diumenge, 8 de juny del 2008

EL FEMENÍ CAU ELIMINAT I COMPLETA
UNA TEMPORADA PER OBLIDAR











RCD ESPANYOL: 2 - PRAINSA ZARAGOZA: 1

Cop molt fort

Per completar la jornada, el Femení també ha caigut eliminat: Ho ha fet contra tot pronòstic després de remuntar el 3-1 de l’anada amb gols de Míriam i Cubí, en el darrers minuts del matx quan semblava que l’eliminatòria era de color blanc i blau.

El Prainsa Zaragoza obté el passi a les semifinals en detriment d’un Espanyol que malgrat el relleu tècnic i les millores ofertes sobre tot en el primer temps ha estat incapaç de conservar la renda adquirida i diu adéu a una temporada per oblidar en la que al igual que el primer equip de Montjuïc o el filial de segona B, la paraula que resumeix aquest exercici no es altre que la de autèntic fracàs esportiu.

Pintava bé ...
Per que l’Espanyol ha sortit bastant convençut de pogué eliminar a les aragoneses, i ja als primers minuts ha gaudit de les primeres ocasions de perill sobre la porteria de la internacional brasilera Andreia que no ha estat del tot fina en el primer temps.

Després d’un primer intent de xut alt de Noemí, ha estat Sara qui s’ha aprofitat de l’errada de Vicky, i s’ha fet amb la pilota però davant Andreia el remat de l’esquerrana perica amb la cama dreta ha acabat estavellant-se en la brasilera.

Un minut tan sols després, Míriam engaltant un fort xut des de fora l’àrea ha sorprès a Andreia que ha fet vistes i la bola se l’hi ha colat per la seva dreta.

Primeres ocasions del Prainsa
Als divuit minuts ha tingut lloc el primer intent perillós de les visitants per marcar el gol que els hi donés pràcticament l’eliminatòria; es passeja perillosament la pilota per les immediacions de Cristina sortint a còrner, i el servei de cantonada es tret primer per Cristina amb molts problemes i posteriorment per una defensora perica, davant les davanteres visitants.

Passat aquest ensurt, l’Espanyol torna a dominar el joc, i fruït del millor joc i pressió a la línia de tres quarts, arriben més ocasions per les espanyolistes: Una jugada de Sara Serna acaba sent centrada i Andreia molt insegura en el primer temps, se li escapa la pilota quan semblava haver blocat però cap jugadora espanyolista es fa amb el refús erràtic de la brasilera.

Cubí situa el 2-0 en el marcador
Al minut 29, una passada de Carol en profunditat no hi arriba Cubí amb tota l’avantatge per Andreia qui es confia i després de lluitar i pressionar, la davantera igualadina li roba la cartera i se’n acaba enduent l’esfèrica i a porteria buida marca a plaer el segon gol davant l’alegria de la parròquia espanyolista, demostrant el moment dolç de forma de la davantera centre que ha completat una gran segona part de la temporada.

El primer contratemps
Ane lesionada ha de deixar el seu lloc a Natalia. L’Espanyol tota la temporada ha tingut molts problemes en lesions, i no ha arribat que diguem en el millor moment físicament aquesta eliminatòria després de l’aturada de la competició.

El Prainsa ho intenta amb un llançament de Mariela Coronel de lliure directe però el tret de l’argentina surt per sobre el travesser de Cristina.
Per contra, l’Espanyol tindrà en una jugada de Cubí i posterior culminació amb xut fluix a les mans de la portera visitant a càrrec de Carol.

S’havia vist un Espanyol més ràpid, fresc i pressionant des de dalt.

Es perdona i molt...
L’equip de Diego Morata no acaba de rematar al rival i això ho acabarà pagant força car.

Dos còrners consecutius trets per Noemí des de la dreta han creat força problemes a les aragoneses; en especial el segon culminat amb un remat de Marta s’ha marxat fora en una gran ocasió.
Míriam ha intentat una vaselina des de mig camp al veure fora de la seva àrea a Andreia Sutarque.

La gran ocasió ha estat per Núria qui havia sortit per Corredera al quedar-se totalment sola i al encarar a la brasilera ha rematat tant malament com ha sabut per sobre el travesser en la que tenia que ser la jugada que sentenciés el partit.

Sara Serna tampoc ha estat afortunada cara a gol; primer ha sigut Laura Folch qui ha evitat el remat de l’extrem perica que ha trigat massa en xutar.

Marta Torrejón ha pogut marcar després de rematar al primer pal, de cap una centrada de Noemí al executar una falta, però Andreia ha respost amb una gran intervenció enviant la pilota a còrner. El servei es llença i Sara de primera remata per sobre el travesser.

Les dues darreres ocasions espanyolistes completaran el ventall de jugades en les que les blanc i blaves han pogut perforar la porteria aragonesa.
Una després que Laura no controlés be la bola i Sara Serna s’aprofités rematant tal com li venia la pilota, però de nou l’encert de la subcampiona del mon Andreia avorta l’acció. I la segona altre cop Núria Guardia que tota sola de nou, ha xutat molt malament fluix, malbaratant l’ocasió.


L’Espanyol no sap mantenir l’avantatge
Després de tantes ocasions errades, l’Espanyol mica a mica es va replegant i acaba els darrers minuts amb el domini visitant incrementat al veure’s a un gol només de la classificació. Abans, Míriam havia rematat dins l’àrea d’esquenes a porta.

Silvia Meseguer ha rematat un lliure indirecte buscant l’escaire de la porteria de Cristina. Era el primer ensurt; i la por sobrevolava Sadrià, ja que un gol aragonès en els darrers instants deixaria sense poder de reacció al conjunt perico.

L’Espanyol no ha jugat be els darrers moments; ha faltat criteri a l’hora de sortir amb la pilota controlada i ha faltat aquella confiança necessària en un equip molt tocat anímicament.
Una pilota en profunditat a la portuguesa Edite a falta de tres minuts pel final, i aquesta ha creuat la pilota a una Cristina que poc ha pogut fer per evitar el gol de l’eliminació d’aquest Espanyol.


Darrer balanç
Acaba la temporada i només la Copa Catalunya ha caigut a les vitrines de Sadrià. Un decebedor quart lloc a gairebé vint punts del líder, un subcampionat a la Femení Cup a Salou i una prematura eliminació contra pronòstic davant l’equip més fluix dels participants, donen la veritable imatge de l’equip a aquesta temporada.

Errades de planificació, molts problemes amb lesions, canvi de tècnic en la darrera jornada, i molta poca fortuna sintetitzen el que ha passat. Molta feina tindrà per davant Diego Morata per reconduir la situació i si de veritat es vol a un Espanyol d’elit, a un Espanyol campió els que tant enraonen, es tindran que rascar la butxaca i amb talonari reforçar com deu mana aquest equip, ja que altres ho han fet, i ho tornaran a fer i si no es vol distanciar-se cada cop més dels equips punters, s’hauran d’incorporar reforços importants, més si tenim en compte que més d’una jugadora sembla ja haver acabat un cicle amb el RCD Espanyol.


Fitxa Tècnica:
RCD Espanyol: Cristina: Olga Rodríguez, Ane, Marta Torrejón, Chola, Míriam, Noemí, Carol, Marta Corredera, Marta Cubí i Sara.
Substitucions: Natalia per Ane, m. 31, Núria per Corredera, m. 55, Vicky per Cubí, m. 62 i Rocío per Carol, m. 86.

Prainsa Zaragoza; Andreia, Almudena, Emily, Vicky, Laura, Sonia, Mesi, Julia, Edite, Mariela, Iris.
Substitucions: Marieta per Julia, m. 85.

Àrbitre: Gustavo Rebollo López del comitè territorial català. Targeta a Julia, m. 17, vermella a Vicky, m. 83.

Gols: 1-0: Míriam, m. 13; 2-0 Marta Cubí, m. 29; 2-1 Edite, m. 87

Incidències: Partit de tornada dels quarts de final de la Copa de SM La Reina disputat en el camp tercer de la Ciutat Esportiva de Sant Adrià davant una afició entregada en cos i ànima a l’equip però que no ha acabat obtenint el premi desitjat. Punt final a la temporada oficial del femení.
El partit ha comptat amb la presència del president del RCD Espanyol, Daniel Sánchez Llibre i dels consellers Antonio Martín i Ramon Condal, entre altres membres habituals relacionats amb el femení.

2 comentaris:

Anònim ha dit...

HOLA AMICS/GUES:
NO ES POT PERDONAR TANT, DESPRÉS DE REMUNTAR L'ELIMINATÒRIA AMB 2 GRANS
GOLS EL 1 IMPRESSIONANT DE MIRIAM DES DE FÓRA DE L'ÀREA X TOT L'ESCAIRE,
I EL 2 DE CUBÍ AMB UN GRAN OLFACTE GOLEJADOR QUE VA SABER ROBAR UNA PILOTA
PERDUDA X FICAR-LA A DINS, NI EL + PESSIMISTA DE LA C. ESPORTIVA S'ESPERAVA AIXÒ
FALLAR TANTES OCASSIONS, PER DESPRÉS QUE EN ELS 3 ÚLTIMS MINUTS ET FIQUIN
L'EQUIP CONTRARI UN GOL. NO VA SER JUST.
SALUTACIONS JOSE CARRERA

Josep Maria ha dit...

Si Josep... El resultat no va ser just aquí. Però allà no sabem el que va passar. I les eliminatories duren (el menys) 180 minuts, i l'Espanyol a l'anada permitint que s'avançès en el marcador 3-0 el Prainsa va ser donar masses concessions malgrat el gol in extremis a Saragossa i la remuntada parcial en el primer temps a Sadrià.

En quant que ni al més pesimista s'ho podia imaginar tens tota la raó fins que es van fallar una darrera altre ocasions clares que no es poden errar. Llavors a la recta final, i a un gol de l'eliminació i el Prainsa a per el gol , tot podia passar i fins que no s'acaba un partit obert tot pot passar. Es més ni amb el tercer gol ho teniem guanyat, ja que encara podiem tenir pròrroga i els famosos penals que tantes alegries ens donen...

Ja no s'hi pot fer res, i el que toca ara es planificar be per la propera temporada i torno a dir: Si es presumeix de diners, i es pregona amb un Espanyol campió, s'ha de fitxar, i no vendre fum amb la pedrera. Aquesta, ja anirà "produïnt" jugadores pel primer planter amb paciència, sense presses i sense pauses però necessita temps per que es vagin incorporant les fornades que van venint.
De Nacional a Superlliga encara hi ha molta diferència.
Salutacions.




S E N T I M E N T P E R I C O . C O M