dissabte, 29 de març del 2008

ESPANYOL - RÁCING: PRIMERA FINAL PER ASSOLIR PLAÇA EUROPEA

Foto d'arxiu:
David García a dispossició d'Ernesto Valverde, després de protagonitzar l'ensurt en l'entrenament del dimecres.


DEMÀ, EL JUVENIL POT SER CAMPIÓ DE LLIGA, ACONSEGUINT EL MATEIX RESULTAT QUE EL R.ZARAGOZA



Aquest diumenge a les 17:00 h. en l’Estadi Olímpic Lluis Companys de Barcelona, el RCD Espanyol intentarà fer oblidar el desastre viscut a Murcia, derrotant a un Real Rácing Club que en aquests moments li ha arravatat la posició europea a la classificació que tantes jornades l’equip d’Ernesto Valverde ocupava.

Sota arbitratge de l’asturià Manuel Enrique Mejuto, Espanyol i Rácing es jugaran tres punts de capital importància tenint en compte que un cop acabat l’encontre només mancaran vuit jornades per la conclusió del campionat.

El Rácing (cinquè) ha guanyat a domicili en quatre ocasions en el que va de temporada; en altres cinc partits ha acabat l’encontre en taules, i només ha perdut en sis ocasions. A domicili ha aconseguit dotze gols i n’ha encaixat dinou.

Al llarg de la història s’han enfrontat a Barcelona, 38 ocasions ambdós conjunts: 26 triomfs pericos, 5 càntabres i 7 empats. 78 gols han marcat els espanyolistes, mentre que els de Santander n’han aconseguit 28.

El primer enfrontament va ser un 3 de març de 1929 i es va imposar el conjunt català per un contundent 3-0 amb gols aconseguits per Oramas en dues ocasions i Vantolrà. Aquell mític equip que va disputar el primer campionat de lliga (1928/29) i que va acabar la temporada adjudicant-se el títol de Copa del Rei (el primer dels quatre campionats d’Espanya conquerits) el formava: Zamora: González, Saprisa: Kaiser, Solé, Tena I, Pitus Prat, Vantolrà, Oramas, Padrón i Tin Bosch (Quasi rés... amics).

Fins a set triomfs consecutius va assolir els espanyolistes davant els santanderins. El primer empat va ser la temporada 1935/36 i el segon en la 1953/54, (14 triomfs de 16 enfrontaments fins 1973/74 ).

En aquella temporada, va arribar el primer triomf càntabre, (0-2) i la 77/78 el segon (0-1) en una temporada en la que precisament una derrota davant els del Sardinero en l’encontre d’anada li va costar el càrrec a José Emilio Santamaria. De nou derrota (2-3) a la següent temporada, amb hat-trick del que anys després seria jugador espanyolista, Orlando Giménez.

De les darreres quatre ocasions, l’Espanyol només s’ha adjudicat la victòria en la temporada 2004/05 amb Lotina a la banqueta i amb gols de Dani i Maxi. Quatre triomfs ha aconseguit el conjunt català tenint com a escenari l’Estadi Olímpic en nou enfrontaments, i dos els santanderins.

A aquests cinc triomfs cal sumar-li el que van aconseguir els càntabres en aquella maleïda promoció en la que un gol de Pineda va donar el triomf en l’anada al Rácing a Sarrià (92/93).

Això es ja història; tornant al present, dir que Ernesto Valverde ha facilitat la llista de convocats que la formen divuit jugadors: Kameni, Lafuente, Chica, David García, Valdo, Zabaleta, Luis García, Riera, Ewerthon, Ángel, Rufete, Torrejón, Coro, Jarque, Moisés, Tamudo, Jonathan i Lola. Finalment, tant David García com Rufete han estat convocats.


Per la seva part, el Racing es desplaça aquesta tarda a Barcelona amb divuit homes convocats per Marcelino: Coltorti, Toño, Pinillos, Ayoze, Marcano, Moratón, Luis Fernández, Oriol, Orteman, Óscar Serrano, Colsa, Duscher, Jorge López, Pablo Álvarez, Smolarek, Munitis, Tchite i Bolado. César Navas serà baixa per sanció mentre que Jordi Felpeto, Ismodes i Garay ho seran per lesió. Sergio Sánchez per una clàusula del contracte de cessió tampoc podrà ser alineat.



La “Curva” ha fet una crida a l’afició per que no falti en aquest transcendental encontre. Els jugadors del RCD Espanyol hauran de tenir tot el suport de la massa social, en aquests moments decisius per la sort de la temporada, malgrat no s’hagin fet mereixedors d’aquest suport en masses encontres per la seva indolència. Però, ara, el que importa son els tres punts; ja hi haurà temps per fer valoracions de certes coses ocorregudes al llarg d’aquesta segona volta...


1 comentari:

Anònim ha dit...

HOLA AMICS, SOL VAL LA VICTÒRIA
PER CONTINUAR LLUITANT X LES POSSICIONS
EUROPEAS, A + ES UN RIVAL DIRECTE.
DÓNA IGUAL QUI JUGUI PERÒ ÉS TÉ QUE GUANYAR.
SALUTACIONS. JOSE CARRERA CARRERA




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M