol ni estava ni se’l esperava.

Altre penal de Jarque
Aquest Jarque no es el mateix d’abans de les festes nadalenques. Avui ha tornat a donar una pèssima impressió i per a més inri, ha tornat a fer penal (aquest cop sense cap tipus de dubte) en el minut 35. Ivan Alonso no ha perdonat i ha transformat el màxim càstig.
El jutge auxiliar ha invalidat per fora de joc una jugada en la que Tamudo es marxava sol a porta.

Segona part per l’oblit
Pensàvem que a la segona part podia haver-hi reacció?. De seguida se n’han encarregat d’acabar amb les poques esperances que la història repetida una i mil vegades davant els equips cuers ens nega. Al segon minut, Ivan Alonso remata com vol, de cap, en el centre de l’àrea petita una centrada per l’esquerra.
El partit estava ja sentenciat, vista les poques ganes que li posaven els jugadors espanyolistes.
Valverde ha mogut banqueta altre cop massa tard. I ha fet debutar a Jordi Gómez, el millor espanyolista sobre el camp, quan l’equip ja estava psicològicament enfonsat. Quan la diferència era ja impossible de remuntar per aquest Espanyol tan diferent del de la primera volta.

En un servei de cantonada, altre cop badada general de tothom i remat de Cuadrado que surt alt i creuat quan molt fàcilment hagués pogut acabar dins la porteria de Kameni.

Però davant un Espanyol de pena, el tercer no s’ha fet pregar gaire i ha acabat arribant. Un excés de forces mal controlades d’un desesperat Zabaleta que veu com ell penca mentre altres no ho fan, i el penal clar ha acabat transformat per Abel ajustat al pal dret de Kameni, que ha endevinat la intenció però no ha pogut evitar el gol.

Tamudo ha gaudit d’una ocasió per reduir distàncies, però el seu remat s’ha marxat molt desviat, massa creuat a l’esquerra de Carini.

Encara seria major el fort correctiu que el Real Murcia ha infringit als espanyolistes, quan el llançament des de l’esquerra d' Ivan Alonso (avui l'hem fet un crack al uruguaià), és rematat de cap per Richi a plaer.

L’Espanyol torna a sortir de posicions europees, i es situa en posició Intertoto. Tindran ganes de jugar-la? ¿O estaran molt cansats de tantes vacances i millor deixar-la per altres equips com l’Almeria, Valencia, Mallorca, o ves a saber qui, que de veritat vulguin estar la propera temporada a Europa per damunt dels interessos personals d’uns mimats jugadors ?

Fitxa Tècnica:
Real Murcia: Carini, Movilla, Ochoa, Kabous, De Lucas, Abel, Mejía, Peña, Iván, Cuadrado i Aquino.
Substitucions: Richi per Movilla, m. 53, Pina per De Lucas, m. 63, Goitom per Aquino, m. 73.

RCD Espanyol: Kameni (4), Zabaleta (4), Jarque (2), Torrejón (4), David García (4), Moisés (2), Ángel (3), Valdo (3), Riera (2), Luis García (4) i Tamudo (4).
Substitucions: Coro (2) per Moisés, m. 54, Jordi Gómez (6) per Riera, m. 54 i Rufete (s.q.) per Zabaleta, m. 70

Gols: 1-0 Iván, pen, m. 36, 2-0 Iván, m. 47, 3-0 Abel, pen. m. 60, 4-0 Richi, m. 84.

Àrbitre: Miguel Ángel Ayza Gámez, del col·legi valencià. Ha mostrat targetes grogues a Mejía, m. 32, Jarque, m. 35, Kabous, m. 44, Pina, m. 86.

Incidències: Nueva Condomina. Debut en encontre oficial de lliga de Jordi Gómez, l’única nota positiva per part espanyolista en aquest encontre.
Partit número cent de Luis García com espanyolista en lliga. presència destacada d'espanyolistes en les grades que han vist i patit l'esperpèntic espectacle dels seus





S E N T I M E N T P E R I C O . C O M