divendres, 14 de març del 2008

ESPANYOL - MALLORCA:
OLÍMPIC DE MONTJUÏC, 17:00 H.

RCD Espanyol i Real Mallorca s’enfronten aquest diumenge a les 17:00 hores a l’Estadi Olímpic de Barcelona, en lluita per fer-se amb tres punts que els hi torni a suposar entrar en posicions europees en cas dels blanc i blaus, o que els allunyi definitivament de les posicions de descens en el cas dels balears.

Espanyol i Mallorca han disputat 19 encontres a Barcelona. El bagatge es clarament favorable als espanyolistes que s’han adjudicat en 15 partits el triomf. Un sol cop, la temporada 1965-66 va cloure el partit en taules (1-1) i en tres ocasions, el triomf ha correspost als mallorquinistes.

Un 12 de febrer de 1961 es van veure per primer cop les cares a Sarrià en partit de lliga, amb victòria per la mínima (1-0) dels locals. En aquella ocasió Alejandro Scopelli en la seva segona estada al club blanc i blau, va alinear a: Visa; Muñoz, Bartolí, Dauder; Recamán, Sastre; Ribera, Moreno, Indio, Aguirre, i Torres. El brasiler Recamán va marcar el gol del triomf.

A la següent temporada, va tenir lloc el primer triomf dels balears per 0-2 davant un Espanyol que portava inexorablement camí de segona. Al tercer enfrontament, 1965/66 va tenir lloc l’únic empat que s’ha produït.

La dècada dels vuitanta van portar les golejades més grans dels espanyolistes: 3-1 la temporada 1983/84 amb Azkargorta, seguit per la temporada 86/87 amb Javier Clemente a la banqueta, la del “play-off” els espanyolistes van vèncer en les dues ocasions (3-1 debut de Carlos “Macario” Meléndez, i 5-0 la dels expulsats per Caetano Bueno per part visitant). La temporada del Euro-Espanyol també van sucumbir per 3-0 a Sarrià els mallorquinistes.

Als anys noranta, amb l’Espanyol de nou a primera, amb Luis Aragonès com a entrenador, els pericos van superar als balears per un ajustat 3-2.

Les altres dues derrotes van ser les temporades 1999/00 i 2000/01.Les darreres sis ocasions, la victòria espanyolista ha estat la protagonista. La darrera, la passada temporada, per 3-1 amb els gols de Luis García i el darrer de Costa, amb dedicatòria de botifarres inclosa, pel respectable.

El Real Mallorca arriba al Lluis Companys després d’una ratxa dels darrers nou encontres que no coneix la derrota. El col·legiat encarregat de xiular l’encontre serà l’àrbitre del col·legi andalús, José Luis Paradas.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M