divendres, 13 de juny del 2008

EL CB BÀSQUET OLESA ESPANYOL
VA CONFECCIONANT EL SEU PLANTER



Si el RCD Espanyol té l’assumpte dels fitxatges, aturat en espera que algú comenci a moure fitxa i arrossegui als demés obrint el mercat, el Club Bàsquet Olesa – Espanyol aquests darrers dies no s’atura i ha tancat dos fitxatges més per confeccionar l’equip de la propera temporada:
Son, la catalana Jael Freixanet i la letona Aija Putnina.



Jael Freixanet Viejo
Cognom amb historia. Jael, es la filla del que va ser jugador del RCD Espanyol de bàsquet (provinent del Licor 43), en les darreres temporades d’aquesta secció blanc i blava, i germana del porter del juvenil B, Pol Freixanet Viejo.

Nascuda el 26 d’abril de 1988, aler de 1.87 d’alçada, va començar a jugar al bàsquet en les categories inferiors del CB UM de Manresa, fins arribar al Club Segle XXI, autèntic planter del bàsquet català com a junior les temporades 2002/03 i 2003/04, i jugar a la Lliga Femenina 2, també amb el Segle XXI les dues següents temporades, fins que la temporada 2006/07 fitxa per l’Universitari – Barça, però es cedida al Nexus Olesa al disputar només 26 minuts en cinc encontres, i participa amb la resta de l’equip en la campanya en la que s’obté el tercer lloc que donarà l’ascens a Liga Femenina, després de la renuncia del U- FCB per motius econòmics.

La passada temporada va jugar al Mann Filter de Saragossa que va assolir la permanència en la darrera jornada després de tot una lliga de patiment.

Els registres son:
2007/08: Mann Filter Zaragoza.
26 partits disputats, 572 minuts, 161 punts (6.2 p/p), 39/76 tirs de dos (51%), 21/91 triples (23%), 20/27 tirs lliures (74%). 44 Rebots defensius, i 22 en atac. 34 assistències, 20 pilotes recuperades i 41 perdudes, amb 8 taps.

2006/07: Amb el Nexus Olesa, va disputar 16 encontres a la lliga regular, 3 de quarts de final, un encontre de semifinals, i un del tercer i quart lloc que va ser el que va possibilitar l’ascens posterior.
En total va aconseguir 173 punts en 21 encontres. (8.23 p/p). 56/126 (44%), 17/42 (40%), 10/21 (47.6%), amb 56 rebots defensius, i 29 en atac. 22 assistències, 7 taps...

Jael Freixanet es campiona d’Europa amb la selecció espanyola en categories inferiors, conquerint a Turí en 2004 el títol europeu, i a Tenerife 2006 el campionat U18, al marge d’un quart lloc cadet en 2003 i altre quart lloc a Bratislava amb la sub 19. Actualment es internacional sub 20.


Foto: Officcial Athletic Website of the University of Colorado.


Aija Putnina
club olesà anuncia la incorporació per una temporada de la jove promesa letona Aija Putnina. Putnina és una pivot de 1 metre i 91 centímetres d’alçada i tan sols 20 anys, nascuda en Riga el 15 de gener de 1988, que destaca per el seu gran tir exterior, uns bons moviments prop de la cistella rival i una bona lectura de joc.

En el darrer europeu sub20, després d'haver passat per pràcticament totes les categories inferiors del seu país, va ser la segona màxima rebotejadora de l’Europeu, amb 11 rebots per partit, i la vuitena màxima anotadora de la competició amb més de 16 punts per encontre.


Ha jugat a la Universitat de Colorado promitjant 7'7 punts per partit i 6'6 rebots. Actualment es troba amb la selecció de Letònia, al preolímpic de Madrid, disputant 26 minuts en total en els dos primers partits que ha jugat la jove jugadora letona (en els que les bàltiques van apallissar a Senegal amb un resultat d’escàndol i a Japó) sumant vuit punts i cinc rebots en total.

Sandra Gallego es retira
Dir que Sandra Gallego abandona definitivament el bàsquet després d’una llarga trajectòria carregada d’èxits a nivell d’equip i de selecció després de jugar la darrera temporada al Olesa – Espanyol i que Anabel Jiménez, la jugadora viladecanenca, causa baixa al fitxar per el conjunt del Viladecans.

Musovic torna a Ros Casares
Altre baixa sensible, es la de Miljana Musovic, que en qualitat de cedida per el Ciudad Ros Casares, va disputar la temporada amb el CB Olesa – Espanyol sent la segona jugadora de tota la lliga que més pilotes va recuperar i jugadora fixa amb el quintet de Lucas Mondelo. La jugadora serbia torna al club valencià, actual campió de lliga.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M