dilluns, 9 de juny del 2008

ENTREVISTA A ALFRED PUIG



Avui a la secció: “SENSE PÈLS A LA LLENGUA: SENSE PLOMES AL BEC”

Presentem a un altre perico ben implicat en el voluntariat del conjunt blanc i blau en la seva condició de secretari de la Penya Pericos de Vilassar i secretari i un dels fundadors de la Ciber – Penya Pericos amb Webs: Ens referim a Alfred Puig, amb qui sotmetíem a les nostres preguntes en aquesta entrevista feta abans d’aquest maleït cap de setmana en quan a esdeveniments esportius relacionats amb el RCD Espanyol es refereix.


Com i aquí se li va ocorre crear i fer oficial una ciber penya dins l’espanyolisme?

A l’esmorzar mariner dels Pericos de Vilassar de l’any anterior, vam agrupar en una taula uns quants membres del fòrum sota el nom de Penya PericosambWebs, això va caure molt bé i va ser el punt de partida de la creació de la Ciberpenya

Veu fer el dinar de presentació de la Ciber penya i va ser un èxit. Quants ciber - socis amb carnet teniu?

En aquests moments som 35 i esperem arribar a 50 la propera temporada.

La dolenta marxa de l’equip fa que es ressenti tot l’espanyolisme. Inclòs en el fòrum baixessin els comentaris i posts després dels darrers partits de lliga tant indignes. Creieu tal com va cantar la Curva que l’afició “está hasta los huevos”?

Desprès de la fantàstica primera volta, es del tot incomprensible la davallada de l’equip en la segona. Patir el mal joc, els mals resultats i sobre tot; l’aparent desídia dels jugadors, partit darrera partit, ens ha fet esclatar a tots de ràbia i impotència.


No és la millor manera de preparar el trasllat a Cornellà – Prat?

Evidentment la millor manera d’aterrar al nou estadi hagués estat amb l’equip jugant a Europa, però tinc molt clar que l’important serà la situació de l’equip en el moment del trasllat. De fet, el mes important es el trasllat en si i qui sap si el partit inaugural podria ser la semifinal de la copa del Rei.

Han trobat els internautes que entren habitualment al fòrum, la causa de la desfeta en la segona volta? Que en penseu vos?

La majoria d’opinions senyalen els jugadors com a responsables d’aquesta desfeta.
Personalment estic d’acord amb aquesta opinió, tot i que penso que les lesions i absències que hem patit durant els primers partits de la segona volta han passat factura.

Sou de l’opinió que el mal el tenim com diuen molts dins el vestidor, o al contrari, el mal el tenim dins del consell o dins de l’accionariat, amb la animadversió dels dos principals accionistes?

No conec cap col·lectiu on tot sigui una bassa d’oli i per tant segur que hi han tensions al vestidor, al consell i dins de l’accionariat (bé això es públic i notori) però el col·lectiu de socis també contribuïm a incrementar el mal ambient.

Que consideració us mereix les declaracions d’Albert Riera?

Lamentables. Quan un es professional ho ha de ser per tot, no només per parar la mà.

Per que penseu que els posts tant a Pericos amb Webs com a l’altre fòrum perico de referència, mes llegits i discutits son els de caire polític?

Som un reflex de la societat en la que vivim i si a sobre l’hi sumes la imatge que el nostre club te a Catalunya i a Espanya (filial del Madrid, club poc català, etc.)... a que som molts els que no ens agrada gens aquest fet (nacionalistes i no nacionalistes) i que hi ha d’altres que ja els hi està be. Tindràs els ingredients adients per la discussió estrella.

No penseu que l’Espanyol ja té prou problemes de caire econòmic i esportiu com per que sigui el parallamps de totes les discussions ideològiques que no tenen lloc en la societat catalana per diferents motius, i en canvi en nostre club troben el terreny adobat per les seves disputes?

Aquestes discussions no fan cap be al nostre club i veig difícil que es puguin suprimir. I com un dels motius d’aquesta dura polèmica son les senyeres, jo com la majoria soc partidari de només una: la blanc i blava.

Quin és realment el potencial del nostre equip. El de la primera volta o el de la segona, o un entremig d’ambdós?

La primera volta va ser fantàstica en quan a situació a la taula, però es van guanyar punts jugant malament i amb poques ocasions de gol. I a la segona volta l’equip no ha donat tot el potencial que tenia. Per tant diria que estem capacitats per assolir la UEFA sempre que els jugadors vulguin.


“Tintin” Márquez: Solució i ben convençuts, o pel contrari, l’únic que ha trobat el senyor Herrera mirant el curt pressupost?

Solució i ben convençut. Alguna persona em pot assegurar qui pot posar mes interès en que tot surti bé que el “Tintín”? No dubto que està capacitat per entrenar a un equip de primera i per portar el vestidor de l’Espanyol.

Antonio Martín ens parla al col·loqui de l’Aplec de Sant Cugat d’un Espanyol a cinc anys vista de 50.000 socis. El camp es fa per a 42.000 com a màxim. Fent 36 punts a la primera volta, Pedro Tomás ens diu que amb superar l’onzè lloc ja s’ha complert l’objectiu.. La setmana anterior ens diu Tomás que vindrà un crack. Els jugadors ens diuen que “Somos el Espanyol”. A mi em diuen des de dalt del tot que em miri el Zaragoza. Algú entén a aquesta gent? De veritat tenim remei, o estem condemnats a viure en una continua contradicció esquizofrènica com ja ho vàrem patir al màxim nivell aquell abril i maig del 2006?

Això es futbol amic Josep Maria. I com t’he dit abans: Els primers que ens hem de veure el melic som nosaltres. Estem plens de contradiccions.
El todos a una como en Fuenteovejuna , es una cosa que no s’estila en el nostre club. Ni en cap altre.

No penses que hi ha massa gent, jugant al mon del futbol (ja no sol al nostre club) amb els sentiments dels socis, mentre que aquests paguen, pateixen i no se’ls hi té en compte per res?

Amb el sentiments dels socis, només juguen els personatges que els importa un pebrot el club i el que representa per molta gent. Això ha anat a mes des que van aparèixer les S.A.D al futbol espanyol.

L’Aplec proper serà a Vilassar de Mar: Dani diu que vol marxar i que serà el darrer, creieu que marxarà quan estigui el camp acabat o esgotarà el mandat?

El que hauria de fer es esgotar el mandat i desprès si no vol que no es presenti.

Com es veu el futur des del Maresme, un cop Dani marxi; Penseu que hi haurà un successor de consens, o que altre cop assistirem a vergonyosos episodis passats de lluites internes entre les diverses “famílies” i accionistes de pes?

Els màxims accionistes dubto que arribin a cap consens, jo no veig cap persona capaç de liderar un projecte que agradi a totes les parts.

Desgraciadament penso que això farà que entrem de nou a les lluites internes per tenir el control del club.



Moltes gràcies, Alfred, per haver col·laborat en aquest seguit d’entrevistes a diferents socis i penyistes.


3 comentaris:

Anònim ha dit...

Llevo un tiempo bastante desconectado, pero me he puesto al día leyendo todas las entrevistas de esta sección del blog. Un gran trabajo con grandes preguntas y mejores respuestas.
Eso si, ver al Sr. Puig pintado como un indio es algo que no esperaba encontrarme ja ja ja.

Anònim ha dit...

La verdad,apreciado Emilio, es que este es mi estado natural y los que me quieren y aprecian me aceptan tal como soy,lo que opine el resto;francamente me da igual.Me gustaría agradecer a l'amic Josep Maria l'oportunitat donada per contestar el seu questionari i quedar-me a gust.Una abraçada a tots dos
Alfred Puig

Josep Maria ha dit...

Jejeje.. Indio pero perico.
Si la vida tiene estas sorpresas, aquests cops amagats que se dice en catalán Emilio.
Vienen los próximos días más entrevistes y siempre "Sense pèls a la llengua; sense plomes al bec" de más pericos (conocidos y menos conocidos pero igual de interesantes).
Considero que és el mayor capital de esta entidad: los sufridos socios. Tambien me gustaría a blogeros como tu, pero es que sois tantos, que quizás lo dejemos para después de vacaciones, en otro capítulo en el que esteis vosotros, como Guim, Keyplus, Spitfire, y el resto de blogeros colegas que no me olvido de todos lo que pasa es que no tengo mas tiempo, y procuro no hacer las mismas preguntas como un disco rayado pero claro, los problemas son los que hay, y algunos cuestiones tienen que ser preguntadas a cuantos se sometan a la entrevista de este pesado.
Saludos Emilio y Alfred.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M